3 redenen waarom je NLSecure[ID] niet mag missen

Op 30 januari is het weer tijd voor NLSecure[ID], hét security-event van Nederland. Ook dit jaar zorgen we voor een ijzersterk programma met meer dan 20 topsprekers uit de securitywereld. Benieuwd wat zij gaan vertellen?

KPN organiseert NLSecure[ID] voor het 5e jaar op rij. Doel van dit event is het samenbrengen van de Nederlandse securitycommunity en het stimuleren van kennisdeling. Het thema van deze editie is ‘Let’s talk about… Progress!’. Samen met bekende securityexperts blikken we terug op de afgelopen 5 jaar. Hoeveel vooruitgang hebben we geboekt? Zijn de huidige beveiligingsmaatregelen effectief genoeg?

NLSecure[ID] is gratis voor iedereen en je kunt het volledige programma online volgen. Nog niet overtuigd? Hier zijn 3 redenen om je nu aan te melden:

1. Samen leren van incidenten

NLSecure[ID] is opgericht vanuit de overtuiging dat we moeten samenwerken in de strijd tegen cybercriminaliteit. Bijvoorbeeld door dreigingsinformatie uit te wisselen en zo transparant mogelijk te zijn over cyberincidenten. Daarom zijn we ontzettend blij met de komst van Sjoerd Bakker, CEO van Ticketcounter. Zijn bedrijf werd in 2021 slachtoffer van datadiefstal, waarna de cybercriminelen hem probeerden te chanteren en intimideren.

Sjoerd weigerde te betalen. Sterker nog, hij werkte nauw samen met de politie om de daders te pakken. Tijdens NLSecure[ID] verzorgt de CEO van Ticketcounter een exclusieve keynote. Daarin blikt hij niet alleen terug op de gebeurtenissen, maar geeft hij ook praktische tips om datadiefstal te voorkomen. Zijn belangrijkste boodschap? “Als zoiets gebeurt, wees er dan open en eerlijk over.”

Nog een mooi voorbeeld is de talk van Sebastiaan van ’t Erve, de burgemeester van Lochem. Hij werd in juni 2019 ’s avonds gebeld over verdacht verkeer op het netwerk van de gemeente. Dit was de start van een lokale cybercrisis die zijn gemeente volledig lamlegde. Welke lessen leerde Sebastiaan in die crisis? En welke principes over het organiseren van weerbaarheid past hij sindsdien toe? Je hoort het tijdens NLSecure[ID]!

2. Spijker je securitykennis bij

Generatieve AI verovert het bedrijfsleven, maar wat betekent dit voor IT-professionals? Tijdens NLSecure[ID] krijg je een spoedcursus AI-security voor gevorderden. Zo belicht Arno van de Velde, Senior Solution Architect bij Elastic, de risico’s van generatieve AI. Michel Schaalje, Directeur Cybersecurity bij Cisco Nederland, bespreekt hoe AI cybersecurity-ervaringen fundamenteel verandert op 3 verschillende, maar onderling verbonden manieren.

Robert Tom, Systems Engineer bij Fortinet, deelt praktijkervaring over de cruciale rol die AI speelt in het dreigingslandschap, van social engineering tot exfiltratie. En Albert Hoitingh, Senior Consultant M365 Compliance, Risk and Security bij InSpark, legt uit hoe generatieve AI helpt bij het oplossen van incidenten en het opsporen van bedreigingen. Kortom, we benaderen AI-security vanuit verschillende perspectieven.

AI is natuurlijk niet het enige onderwerp. Zo neemt Fred Streefland, CEO van Secior, je mee in de wereld van OT-security. Systemen in industriële en operationele omgevingen zijn vaak ‘insecure-by-design’ ontwikkeld, en hackers zijn zich daar goed van bewust. Noortje Henrichs, Teamleider Cyber Threat Intelligence (CTI) & Dreigingsanalyse bij het NCSC, vertelt welke vakkennis je nodig hebt binnen een CTI-team.

3. Wees voorbereid op de toekomst

NLSecure[ID] staat dit keer in het teken van reflectie. Toch gaan veel talks juist over het dreigingslandschap van morgen. Lokke Moerel, Global Expert Technologie & Cyber bij Morrison & Foerster, schetst de risico’s van de metaverse. Van privacyschendingen en desinformatie tot seksuele intimidatie: het waarborgen van de veiligheid wordt een grote uitdaging. Dit maakt security-by-design cruciaal.

Een ander belangrijk thema is de NIS2-richtlijn die eind 2024 in Nederland gaat gelden. Hoe wijkt de NIS2 af van zijn voorganger de NIS? En wat betekent de NIS2 voor essentiële entiteiten in Nederland én de leveranciers die voor hen werken? Petra Oldengarm, directeur van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland, plaatst de maatregelen in een bredere aanpak waarmee organisaties hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten.

De toekomst staat ook centraal in de talk van Lieke Lamb, CEO van het Future Expertise Center en Directeur Women in Tech NL. In deze snel digitaliserende wereld is het cruciaal om te weten hoe je jezelf, je data en je organisatie goed beschermt. Volgens haar moet je niet alleen kennis van zaken hebben, maar ook vroegtijdig aan tafel zitten daar waar de beslissingen vallen.

En nog veel meer..

Bovenstaande is slechts een greep uit het programma. Van de AIVD en het Team High Tech Crime tot ethische hackers, hoogleraren en CISO’s uit de top van het bedrijfsleven: ze leveren allemaal een bijdrage aan NLSecure[ID]. Zo maken we Nederland samen een stukje veiliger.

Het volledige programma van NLSecure[ID] vind je hier. Ben jij er ook bij op 30 januari?

NLSecure[ID]: Hét event voor de securitybranche

Ben jij erbij op 30 januari 2024? Kennisdeling is cruciaal om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten. Na een succesvolle editie in september organiseert KPN op 30 januari voor de 8e keer NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity.

Lees meer

Gerelateerde artikelen