De NS en KPN werken samen aan ICT projecten

De komende jaren helpt KPN de Nederlandse Spoorwegen met het vernieuwen van de ICT. Deze samenwerking, die anderhalf jaar geleden is overeengekomen na de gunning van het RFP traject Sprong, moet de NS de stabiliteit in de dienstverlening brengen waar het naar op zoek was. Na anderhalf jaar van voorbereiding zijn we nu volop aan de slag met één van de grootste werkplek migraties ooit. Een migratie is altijd spannend, ondanks de degelijke voorbereiding, want zonder deze werkplek rijden er immers geen treinen.

Wendbaar en betrouwbaar

Deze eerste grote batch uit de bulkmigratie is een grote stap voorwaarts in de Transitie Voorsprong. Een stap die meer betekent dan alleen de uitrol van duizenden accounts. Het programma Voorsprong is van grote strategische waarde voor NS. Het maakt NS gereed voor de ICT-toekomst, een toekomst die bijna niet meer voorspelbaar is. Zo snel gaan de ontwikkelingen en innovatie binnen ICT. En in werkplek-omgevingen in het bijzonder. De NS moeten hun dienstverlening aan alle reizigers, iedere dag betrouwbaar en wendbaar kunnen aanbieden.

Deze video geeft een kijkje achter de schermen van de live registratie van activiteiten die komen kijken bij de migratie van bijna 15.000 NS medewerkers:

Gerelateerde artikelen