Wat is back-up internet met een 4G dongel?

Heeft jouw bedrijf wel eens te maken gehad met een internetstoring? Klanten die niet kunnen pinnen? Medewerkers die hun werk niet kunnen uitvoeren? Of zelfs een productielijn die compleet stil valt? Een internet storing kost bijna altijd een hoop geld. Om over ontevreden klanten, reputatieschade of de frustratie alleen al nog maar te zwijgen.

Daarom zorgen steeds meer IT-managers en ondernemers ervoor dat hun bedrijf een goede internet backup voorziening heeft. Backup internet zorgt er eigenlijk voor dat op het moment dat je bedrijf last heeft van een storing, de modem direct overschakelt op een andere internetverbinding. Zo blijven al je apparaten gewoon online en draait alles gewoon verder. Zonder dat je of je medewerkers daar iets van merken.

zakelijk pinnen

Een pinstoring kan ondernemers veel geld kosten

Hoe werkt het?

Dat werkt zo. In je modem kun je een 4G dongel plaatsen met daarin een mobiele SIM-kaart. Op het moment dat je vaste verbinding eruit ligt, bijvoorbeeld door werkzaamheden of een storing, schakelt je modem automatisch over op het mobiele netwerk via de SIM-kaart in de 4G dongel. Is de storing verholpen, dan merkt de modem dat vanzelf. Het apparaat schakelt dan weer terug op je vaste internetlijn.

4G Back-up gratis bij KPN EEN MKB internet

Ook nooit meer zonder internet? Ontvang een backup dongel met simkaart gratis bij een KPN EEN MKB internet abonnement.

Wat heb je nodig voor back-up internet?

Wil je zelf een internet back-up aanleggen dan heb je daarvoor een 4G back-up dongel nodig en een sim-kaart met een mobiel data abonnement. De kosten van een 4G dongel liggen rond de €60, plus de maandelijkse kosten van een mobiel data-abonnement. Ook dient je modem over een vrije USB-poort te beschikken.

Internet back-up gratis bij KPN EEN MKB

Heeft jouw bedrijf een zakelijk internet abonnement van KPN EEN MKB? Dan krijg je alle benodigdheden voor een internet back-up oplossing geheel gratis. Wij sturen een dongel en KPN 4G simkaart toe. In de installatiekit van 4G Back-up zit ook een netwerkkabel en instructieboekje.

Wil je overstappen op KPN EEN MKB internet (al vanaf €40 p/m) en gebruik maken van gratis back-up internet? Of ben je al EEN MKB klant en wil je de dongel gratis aanvragen? Neem dan contact met ons op. We bellen altijd binnen één werkdag terug om je kosteloos te adviseren.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen