30 maart 2017

097-nummers voor laptops en tablets

Er dreigt een tekort te ontstaan aan 06-nummers. Daarom heeft de overheid besloten dat 06-nummers voortaan alleen voor mobiele telefoons zijn. Voor alle andere mobiele datatoepassingen worden 097-nummers verplicht. Wat komt hierbij kijken en wat betekent dat voor ondernemers?

Van vuilniscontainers tot snoepautomaten. We koppelen steeds meer apparaten aan 06-nummers. Hierdoor gebruiken we nu al 91% van de 60 miljoen 06-nummers die in Nederland beschikbaar zijn.

097-nummers verplicht


Om een tekort aan belbare mobiele nummers te voorkomen, stelt de overheid 097-nummers verplicht voor data-only abonnementen waarmee niet of nauwelijks gebeld wordt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan laptops en tablets, maar ook pinautomaten, alarmsystemen, beveiligingscamera's, slimme energiemeters en thermostaten. 06-nummers mogen alleen nog gebruikt worden voor mobiele telefoons.

Automatisch omzetten

Vanaf mei worden bij alle nieuwe data-abonnementen 097-nummers uitgegeven. In de loop van dit jaar worden ook de nummers van huidige data-only abonnementen aangepast naar 12-cijferige 097-nummers. U kunt gewoon dezelfde SIM-kaart(en) blijven gebruiken. Op sommige apparaten zult u eenmalig de instellingen voor mobiel internet moeten aanpassen. Zodra uw SIM-kaart(en) aan de beurt is (zijn), sturen wij u een brief hierover.

Meer weten?

Op onze website vindt u meer informatie over de invoering van 097-nummers. Wilt u het naadje van de kous weten? Dan is de uitleg en de factsheet voor telecomproviders op de site van de ACM interessant voor u.

En verder

Valse KPN facturen? Zo pakken we ze aan

Vroeger gebeurde het telefonisch. Vandaag de dag vooral online: phishing. Hoe voorkomen we dat ondernemers slachtoffer worden?

Lees meer

ACM en KPN waarschuwen voor slamming

Na één belletje ongewild vastzitten aan een telefoonabonnement bij een andere provider. Het overkomt steeds meer MKB’ers: slamming. Wat kunt u hieraan doen?

Lees meer

Preview van de Samsung Galaxy S8

Speciaal voor u zijn we naar Londen gegaan om als eerste de S8 en de S8+ te testen. Wilt u weten waarom deze prachtige toestellen zeer geschikt zijn voor zakelijk gebruik?

Lees meer

Zakelijk VOIP-bellen toename 30% per jaar

Uit onderzoek blijkt dat zakelijke VoIP-telefonie groeit met gemiddeld 30% per jaar. Waarom kiezen veel ondernemers massaal voor VoiP?

Lees meer


Gerelateerde artikelen