Zo houd je jouw bedrijf bereikbaar tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn veel bedrijven even gesloten. Anderen, zoals restaurants, draaien juist overuren. Voor veel ondernemers is het belangrijk om juist in deze hectische periode goed bereikbaar te blijven voor klanten, maar ook om jezelf en je team wat welverdiende rust te geven. Met deze 5 tips blijf je bereikbaar, terwijl iedereen ook zorgeloos van de feestdagen kan genieten.

1. Pas Je Google Business Informatie Aan

Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie op Google Maps up-to-date is. Pas de openingstijden aan en plaats updates over speciale openingstijden tijdens de feestdagen. Dit kan bijvoorbeeld ook een extra koopzondag zijn. Ook kun je klanten via Google Maps bijvoorbeeld direct een reservering laten maken.

Wanneer klanten je bedrijf googelen, zien ze dat je bedrijfsprofiel regelmatig wordt bijgewerkt. Ook beschikken ze altijd over de meest actuele informatie. Dit zorgt voor blije klanten en voorkomt dat ze voor een dichte deur staan.

2. Communiceer via je website en social media

Vergeet niet om de aangepaste openingstijden ook te delen op je bedrijfswebsite en social media kanalen. Als je een dienstverlenend bedrijf bent, bijvoorbeeld in de zorg, vermeld dan duidelijk een noodnummer of WhatsApp-informatie voor dringende zaken.


Veilig online op vakantie

Laat je niet hacken met deze 5 maatregelen!

Download


3. Zet WhatsApp for Business In

Met WhatsApp for Business kun je een vast telefoonnummer koppelen aan een zakelijk WhatsApp-account. Gebruik een chatbot voor het automatisch beantwoorden van standaardvragen, of laat meerdere collega's afwisselend het account beheren, zodat jullie allemaal kunnen genieten van de feestdagen.

Leestip: Zo gebruik je WhatsApp Business met een vast nummer op je mobiel

4. Maak gebruik van Vast op Mobiel Bellen

Gebruik je vaste nummer op mobiel ook om een aangepaste voicemail voor je klanten in te stellen. Bijvoorbeeld een nieuwjaarsgroet waarin je ook je openingstijden benoemt. Ook kun je een belboom inrichten, zodat spoedeisende belletjes direct worden doorgestuurd naar jou of één van je collega's.

5. Zorg Voor Goede Cybersecurity

De feestdagen zijn een piekperiode voor cyberaanvallen. Denk daarom niet alleen na over je bereikbaarheid, maar ook over de cybersecurity van je bedrijf. Schakel extra veiligheidsmaatregelen in. Zet bijvoorbeeld Extra Veilig Internet aan, update je systemen, draai een back-up en voer een (extra) virusscan uit. Zorg dat je team juist nu extra alert is op phishing en weet wat het moet doen bij een cyberaanval.

Krijg je toch te maken met een cyberincident? Download dan nu vast ons eBook ‘Gehackt’ met praktische tips over wat je in zo’n geval moet doen.

Gerelateerde artikelen