De einddatum van je mobiele contract komt in zicht

Vraag je je af of je mobiele abonnement nog wel bij je past? Welke nieuwe abonnementen er allemaal zijn? Of heb je een nieuwe telefoon nodig? Wij begrijpen dat je deze vragen hebt en helpen je graag een goede keuze te maken.

Goed om te weten
Na de einddatum van je contract loopt je abonnement automatisch door zodat je kunt blijven internetten en bellen zoals je gewend bent. Zo ben je geen moment onbereikbaar! Vanaf de einddatum van je contract is het mogelijk om je abonnement kosteloos op te zeggen. Houd wel rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Welke situatie geldt voor jou?

Mijn abonnement past nog bij mij

Als je tevreden bent met je huidige abonnement, dan hoef je niets aan te passen. Je abonnement loopt dan automatisch door en je kunt gewoon blijven internetten en bellen zoals je gewend bent. Het maandbedrag van je abonnement blijft hetzelfde en je abonnement is maandelijks opzegbaar. Wil je op een later moment toch nog je abonnement aanpassen of verlengen? Dat kan altijd.

Ik wil kijken welke abonnementen er nog meer zijn

Ben je benieuwd naar de nieuwste abonnementen of de nieuwste telefoons? Bekijk dan jouw verlengaanbod. Je regelt de verlenging van je mobiele abonnement eenvoudig en snel op een moment dat het jou uitkomt.

Ik wil een nieuwe telefoon

Wil je een nieuwe telefoon? Via de online verlengshop verleng je snel en eenvoudig je abonnement op een moment dat het jou uitkomt. Ook kun je daar een nieuwe telefoon uitkiezen. Als de telefoon op voorraad is, heb je hem meestal de volgende werkdag al in huis!

Veelgestelde vragen

Als je hebt gekozen om jouw toestel per maand af te betalen, dan betaal je jouw toestel binnen 12 of 24 maanden af. Dit is afhankelijk van de looptijd van je abonnement (1 of 2 jaar). Op je factuur kun je terugvinden hoeveel je maandelijks afbetaalt voor jouw toestel. Dit is ook het bedrag dat je na de einddatum van je contract minder gaat betalen per maand.
Vier maanden voor het einde van je contract kun je je abonnement verlengen. Als je tevreden bent met je huidige abonnement, hoef je niet te verlengen. Je huidige abonnement loopt dan gewoon door en is vanaf de einddatum van je contract per maand opzegbaar.
In MijnKPN kun je één keer per maand je abonnement verhogen zonder dat je hoeft te verlengen. Deze verhoging gaat dan met ingang van de volgende kalendermaand in. Bij een verhoging van je abonnement blijft de einddatum van je contract hetzelfde.
Als jouw huidige toestel nog goed werkt, hoef je niet te verlengen. Als je geen ander toestel wilt, maar wel een ander abonnement, dan kun je verlengen met Sim Only.
Je vindt de begindatum en de einddatum van je huidige contract in MijnKPN.

Voor vragen kun je terecht bij onze gratis klantenservice via 0800-0402. We zijn bereikbaar op:

  • maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur
  • Zon- en feestdagen gesloten

Je kunt ook gebruikmaken van de chatmogelijkheid.

Chat met ons

Bekijk de pagina over opzeggen voor meer informatie.