Hoe bekijk of blokkeer ik erotiekzenders?

Erotiek is niet voor iedereen, dat is begrijpelijk

Vanwege juridische verplichtingen zijn een aantal kanalen van positie veranderd. De erotiekzenders zijn daarom verborgen in je tv-menu. We laten de keuze daarom aan jou of je dit wilt activeren of achter een pincode wilt zetten. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Erotiek voor Digitenne

De nieuwe tv-ontvanger voor Digitenne heeft een extra functie 'Zenderlijst' waarmee je zenders kunt verplaatsen, vergrendelen of verbergen.

 • Verplaatsen: hiermee verander je de volgorde van de zenderlijst, bijvoorbeeld al je favoriete zenders bij elkaar.

 • Vergrendelen: de zender wordt vergrendeld met een pincode. Tijdens het zappen is de pincode nodig om de zender te kunnen bekijken. Dit is anders dan het Kinderslot, deze vergrendeld programma's aan de hand van de Kijkwijzer indicaties.

 • Verbergen: de zender is helemaal niet meer zichtbaar. Ook in de (mini) gids en tijdens het zappen zal de zender verborgen zijn.

Meiden van Holland Hard is standaard zichtbaar met behulp van een pincode. Wil je Meiden van Holland uit de lijst verwijderen, volg dan onderstaande stappen en selecteer 'Verbergen' bij deze zender. 

In de lijst wordt met icoontjes aangegeven welke zenders vergrendeld en/of verborgen zijn.

Hoe kan ik mijn zenderlijst aanpassen?

Voor het aanpassen van de zenderlijst heb je een pincode nodig. De standaard pincode voor je tv-ontvanger is 1234. Je kunt deze wijzigen in een persoonlijke pincode via het menu van je tv-ontvanger.

Weet je je pincode niet meer, reset dan je tv-ontvanger.

 1. Druk op 'Menu' op je afstandsbediening, selecteer 'Instellingen' en vervolgens op 'OK'.

 2. Navigeer met de pijlen naar 'Zenderlijst'. Alle tv- en radiozenders zijn in twee aparte lijsten te zien. Zoek de zender die je wilt aanpassen met de pijlen en druk op 'OK'.

 3. Navigeer met de pijlen naar wat je wilt wijzigen (Verplaatsen, Vergrendelen of Verbergen) aan de zender en druk op 'OK'. In de lijst wordt met icoontjes zichtbaar welke wijziging is ingesteld.

  Opmerking
  : Selecteer 'Verbergen' bij Meiden van Holland om de zender uit de zenderlijst te verwijderen.

 4. Om de zender weer zichtbaar te maken doorloop je dezelfde stappen en druk je nogmaals op 'OK' onder Vergrendelen of Verbergen. Het icoontje verandert dan en de zender is weer aangepast.

Opmerking: Als je alle zender-instellingen weer terug naar standaard wilt, druk dan op de 'gele knop' op je afstandsbediening. De zenderlijst is dan weer in de originele staat.

 • De standaard pincode van de tv-ontvanger is 0000. De pincode van de tv-ontvanger heb je nodig om een kinderslot in te stellen

Erotiek voor Interactieve TV

Je kunt de zenders helemaal verbergen binnen de Elektronische Programma Gids of bij het zappen. Je kiest hiervoor wanneer je er nooit naar kijkt of niet wilt dat de kinderen deze zenders zien.

Stappen om zenders te verbergen of zichtbaar te maken:

 1. Druk op de 'Menu' knop van je afstandsbediening.

 2. Blader met de pijltjes naar 'Instellingen' en druk op 'OK'.

 3. Blader met de pijltjes naar 'Zenders verbergen' en druk op 'OK'.

 4. Toets jouw pincode in. Vraag je pincode op als je die niet meer weet.

 5. Je ziet een lijst met alle zenders. Blader naar de zender die je wilt verbergen en klik op 'OK'.  Geblokkeerde zenders zijn te herkennen aan een wit kruisje voor de naam van de zender.

 6. Wil je de zender weer zichtbaar maken, klik nogmaals op 'OK'.

 7. Blader naar 'Bewaar instellingen' en klik op 'OK'.

Zijn niet alle zenders zichtbaar, controleer dan:

Zijn de zenders verborgen? Volg dan de bovenstaande stappen om de zenders te tonen.