De allerbeste kijkervaring

Met de KPN TV+ Box kies je voor de allerbeste kijkervaring. De KPN TV+ Box werkt op Android TV en brengt al je favoriete entertainment op 1 scherm samen. Bovendien zoek je makkelijk door je films of series met de Google Assistent of ga je van het kleine naar het grote scherm met de ingebouwde Chromecast. Hieronder lees je hoe dat werkt.


Praten met Google

Gebruik je stem om onder andere jouw favoriete programma of film te vinden en te starten, naar een andere zender te gaan, apps te openen of antwoorden te krijgen. Vraag het gewoon aan Google.

Toegang tot je favoriete apps

  • Zoek door al jouw entertainment met 1 afstandsbediening
  • Standaard staan de volgende apps geinstalleerd: Netflix, YouTube, Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Prime Video, NPO Start en Spotify*
  • Mis je nog apps? Download meer dan 5.000 apps met Google Play*

*Let op: wil je streamingapps gebruiken, dan is soms een apart abonnement nodig.

Chromecast built-in

Schakel makkelijk van je telefoon, tablet of laptop naar je tv-scherm. De KPN TV+ Box heeft een ingebouwde Chromecast, daarmee stuur je al je foto's of video's rechtstreeks naar je tv.


KPN TV+ werkt op Android TV

Al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek met de KPN TV+ Box dat werkt met Android TV. Druk op de Google Assistent-knop op je afstandsbediening en gebruik je stem om te zoeken naar wat er nu te zien is, van kanaal te veranderen, een programma op te nemen, apps te openen en meer. Met de ingebouwde Chromecast schakel je makkelijk van je telefoon, tablet of laptop naar je tv. Zo stuur je al je foto’s, video’s of games rechtstreeks naar je tv.

Android tv

Google Play

Ga naar Google Play en log in met je Google Account (als je dat nog niet gedaan hebt). De voordelen van inloggen:

  • je kan meer dan 5.000 apps downloaden

  • je kan alle mogelijkheden van Google gebruiken

  • je krijgt gepersonaliseerde informatie zoals je gewend bent, bijvoorbeeld bij YouTube

Ga naar het tv-menu (het huisje op de afstandsbediening) en kies voor Apps. Ga daarna naar de tegel van Google Play en klik OK. Je kan in met Google Play je favoriete app zoeken en installeren. Log eerst in om een app te downloaden.

Bij de installatie kan je kiezen om in te loggen met je Google Account, dit hoeft niet om tv te kijken. Heb je nog niet ingelogd, maar wil je dit wel? Ga dan naar de instellingen en volg deze stappen:

1. Open het tv-menu (het huisje op de afstandsbediening) en ga naar Instellingen (tandwieltje)

2. Ga naar Apparaat (algemene instellingen)

3. Kies voor Accounts en inloggen

4.. Klik op Account toevoegen om je Google Account toe te voegen

Als je inlogt op de KPN TV+ Box met het Google Account dat ook is gekoppeld aan je YouTube account, dan zie alle aanbevolen video's zoals je gewend bent.

1. Ga naar Apps in het tv-menu

2. Open Google Play.

3. Ga met de pijltjestoets naar boven en ga via het menu naar de zoekfunctie

4. Voer tekst in het zoekveld in of doe dit met het toetsenbord op het scherm. Of door je zoekterm in te spreken terwijl je de Google Assistent-knop op de afstandsbediening ingedrukt houdt. 

Vervolgens kun je door de zoekresultaten bladeren.

Heb je een app gevonden die je wilt installeren of meer info van wilt zien, druk op OK. Je komt dan op de detailpagina. Waarbij je ook een knop hebt voor het installeren.

Je vindt de stappen voor het installeren of verwijderen van een app op onze pagina over apps op tv.
Apps op je tv

Praat met Google om meer te doen op je tv

Gebruik je stem om onder andere te zoeken wat er nu te zien is, naar een andere zender te gaan, apps te openen of antwoorden te krijgen: vraag het gewoon aan Google.

Druk op de Google Assistent-knop op je afstandsbediening en spreek je opdracht uit. Probeer maar eens: open Netflix.

“Open [Netflix]”

“Zet het geluid lager”

“Zet het geluid harder”

“Kijk [TV programma]”

“Laat me actiefilms zien”

“Wat voor weer wordt het morgen?”

“Zet popcorn op mijn boodschappenlijstje”

“Zoek video's over KPN op YouTube”

“Vertel eens iets leuks”

Google Assistent

Chromecast built-in

Schakel makkelijk van je telefoon, tablet of laptop naar je tv. Met Chromecast built-in stuur je al je foto’s, video’s of games rechtstreeks naar je tv.

Tegenwoordig zijn we allemaal aan het streamen. Dat betekent dat je favoriete film of serie niet langer op een DVD staat, maar al je favoriete entertainment via het internet op je tv te zien is.

Dankzij de ingebouwde Google Chromecast, kan je vanaf al je apparaten naar je tv casten. Dat betekent dat je een film, serie of game op een kleiner apparaat, zoals je telefoon, tablet of laptop, kan afspelen op je tv.

Zorg dat je mobiele telefoon, tablet of laptop met het KPN Internet bij jou thuis is verbonden. Je mobiele apparaat en je tv moeten op dezelfde internetverbinding zijn aangesloten. Vervolgens herkent de Chromecast built-in automatisch de verbinding.

1. Open een app die werkt met Chromecast buil-in, bijvoorbeeld YouTube of NPO Start

2. Start de video

3. Druk bovenin het scherm op het cast-icoon (vierkantje)

4. Klik op het apparaat waarnaar je wilt casten (de KPN TV+ Box)

De kleur van het cast-icoon verandert, daardoor zie je dat het casten is begonnen.

Vragen of hulp nodig?

Het is mogelijk om de rechten voor het gebruik van de microfoon te aan te passen. Dit stel je in door in het tv-menu te gaan naar: Instellingen (tandwiel) > Apps > App-machtigingen > Overige rechten > Microfoon.

Let op: het wijzigen van de rechten kan de werking van Apps beïnvloeden, waardoor ze mogelijk niet of minder goed werken.

Ga naar het tv-menu en kies: Instellingen (tandwiel) > Apparaat > Apparaatvoorkeuren > Google Assistant > Aan (het schuifje kan omgezet worden met de OK-knop op de afstandsbediening).
KPN gebruikt alleen strikt noodzakelijke gegevens om jouw tv dienst te kunnen leveren. Als klant heb je de mogelijkheid om expliciet toestemming te geven om jouw gebruiksgegevens (zoals het navigeren in het menu) te delen om de dienst te verbeteren. Dit geldt ook voor functionaliteiten van Android TV. Je hoeft dus geen data te delen om tv te kunnen kijken. Daarnaast vragen we jouw toestemming om jouw kijkgedrag te gebruiken om jouw kijkervaring af te stemmen op jouw persoonlijkere voorkeuren. Voor meer informatie verwijzen we naar het privacy statement van KPN.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Google of heb je een vraag? Kijk dan ook op de support pagina van Google. Hier lees je bijvoorbeeld meer over de Chromecast of de Google Assistent.