e

HD op 1: TV kijken in de beste kwaliteit

HD-zenders naar kanaal 1

Met een betere beeldkwaliteit geniet je meer van alle programma’s. Daarom verplaatsen wij de HD-zenders vanaf kanaal 701 en verder, naar kanaal 1 en verder.

De voordelen van HD-zenders op 1

  • In nog scherper beeld naar jouw favoriete programma`s kijken
  • Niet meer zoeken naar HD-zenders. In HD kwaliteit kijken op de normale kanaalnummers
  • Opnames zullen voortaan automatisch in HD worden opgenomen. Ingeplande opnames blijven gewoon beschikbaar
  • Eerder ingeplande opnames van de HD-zenders blijven beschikbaar


Hoe stel ik mijn TV-ontvanger in op HD?

  1. Druk op je afstandsbediening op het menu druk op [Instellingen]
  2. Druk op [Beeldscherm & Kwaliteitsinstellingen]
  3. Ga naar [Best mogelijke kwaliteit op deze tv-ontvanger]
  4. Druk op het pijltje naar links of rechts om kwaliteit van te wijzigen van SD naar HD standaard
  5. Bewaar jouw instellingen. Je kijkt nu HD


Goed om te weten
Zie je haperende beelden of blokjes tijdens een uitzending? Dan kan zijn dat jouw internetsnelheid niet toereikend is om op meerdere tv-ontvangers probleemloos HD-zenders te bekijken. Zet dan je instellingen terug naar SD.

Zet instellingen terug

Alles over HD op 1

HD staat voor High Definition. Het beeld heeft een hogere beeldresolutie dan gewone televisie. Dit houdt in dat er meer beeldpunten per centimeter worden gebruikt. Het resultaat is dat het beeld nog scherper is.

De HD-zenders worden gratis omgezet naar kanaal 1 en verder.

Hoe weet ik of ik naar HD kijk?
Wanneer je naar HD kijkt, wordt in de mini-gids achter de zendernaam de toevoeging “HD” getoond. Ook wordt in de TV Gids het HD logo getoond in de gedetailleerde informatie bovenin het beeld.

Krijg ik ook de beste kwaliteit als ik gebruik maak van een SCART aansluiting?

Bij gebruik van een SCART aansluiting wordt de beeldkwaliteit automatisch verlaagd. Gebruik voor de beste kwaliteit een HDMI aansluiting

Ik heb mijn tv instellingen op HD gezet maar ik ervaar geen betere beeldkwaliteit, hoe kan dat?

Als de beschikbare bandbreedte op jouw aansluiting onvoldoende is voor het doorgeven van HD kwaliteit, blijf je in SD kwaliteit kijken. Dit is voor jou de best beschikbare kwaliteit.


Ik heb mijn tv instellingen op HD gezet en ik ervaar een vertraging op de STB, hoe kan dat?
Het gebruik van HD streams vraagt meer capaciteit van uw STB dan het gebruik van SD streams en kan daarmee zorgen voor een vertraging.
Als je wilt terugkeren naar het gebruik van SD streams, ga dan naar Menu > Instellingen > Beeldscherm & Kwaliteitsinstellingen, kies bij “Best mogelijke kwaliteit” voor SD en kies daarna voor “Bewaar instellingen”.

HD-zenders op kanaal 1 en verder
De HD-zenders vind je niet meer terug vanaf kanaal 701 en verder, maar op de normale kanaalnummers van de zenders.


Ik vind de HD-zenders nog altijd terug vanaf kanaal 701 en verder. Hoe kan dit?
Alle klanten worden gefaseerd omgezet. Als je de HD-zenders nog altijd op kanaal 701 en verder terug vindt, betekent dit dat je nog niet bent omgezet. Om in HD te kunnen kijken, zal je nog even moeten afstemmen op de kanalen 701 en verder. Je ontvangt bericht, zodra de HD-zenders zijn omgezet naar kanaal 1 en verder.

Ik zie de HD Glas-zenders nog vanaf kanaal 661 en verder, klopt dit?

Als HD Glas kanalen op jouw aansluiting beschikbaar zijn, dan kun je deze blijven bekijken vanaf kanaal 661 en verder. Deze kanalen zullen later ook beschikbaar worden gemaakt vanaf kanaal 1 en verder.


Hoe kan ik mijn persoonlijke zenderlijst opnieuw instellen?


Hoe kan ik kanalen verbergen of weer zichtbaar maken?

Waar vind ik mijn ingeplande opnames van de HD-zenders terug?
Al jouw ingeplande opnames blijven gewoon beschikbaar. Wanneer je opnames ingepland hebt op kanalen 701 en verder, dan zijn deze niet meer zichtbaar in de tv gids. Deze opnames zijn terug te vinden onder het kopje ‘Geplande opnames’ in Mijn opnames. Nieuwe opnames kun je voortaan opnemen vanaf kanaal 1 en verder.
Tip: Ons advies is om ingeplande serie-opnames op de kanalen 701 en verder pas te verwijderen nadat u de gemaakte opnames heeft bekeken.

Je kunt ook nieuwe opnames op kanaal 1 en verder je terug kijken via de Interactieve TV app.

Kan ik de opnames op kanaal 1 en verder ook terug kijken op een andere tv-ontvanger die staat ingesteld op SD kwaliteit?
Ja dat kan. Nieuwe opnames op kanaal 1 en verder kun je terugkijken op de andere tv-ontvangers in huis. Ook als deze staan ingesteld op SD kwaliteit.

Wij zetten de tv-ontvangers waarop je HD kunt ontvangen automatisch om. Al de ingeplande opnames blijven ook gewoon beschikbaar. Heb je een persoonlijke zenderlijst met HD kanalen ingesteld of je SD kanalen verborgen? Stel deze dan opnieuw in.

Ja, maar de beeld- en/of geluidkwaliteit kan verstoord worden door het gebruik van een Draadloze Verbindingsset. Heb je hier last van? Sluit dan je tv-ontvanger bedraad aan. Wil je dit niet? Ga dan naar Beeldscherm & Kwaliteit instellingen in het tv-menu en kies voor SD kwaliteit.

Welke Draadloze verbindingset moet ik gebruiken?

Om HD zenders te kunnen kijken, gebruik je een DVS 650 of DVS1200. De kwaliteit blijft altijd afhankelijk van het stroomnetwerk bij jou thuis. Met de DVS200 is het niet mogelijk om een HD signaal door te geven.

Wij helpen stap voor stap je probleem oplossen.