Simkaart vervangen of extra simkaart aanvragen

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe simkaart aan te vragen. Bijvoorbeeld bij verlies of diefstal. Ook als je huidige simkaart niet in je toestel past heb je vaak een nieuwe sim nodig.

Kun je niet meer bellen of internetten? Bekijk eerst de oplossingen voordat je een nieuwe simkaart aanvraagt. Ik wil een zakelijke simkaart activeren.

Simkaart aanvragen & activerenSimkaart/ E-sim

Heb je een abonnement en wil je een nieuwe simkaart? Dan vraag je eenvoudig een 3-in-1 simkaart aan via MijnKPN of e-sim in de MijnKPN app.

Heb je een abonnement en wil je een nieuwe fysieke simkaart? Dan vraag je eenvoudig een 3-in-1 simkaart aan via MijnKPN.

De 3-in-1 simkaarten zijn fysieke simkaarten waar je kleinere formaten uit kunt klikken. Je hoeft dus niet te knippen.

3-in-1 simkaart aanvragen

Ik heb nog geen account

De e-sim is een digitale simkaart. Je hebt geen plastic kaartje meer nodig! Hierdoor heb je ook ruimte voor een gewone simkaart (dual-sim). Als je toestel geschikt is voor e-sim kun je in de MijnKPN app snel en eenvoudig e-sim downloaden.

Volg onderstaande stappen:

Let op: zorg dat je toestel verbonden is met een wifi-netwerk.

E-sim aanvragen

Prepaid

Als je prepaid hebt, vraag je een nieuwe simkaart aan via het formulier.

Simkaart activeren

Heb je een nieuwe KPN simkaart ontvangen? Dan kun je deze voor je abonnement & voor prepaid online in een paar eenvoudige stappen activeren.
Let op: Heb je je simkaart geactiveerd? Zet dan je toestel uit en weer aan.Waar vind ik de pukcode van mijn simkaart?

De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Als laatst vul je de pincode nog een keer in om te bevestigen.

Veelgestelde vragen over simkaart

Een simkaart bij een nieuw abonnement

Is de simkaart nog niet geactiveerd, ga dan naar de activatiepagina. Ben je de activatiecode kwijt? Vraag dan een nieuwe aan.

Ik heb alles geprobeerd, maar het lukt niet.

Dat is vervelend. Neem even contact met ons op via chat.

Wil je direct een nieuwe simkaart? Hiervoor kun je ook terecht bij een van onze winkels, dan loop je bellend de winkel uit! Onze collega's helpen je graag om je gegevens over te zetten.

Een Duo simkaart bestaat uit twee simkaarten voor hetzelfde telefoonnummer. Deze simkaarten kun je in verschillende toestellen plaatsen (bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een carkit). Zo heb je twee toestellen waarop je met hetzelfde nummer bereikbaar bent, zonder dat je de simkaart over hoeft te plaatsen. Let bij de Duo simkaart wel op het volgende:

 • Een Duo simkaart kun je niet tegelijkertijd gebruiken in 2 toestellen. Heb je beide toestellen aan staan, dan komen je gesprekken en/of berichten binnen op het toestel dat je het laatste hebt gebruikt. Hierdoor kun je gesprekken of berichten missen/niet op tijd zien.
 • Zorg er dus voor dat er maar 1 toestel aanstaat. Wissel je van toestel, dan is het belangrijk dat het actieve toestel eerst wordt uitgeschakeld en daarna pas het tweede toestel wordt ingeschakeld. Na het wisselen kan het voorkomen dat je niet bereikbaar bent of dat je geen berichten kan ontvangen. Dit probleem verdwijnt nadat je een uitgaande verbinding hebt gemaakt.
 • Als je een Duo simkaart gebruikt, werken sommige apps niet vlekkeloos. WhatsApp, bijvoorbeeld, kun je maar op 1 apparaat tegelijk gebruiken. Wissel je van toestel, dan moet je WhatsApp afmelden op het ene toestel en hem (opnieuw) aanmelden op het andere toestel.
 • Duo simkaarten zijn niet bedoeld om in Dual-sim telefoons te gebruiken. Dit soort toestellen gebruik je juist voor 2 verschillende aansluitingen.
 • Je kunt e-sim niet gebruiken als Duo sim.

  De standaardpincode van je simkaart is 0000.

  Heb je de pincode aangepast en ben je deze kwijt? Vul dan een verkeerde pincode in totdat je toestel om een pukcode vraagt. De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Volg de instructies op je toestel.

  Als je een simkaart aanvraagt, ligt hij normaal gesproken binnen 3 werkdagen bij jou op de mat. We hebben geen invloed op hoe snel het postbedrijf de simkaart verstuurt. Wil je je simkaart vandaag nog in handen hebben? Ga dan naar de dichtstbijzijnde KPN winkel. Daar ligt een simkaart voor je klaar.

  Plaats je simkaart eerst in een ander toestel. Werkt de simkaart in een ander toestel wel, dan is je toestel misschien beschadigd. Doorloop dan onze stappen bij toestelschade. Ligt het toch aan de simkaart, vraag dan een nieuwe simkaart aan In MijnKPN of de MijnKPN app. Kijk bij het kopje simkaart/e-sim hoe je dit doet.

