De beste Android apps voor ondernemers op een rij

Je bedrijf draaiende houden vereist meer dan wat krabbels op een servetje. Altijd en overal kunnen ondernemen met je Android smartphone of tablet is dan eigenlijk een must-have. Met deze Android-apps houd je alles op de rails.

Bitwarden

Bij een online bedrijf heb je al snel tientallen accounts om te beheren, waarvoor je idealiter altijd unieke wachtwoorden instelt. Het onthouden van al die wachtwoorden is nagenoeg onmogelijk, maar gelukkig kan een wachtwoordmanager daarbij helpen. Hierin staan al je wachtwoorden versleuteld opgeslagen, waar je bij kunt door één algemene code in te stellen.

Qua functionaliteit lijkt Bitwarden erg op concurrerende apps zoals 1Password, maar hij heeft één streepje voor: omdat de onderliggende code open-source is, kan iedereen met technische kennis kijken hoe de software in elkaar zit. Hierdoor is volledig transparant hoe er met je beveiliging wordt omgegaan.

Notion

Notion is een notitie-app waar je nog veel meer mee kunt. Speciale blokken laten je pagina’s veranderen in allerlei apps, zoals een takenlijst of agendaplanner. Je kunt zelf handige hulpmiddelen voor je bedrijf bouwen, of een online template downloaden. Daar zijn er ontzettend veel van: complexe templates transformeren Notion in een boekhoudhulpmiddel of een projectbeheerder.

De app heeft betaalde abonnementsopties, maar bij kleine bedrijven heb je meer dan genoeg aan de gratis variant: dan kun je oneindig veel notities maken met maximaal tien collega’s tegelijkertijd.


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


Adobe Scan

Je kunt alle bonnetjes voor de fiscus in een oude schoenendoos bewaren, maar makkelijker is om ze te digitaliseren en ergens in een (cloud)map te stoppen. Er zijn meerdere apps waarmee je zo’n scan maakt met behulp van je smartphone-camera, waarvan Adobe Scan een favoriet is.

Adobe Scan kan je bon veranderen in een JPG-bestand, maar ook in een PDF-document. Ingebouwde tekstherkenning zorgt er dan voor dat je alle tekst op de scan kunt selecteren, om vervolgens te kopiëren en plakken. Dat maakt het makkelijker de gegevens op je bon naar een boekhoud-app te verplaatsen.

e-Boekhouden.nl

Er zijn veel apps die helpen met je boekhouding. Je maakt er facturen in, registreert betalingen en krijgt een duidelijk overzicht van wat je aan BTW moet betalen ieder kwartaal. Je kunt apps zoals Moneybird en Tellow gebruiken, maar e-Boekhouden.nl is de makkelijkste instap.

Nieuwe gebruikers krijgen namelijk een erg lange proefperiode: je hoeft pas na 15 maanden voor de dienst te gaan betalen. Tegen die tijd heb je waarschijnlijk wel in beeld of zo’n app meerwaarde voor je heeft en het geld waard is. Na die 15 maanden betaal je 10 euro per maand.

WhatsApp Business

Grote kans dat je naast een privénummer ook een (vast) zakelijk telefoonnummer hebt. Met WhatsApp Business kun je zakelijke en persoonlijke chats van elkaar kunt scheiden.

Moderne smartphones bieden steeds vaker ondersteuning voor dual sim, waardoor je beide nummers op één telefoon kunt gebruiken en hoef je niet te jongleren met twee apparaten. Wist je dat je WhatsApp en WhatsApp Business ook kunt gebruiken met je vaste zakelijke telefoonnummer? Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Direct een vast nummer op je mobiel aanvragen? Lees hier meer over vast op mobiel bellen of vraag direct een vast nummer aan in de MijnKPN Zakelijk omgeving.

Gerelateerde artikelen