5 tips om die perfecte werkplek te vinden

Ruben opende onlangs zijn eigen flexwerkplek met goede koffie én Zakelijk Glasvezel. Wat hem betreft 2 belangrijke punten voor een goede flexwerkplek. Hieronder vind je dé 5 tips om zelf ook die perfecte werkplek buiten de deur te vinden.

1. Gezellig café/restaurant

Een gezellige sfeer, muziek op de achtergrond én goede koffie of thee. Werken in een café/ restaurant heeft veel voordelen. Zorg dat je een plek kiest met goed internet, het liefst glasvezel. Want dan kun je ongestoord doorwerken. Let er wel op dat je genoeg bestelt zodat het ook leuk blijft voor de ondernemer van het restaurant of het café dat jij daar werkt. Een leuk voorbeeld van een gezellige flexwerkplek is Brasserie Boerengoed in Den Bosch. Je eet er tussendoor een heerlijke pannenkoek, maar je geniet ook van het beste internet van Nederland (glasvezelwerkplek!)

2. Rustige bibliotheek

Serene rust, overal boeken én meer dan genoeg ruimte. In een bibliotheek kun je vaak lekker werken omdat je je er goed kunt concentreren. In Eindhoven heb je bijvoorbeeld ‘De Bieb’. Daar vind je lange tafels, genoeg stopcontacten en gratis wifi. En in het bibliotheekcafé eet je een lekkere tosti en vind je heerlijke koffie. Of ga eens naar de grootse bieb van Nederland: de Openbare Bibliotheek van Amsterdam ‘OBA’. Hier heb je ook nog eens mooi uitzicht over het water en de stad.

3. Luxe hotel lobby

In veel hotels vind je grote openbare ruimtes. Hier is vaak ook voor jou als flexwerker wel een werkplek beschikbaar. In hotels is het vaak vrij rustig en ook mooi ingericht (niet onbelangrijk). Verder is alles natuurlijk binnen handbereik: goed internet, lekkere koffie en goed eten.

Waar je bijvoorbeeld relaxt je laptop open kunt klappen is hotel: The Hoxton. Gelegen aan de Amsterdamse grachten. In de lobby is altijd wel een plekje te vinden, maar de beste werkplekken vind je op de eerste verdieping want daar is het een stuk rustiger.

Woon je meer in de buurt van Vlieland of wil je eens die kant op? Bij het knusse ‘Hotelletje de Veerman’ ligt Zakelijk Glasvezel van KPN. Dus dan ben je verzekerd van goed internet zonder storingen.

4. Fantastische flexplekken

Flexwerkplekken worden steeds populairder. Niet zo gek dus dat er ook veel speciale flexwerkplekken oppoppen. Hier vind je meestal goede koffie, snelle wifi, een goed bureau en lekkere broodjes. Zo heb je bijvoorbeeld Seats2meet op diverse locaties in Nederland. Op de Seats2meet-locatie in Den Haag krijg je al het hiervoor genoemde gratis! Maar daar staat tegenover dat je je 'sociaal kapitaal' beschikbaar stelt voor anderen. Dat betekent dat je je best moet doen om iemand te helpen met je kennis of vaardigheden. Op de locatie in Den Haag is een mooi uitzicht gegarandeerd. Je kunt ook kiezen voor coworking spaces zoals WeWork. Op sommige locaties is er zelfs een douche aanwezig of een comfortabele privéruimte voor moeders met baby’s. En bij ‘Droom van Zwolle’ is flexwerken een soort community. Met een dagkaart of abonnement kun je gebruikmaken van verschillende werkplekken met supersnelle wifi. Ook worden hier vaak interessante trainingen en zelfs meditatieochtenden georganiseerd.

5. Uitblinkers buiten de deur

En dan zijn er altijd nog een paar bijzondere buiten-de-deur-werkplekken die het benoemen waard zijn. Wat dacht je van ‘Flexplek in de Kunst’ in Rotterdam? Hier vind je wisselende kunstwerken én een mooi uitzicht over De Maas.
Of de Brandweerkantine in Maastricht: een creatieve broedplaats mét gezonde maaltijden, gevestigd in een oude brandweerkazerne.
Ook tof: in Chassé Connect in Breda werk je in een theater. Boven de loungefoyer vind je comfortabele stiltewerkplekken en vergaderruimtes.
Koffiedrinken en werken in een oud klooster? Klap je laptop dan eens open bij ‘In De Ruimte’ in Utrecht. De koffie, de wifi en zelfs het printen zijn er gratis. Als tegenprestatie kun je aanbieden om er een dagje host te zijn.

Laat ons op LinkedIn nog even weten wat jouw favoriete flexwerkplekken zijn.
Dan delen we de volgende keer een Top10!

Gerelateerde artikelen