All data, all devices, all threats, all users: zo vat Censornet in een notendop haar hoogstaande cybersecurity-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf samen. In de wapenwedloop tegen cybercriminaliteit ziet Charles Milton van Censornet een combinatie van een technisch hoogstaand beveiligingsproduct met menselijk gezond verstand als dé oplossing: ‘Je moet de gebruiker veiligheidsbewust maken en macht geven.’
Censornet is een cybersecurity oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven die sinds kort ook voor KPN EEN MKB klanten beschikbaar is. “Juist voor deze bedrijven lijkt cybersecurity complex, duur en ingewikkeld” zegt Charles Milton, VP Alliances van het Britse cybersecuritybedrijf. “Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Via onze cloud-based tool kun je je hele team beveiligen op kantoor en op locatie, risico’s monitoren, én je team trainen op gebied van security awareness. Door al deze diensten te centraliseren, maken we cybersecurity makkelijk en betaalbaar.”
Checklist E-mail Security
Hoe mail je zo cybersecure mogelijk met collega's en klanten? Ontdek 8 tips om e-mail fraude te voorkomen.
DownloadCensornet biedt beveiliging op niveaus waar virusscanners of web- en dns-filters zoals Extra Veilig Internet mogelijk niet genoeg bescherming bieden. Het beste is deze diensten te combineren. Zo creëer je als het ware een extra gelaagde beveiliging op je ICT-infrastructuur.
“Censornet biedt bijvoorbeeld ook bescherming voor medewerkers die veel vanuit huis of op locatie werken. En daarnaast bieden we een complete oplossing voor e-mailsecurity. De beste manier om phishing, spoofing en malware uit je mailbox te weren.” aldus Milton.
Maar ook het toenemend gebruik van cloudapplicaties is te beveiligen op een manier dat medewerkers alleen toegestane acties op het bedrijfsnetwerk kunnen uitvoeren. Deze Cloud Access Security Broker (CASB) verkleint bijvoorbeeld het risico dat bedrijfsdata (on)bewust naar ‘buiten’ verdwijnt.
Simpel in gebruik
Het mooiste is misschien wel dat Censornet zo makkelijk te gebruiken is, zegt Milton. “Ons product kun je heel makkelijk bestellen en gebruiken via de business partners van KPN. Maar daarachter gaat een zeer verfijnd beveiligingspakket schuil.”
De service van Censornet richt zich volgens Milton bewust op het mkb. “Voor grote bedrijven zijn er al beveiligingsservices die in systemen worden geïntegreerd. En ook voor zzp’ers zijn er al relatief eenvoudige consumentenproducten.
Wij richten ons juist op kleine en (middel)grote ondernemers. Organisaties die niet de eindeloze middelen hebben om een top notch beveiligingsproduct te kopen, maar toch zeer hoogstaande beveiliging nastreven.”
Ook de keuze om maandelijkse toegang aan te bieden, ligt in het verlengde van die filosofie, zegt Milton. “We vragen gebruikers niet om zich gelijk een jaar lang aan ons te committeren, we zijn flexibel met speciale bundels die precies aansluiten op wat er leeft bij middelgrote bedrijven.”
Online Security Awareness Trainingen
Honderd procent beveiliging tegen online dreigingen zoals ransomware, phishing en malware bestaat niet, aldus Milton. “Toch kunnen we een heel eind komen als je ervoor zorgt dat er een bewustzijn is onder medewerkers over wat er allemaal kan gebeuren. En belangrijker nog: hoe je daarmee kunt omgaan.”
Checklist Security: de basics voor MKB
Voorkom dat je bedrijf slachtoffer wordt van deze 15 meest gebruikte trucs door cybercriminelen.
DownloadDaarom biedt Censornet naast bescherming, ook digitale security awareness trainingen aan. Deze zijn online te volgen via de portal. Als werkgever zie je zo precies hoe geschoold je personeel is. Medewerkers die nog weleens een steekje laten vallen, kun je direct aansporen om een follow-up training te doen.
Hybride werken
Het mooie is dat de trainingen digitaal te doen zijn, dus ook thuis of op locatie. Dat laatste geldt overigens voor alle dienstverlening vanuit Censornet. Milton: “Censornet is de ideale oplossing voor bedrijven waar veel hybride wordt gewerkt. Nog niet zo lang geleden was belangrijke data alleen op locatie in een bedrijf aanwezig. Maar nu nemen veel mensen die data soms letterlijk mee naar huis.”
De bewustwording van cybersecurity heeft sinds hybride werken een hele andere dynamiek gekregen, ziet Milton. “Ga maar na: als je op kantoor een verdachte mail leest, kun je daarover makkelijk en snel een collega raadplegen.
Als je thuis werkt, ben je toch meer op jezelf aangewezen. Je gaat immers niet meteen iemand bellen om te zeggen dat je een vreemd mailtje voorbij hebt zien komen. Op die ontwikkeling moet je dus inspringen bij het kiezen van de manier waarop je jouw data beveiligt.”
Censornet via KPN
In 2023 is Censornet een samenwerking met KPN aangegaan voor de uitrol van de dienst in Nederland. “KPN is voor ons hierbij de ideale partner”, geeft Milton aan. “Ze weten namelijk precies waar de wensen liggen van gebruikers in het MKB. Voor ons is het heel waardevol om ons beveiligingsplatform via een partij met zoveel kennis aan te kunnen bieden. Daarnaast wil KPN haar zakelijke klanten graag de allerveiligste netwerk- en werkplekoplossingen aanbieden. Daarin vinden we elkaar.”
De toekomst
Een glazen bol heeft hij niet, maar toch waagt Milton zich aan een voorzichtige blik op de toekomst: “Er is natuurlijk veel gaande rond de ontwikkeling van Artificial Intelligence. Ook op het gebied van cybersecurity gaat dit impact hebben. Phishing-mails worden bijvoorbeeld steeds beter geschreven met behulp van AI.
In dit kader werken we hard aan wat we ACE noemen, oftewel onze Autonomous Security Engine. Dankzij machine learning onder onze supervisie worden daarmee inzichten en data over cyberdreigingen gedeeld met de verschillende modules. Dat betekent dat een dreiging op het web gelijk bekend is bij onze e-mail- en cloudmodule. Cybersecurity is echt een wapenwedloop. Wat je in ieder geval niet moet doen, is stilzitten.”
Meer weten over Censornet en hoe jij als KPN EEN MKB klant deze tool kunt gebruiken? Schrijf je nu in en ben als eerste beschermd tegen cybercriminaliteit.