Tv-kijken met de app of browser lukt niet

Wil je tv-kijken op je tablet, smartphone, PC of laptop, let dan hierop: je moet een KPN TV abonnement hebben. Onderweg of op een andere locatie moet je inloggen op de iTV app met je abonnementsnummer en pincode.

Probleem oplossen

Probleem met iTV app

Is de app traag of loopt de app vast?

Zet eerst je mobiel of tablet uit en weer aan en kijk of het geluid aan staat.

Verwijder de app en installeer m opnieuw. Let op: oudere versies van Android of iOS werken niet in combinatie met de app. Kijk welke versie je nodig hebt in de store.

Probleem met laptop of pc

iTV via de website werkt op elk wifi netwerk

Maak verbinding met wifi. Let op: Het is niet mogelijk om via je laptop onderweg tv te kijken. Installeer voor onderweg de Interactieve TV app op je tablet of smartphone. Maak voor de beste kijk ervaring op laptop of PC gebruik van tv.kpn.com.

Het kan voorkomen dat de Interactieve TV app niet goed werkt omdat de browser nog niet ondersteund wordt. Je kunt via deze browsers tv kijken: Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.


Andere problemen

Waarschijnlijk heb je een slechte internetverbinding. Of heeft je apparaat moeite met het afspelen van hoge beeldkwaliteit. Volg deze stappen:

  • Ga in de app naar je profiel
  • Klik op ‘Instellingen’
  • Kies ‘Beeldkwaliteit’
  • Verlaag hier je beeldkwaliteit voor wifi of 3G/4G

Bij een foutmelding krijg je meestal een foutcode te zien. Bijvoorbeeld:

  • 403-3162: de inloggegevens zijn onjuist. Controleer je inloggegevens en probeer het opnieuw.
  • 403-316: inloggen is na 5 pogingen mislukt. Voor de veiligheid blokkeren we je account voor 24 uur.
Dit heeft meestal te maken met de softwareversie van je apparaat. Kijk in de gebruiksvoorwaarden van de app (in de store) welke iOS of Android versie je nodig hebt. Heb je de goede versie? Download de app dan opnieuw als deze niet werkt op je apparaat.