We doen er alles aan om jou zo veilig mogelijk te laten internetten. Zo hebben wij een Security Operations Center (SOC), een groep ethische hackers (Red Team) en het Abuse Team in dienst om het netwerk zo veilig mogelijk te houden.

Hoe houdt KPN het netwerk veilig?

Security Operations Center

We houden het netwerk goed in de gaten om jou 24/7 zo veilig mogelijk te laten internetten. Hackers proberen namelijk toegang te krijgen tot systemen en informatie. Het Security Operations Center houdt de activiteiten van hackers in de gaten en zorgt dat hackers hun slag niet kunnen slaan.

Red Team

Het Red Team is een groep hackers die bij KPN werkt. Zij testen de veiligheid van onze producten en diensten wat erg belangrijk is voor ons.
Ons RED Team zoekt continu naar zwakheden in onze systemen door hierop in te breken.
Dit is uniek in Nederland; er is geen andere Telecom Provider die zo bezig is met de veiligheid van zijn klanten.

Abuse Team

Dit team helpt veiligheidsproblemen op te lossen en geeft adviezen over veilig internetgebruik.
Als klant wil je natuurlijk zo snel mogelijk van bijvoorbeeld een virus op de hoogte zijn. Alleen jij hebt toegang tot de besmette pc.
Samen lossen we de problemen op. Met behulp van een aantal simpele stappen wordt jouw computer opgeschoond.

Tips voor veilig internet


Heb je aanwijzingen dat er een kwetsbaarheid in onze beveiliging is? Neem dan contact op, zodat we samen de situatie zo spoedig mogelijk kunnen oplossen. Om misbruik te voorkomen, vragen we je de richtlijnen voor Responsible Disclosure te volgen:

  • Meld, eventueel anoniem, de (vermoedelijke) beveiligingskwetsbaarheden bij KPN’s Computer Emergency Response Team (KPN-CERT) via het formulier.
  • Je kan je e-mail versleuteld versturen a.d.h.v. de PGP-key van KPN CERT. Stuur deze e-mail aan cert@kpn-cert.nl.
  • Geef voldoende informatie: een uitgebreide beschrijving, inclusief IP-adressen, logs, hoe te reproduceren, screenshots, etc., zodat we de melding direct kunnen behandelen.
  • Deel de kennis over de beveiligingskwetsbaarheid niet met anderen totdat het lek is hersteld.
  • Maak geen misbruik van een beveiligingskwetsbaarheid. Als dit toch gebeurt, zal dit leiden tot aangifte.

Nadat een beveiligingskwetsbaarheid is gemeld, zullen wij binnen 2 werkdagen contact met je opnemen om afspraken te maken over een redelijke herstelperiode en een eventuele gecoördineerde publicatie van de beveiligingskwetsbaarheid.    Neem contact op met de KPN Abuse Team wanneer je een gebruiker van het KPN netwerk misbruik ziet maken, zoals het versturen van spam of het verspreiden van virussen. Ook wanneer jouw internetaansluiting in onze veilige omgeving is geplaatst vanwege een beveiligingsprobleem op één van je computers kun je contact opnemen met het KPN Abuse Team door een e-mail te sturen naar: abuse@kpn.com