Wat is back-up internet met een 4G dongel?

Heeft uw bedrijf wel eens te maken gehad met een internetstoring? Klanten die niet kunnen pinnen? Medewerkers die hun werk niet kunnen uitvoeren? Of zelfs een productielijn die compleet stil valt? Een internet storing kost bijna altijd een hoop geld. Om over ontevreden klanten, reputatieschade of de frustratie alleen al nog maar te zwijgen.

Daarom zorgen steeds meer IT-managers en ondernemers ervoor dat hun bedrijf een goede internet backup voorziening heeft. Backup internet zorgt er eigenlijk voor dat op het moment dat uw bedrijf last heeft van een storing, de modem direct overschakelt op een andere internetverbinding. Zo blijven al uw apparaten gewoon online en draait alles gewoon verder. Zonder dat u of uw medewerkers daar iets van merken.

Ook gebruik maken van back-up internet? Maak een afspraak voor persoonlijk advies.

Bel mij terug

zakelijk pinnen

Een pinstoring kan ondernemers veel geld kosten

Hoe werkt het?

Dat werkt zo. In uw modem kunt u een 4G dongel plaatsen met daarin een mobiele SIM-kaart. Op het moment dat uw vaste verbinding eruit ligt, bijvoorbeeld door werkzaamheden of een storing, schakelt uw modem automatisch over op het mobiele netwerk via de SIM-kaart in de 4G dongel. Is de storing verholpen, dan merkt de modem dat vanzelf. Het apparaat schakelt dan weer terug op uw vaste internetlijn.

4G Back-up dongel

De 4G Back-up dongel steekt u in de USB-poort van uw modem

Wat heeft u nodig voor back-up internet?

Wilt u zelf een internet back-up aanleggen dan heeft u daarvoor een 4G back-up dongel nodig en een sim-kaart met een mobiel data abonnement. De kosten van een 4G dongel liggen rond de €60, plus de maandelijkse kosten van een mobiel data-abonnement. Ook dient uw modem over een vrije USB-poort te beschikken.

Internet back-up gratis bij KPN EEN MKB

Heeft uw bedrijf een zakelijk internet abonnement van KPN EEN MKB? Dan krijgt u alle benodigdheden voor een internet back-up oplossing geheel gratis. Wij sturen u een dongel en KPN 4G simkaart toe. In de installatiekit van 4G Back-up zit ook een netwerkkabel en instructieboekje.

Wilt u overstappen op KPN EEN MKB internet (al vanaf €40 p/m) en gebruik maken van gratis back-up internet? Of bent u al EEN MKB klant en wilt u de dongel gratis aanvragen? Neem dan contact met ons op. We bellen u altijd binnen één werkdag terug om u kosteloos te adviseren.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen