Oplossen van geen of slecht geluid Interactieve TV

Last van geen of slecht geluid?

Controleer als eerste of het geluid van je tv wel aanstaat. Is dit niet het geval, probeer dan de onderstaande stappen:

Let op: zie je wel de menuschermen van KPN? Reset dan je tv-ontvanger.

Controleer of andere zenders ook slecht geluid geven. Het kan dan aan de uitzending liggen. Blijft één specifieke zender problemen geven, ga dan verder met de laatste stap.

Controleer of alle kabels goed zijn aangesloten. Haal voor de zekerheid de SCART of HDMI kabel los en druk deze opnieuw goed vast. Kijk op handleidingen voor hulp bij het aansluiten van je tv-ontvanger.

Let op: sluit je 4K tv-ontvanger van KPN altijd bekabeld aan op je Draadloze Verbindingsset. Alleen dan kan KPN de 4K kwaliteit garanderen.

Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 3.

 1. Druk op de 'Menu' toets, navigeer naar 'Instellingen' en druk op 'OK'.
 2. Navigeer naar 'Geluid instellingen' en druk op 'OK'.
 3. Kies boven in het scherm of je de 'HDMI-uitgang' of 'OPTICAL-uitgang' wilt instellen. Dit is afhankelijk van hoe je je televisie en/of Home Cinema Set hebt aangesloten.
 4. Stel de geluidsprioriteit optie in op 'Stereo'.
 5. Navigeer naar 'Bewaar instellingen' en druk op 'ok' om de wijzigingen op te slaan.

  Je kunt Dolby stereo geluid alleen gebruiken als je televisie en/of Home Cinema Set Dolby ondersteunt.

Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 4.

  1. Heb je de Interactieve tv-ontvanger op jouw stereo-installatie of Home Cinema Set aangesloten? Controleer ook hier of de kabels goed zijn aangesloten.
  2. Controleer of je stereo-installatie of Home Cinema Set is ingeschakeld en op het juiste input kanaal staat (bijvoorbeeld EXT1, SCART, HDMI of TOSLINK).
  3. Controleer of het geluid op de stereo-installatie of Home Cinema Set niet uit of heel zacht staat. Gebruik hiervoor de bijbehorende afstandsbediening.

  Is de storing niet verholpen, ga dan verder met de volgende stap.

  Heb je alles geprobeerd, maar blijf je problemen houden met geen of slecht geluid? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.