  E-sim is de opvolger van de traditionele simkaart. E-sim doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in de smartphone of tablet. Dankzij deze digitale simkaart heb je geen plastic kaartje meer nodig! Hierdoor heb je ook ruimte voor een gewone simkaart (dual sim).

  Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim. Als je wisselt van een fysieke simkaart naar e-sim dan is dat direct geregeld via de MijnKPN app. Je hoeft niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.

  Heb je een nieuw toestel waarin je huidige simkaart niet meer in past? Dan heb je een nieuwe simkaart nodig. KPN biedt twee soorten simkaarten aan:

  3-in-1 simkaart

  Dit zijn fysieke simkaarten waar je kleinere formaten uit kunt klikken. Je hoeft niet te knippen. Bestel een 3-in-1 simkaart vóór 16.00 uur, dan ontvang je hem al binnen 2 werkdagen. Je krijgt je simkaart binnen via de normale post. Op zondag en maandag wordt de simkaart niet bezorgd.

  E-sim

  De e-sim is een digitale simkaart. E-sim doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in de telefoon. Je hebt geen plastic kaartje meer nodig! Hierdoor heb je ook ruimte voor een gewone simkaart (dual sim). Met de MijnKPN app activeer je de e-sim rechtstreeks op je smartphone. Jouw abonnement wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten! Je hoeft dus niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.

  Er komen steeds meer toestellen die e-sim ondersteunen. Hier vind je een lijst met smartphones en tablets die worden ondersteund en bij KPN verkrijgbaar zijn.

  iPhone Samsung Galaxy
  iPhone XS Samsung Galaxy S20
  iPhone XS Max Samsung Galaxy S20 Plus
  iPhone XR Samsung Galaxy S20 Ultra
  iPhone 11 Samsung Galaxy Fold
  iPhone 11 Pro Samsung Galaxy Z Flip
  iPhone 11 Pro Max Samsung Galaxy Note20 Ultra
  iPhone SE (2020) Samsung Galaxy Z Fold 2
  iPhone 12 Samsung Galaxy Note20
  iPhone 12 Pro Samsung Galaxy S21
  iPhone 12 Pro Max Samsung Galaxy S21 Plus
  iPhone 12 Mini Samsung Galaxy S21 Ultra
  Apple iPad
  Apple iPad Air 10,5-inch Wi-Fi Cell 256GB (2019)
  Apple iPad Air 10,5-inch Wi-Fi Cell 64GB (2019)
  Apple iPad mini 5 7,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2019)
  Apple iPad mini 5 7,9-inch Wi-Fi Cell 64GB (2019)
  Apple iPad 10,2-inch (2019) Wi-Fi Cell 32GB
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 128GB 8th gen (2020) (model A2429)
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 128GB
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 32GB 8th gen (2020) (model A2429)
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 32GB
  Apple iPad Air 10,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2020) (model A2072)
  Apple iPad Air 10,9-inch Wi-Fi Cell 64GB (2020) (model A2072)
  Apple iPad Pro 11-inch Wi-Fi Cell 128GB (2020)
  Apple iPad Pro 11-inch Wi-Fi Cell 256GB (2018)
  Apple iPad Pro 12,9-inch Wi-Fi Cell 128GB (2020)
  Apple iPad Pro 12,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2018)
  Apple iPad Pro 12,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2020)


  De volgende toestellen ondersteunen e-sim maar worden niet door KPN verkocht.Google Pixel 3, 3 XL, 3a XL, 4, 4a (5G), 4 XL, 5Motorola Razr (5G)

  Heb je een e-sim geschikte toestel? Dan kun je in de MijnKPN app makkelijk een vervangende e-sim aanvragen. Met de app download je e-sim rechtstreeks op je smartphone of tablet. Jouw e-sim wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten.

  Een telefoon met dual sim biedt ruimte aan twee simkaarten. Dat betekent dat je dezelfde telefoon met twee verschillende abonnementen en dus ook met twee nummers kunt gebruiken. Hiermee ben je op één telefoon bereikbaar op twee verschillende telefoonnummers. Dual sim bestaat in twee vormen: toestellen met e-sim en ruimte voor een fysieke simkaart en toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten.

  • Met dual sim ben je zowel privé als zakelijk bereikbaar, zonder twee telefoons bij je te dragen.
  • Door buiten de EU een lokale simkaart te gebruiken voor internet kun je roamingkosten besparen

  Met Duo sim krijg je bij één abonnement twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo ben je dus op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons.

  Met Dual sim kunnen er twee simkaarten in je telefoon en ben je dus op hetzelfde toestel bereikbaar via twee nummers.

  Dual sim bestaat in twee vormen:

  • toestellen met e-sim en ruimte voor een fysieke simkaart
  • toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten
  Nee. Heb je dat wel gedaan? Dan raden we je aan om alsnog een nieuwe 3-in-1 simkaart te bestellen. De geknipte simkaart heeft misschien schade opgelopen, waardoor de accu snel leeggaat en je verbinding zwakker wordt.
  Wij zetten je bundels over zodra je jouw nieuwe simkaart geactiveerd hebt. Dan ben je meteen weer bereikbaar.