Toesteltips voor je mobiel

Ontdek onze toesteltips voor een nog betere en snellere ervaring met je mobiel. Je haalt het beste uit je toestel met onze tips over de beste ontvangst, Bluetooth en meer.

Optimale ontvangst

Zet automatische netwerkkeuze aan

Laat je toestel automatisch het beste en snelst beschikbare netwerk kiezen. In het toestelmenu kan je automatische netwerkkeuze voor 4G of 5G instellen. Zo heb je altijd het beste mobiele signaal.

Optimale ontvangst met Bluetooth

Gebruik je Bluetooth accessoires? Bijvoorbeeld een headset in de auto? Dan moet het mobiele toestel een goed signaal kunnen ontvangen van het Bluetooth accessoire én het mobiele netwerk. Leg voor de beste ontvangst het toestel op de stoel. Of gebruik een carkit of houder.

Gebruik wifi en KPN HotSpots

Heb je wifi thuis of op werk? Dan kan je zo op je mobiel internetten. Met KPN HotSpots gebruik je mobiel internet op meer dan 1.500 plekken in Nederland. In het menu van je toestel kies en pas je zelf de netwerken en wifi-instellingen aan. In onze KPN HotSpots app vind je een overzicht van alle HotSpots en hoe je automatisch inlogt.

Gebruik je een DuoCard?

Zet dan 1 van je toestellen uit. De DuoCard is een set van 2 simkaarten met hetzelfde mobiele nummer. Handig als je 2 verschillende toestellen gebruikt en niet steeds de simkaart wil wisselen. Maar let op: je kan beide toestellen niet tegelijkertijd gebruiken.

Software-updates voor je telefoon en apps

Controleer op software-updates

Zorg dat je toestel altijd de nieuwste software heeft. Fabrikanten brengen vaak updates uit die fouten oplossen en je toestel sneller maken. En je krijgt er vaak ook nieuwe functies bij. Check regelmatig op updates, het liefste via wifi. Via mobiel internet kan het extra geld én MB's kosten.

Update je apps regelmatig

Heb je problemen met een app? Ga naar de app in de app-winkel en kijk of er een update is. Geen update? Verwijder 'm dan en installeer de app opnieuw. Zorg dat je apps altijd up-to-date zijn. Want je telefoon heeft de nieuwste instellingen nodig om het beste te werken. Hulp nodig? Bekijk dan de Toestelhulp.

Tips om je batterij te besparen

Wil je goed voor je batterij zorgen? Gebruik dan de originele oplader van je telefoon. Zo gaat je telefoon jaren mee.

Onderweg batterij besparen? Kijk dan eens naar instellingen in je telefoon. Veel toestellen hebben een batterijbespaarmodus. Heeft die van jou dat niet? Dan hebben we hier wat tips voor je.

Schermhelderheid

Een helder scherm verbruikt veel energie. Wil je dat je batterij langer meegaat? Maak je scherm minder helder. En stel in dat je scherm korter aanblijft als je je telefoon niet gebruikt.

Bluetooth en navigatie

Gebruik je Bluetooth of een navigatie-app? Zet Bluetooth uit als je nergens mee verbonden bent. En sluit de navigatie-app af als je op je bestemming bent. Scheelt een hoop energie!

Video's en streaming

Kijk je filmpjes op YouTube? Of Netflix je onderweg? Dat slurpt ook batterij. Probeer dit vooral te doen als je een oplader in de buurt hebt. Zo bespaar je batterij én MB's.

App-synchronisatie

Krijg je notificaties of updaten je apps automatisch? Dan synchroniseert je mobiel op de achtergrond. In de instellingen pas je aan hoe vaak dit gebeurt. Zo bespaar batterij en MB's.

Maximale snelheid

Herstart je mobiel elke week

Staat je mobiel altijd aan? Dan kan 't interne geheugen vollopen. Daardoor wordt je toestel langzamer. Start je toestel minimaal 1 keer per week opnieuw. Zo schoon je het interne geheugen op en vernieuw je de instellingen.

Sluit apps af

Is je mobiel ineens langzaam? Heb je veel apps of vensters tegelijk open? Vaak blijven ze op de achtergrond draaien. Sluit apps en vensters direct na gebruik af. Dat geldt vooral voor internet, sociale netwerken en navigatie.

Schoon het geheugen op

Een vol geheugen maakt je telefoon trager. Sms'jes worden automatisch bewaard in je geheugen. En soms worden foto's ook op je telefoon opgeslagen. In de handleiding staat hoe je het geheugen opschoont.

Ook interessant

Toestelhulp

Hulp nodig bij het instellen van je toestel? Check onze toestelhulp.

Naar de Toestelhulp

Gebruik in het buitenland

Zo gebruik je je mobiel in het buitenland.

Gebruik in het buitenland

Inzicht in je verbruik

Snel door je data heen? Of benieuwd hoeveel je apps verbruiken? 

Naar inzicht in je mobiel verbruik