Internet heeft veel dingen makkelijker gemaakt. Maar als we meer mensen en apparaten met elkaar verbinden, wordt de veiligheid hiervan ook steeds belangrijker. Wij zorgen dat je apparaten én je huishouden veilig verbonden zijn. Daarnaast helpen wij je gevaren te herkennen en vertellen we wat je kunt doen om veilig online te zijn.


Wat is malware en hoe voorkom je het?

Malware is kwaadaardige software die schadelijk is voor apparaten die in verbinding staan met het internet. Denk aan computers, laptops, tablets, smartphones en slimme apparaten zoals smart tv’s en thermostaten. Benieuwd hoe je de kans op malware verkleint?

Zo herken en voorkom je malware

In dit blog leggen we je uit wat malware is, hoe je het herkent en nog belangrijker: hoe je het voorkomt.

Zet het gratis malwarefilter aan

Ons malwarefilter is een gratis filter dat alle met je modem verbonden apparaten beschermt tegen onbetrouwbare website, phishingmail of andere online gevaren. Zet het filter zelf makkelijk aan met je KPN ID.


Hoe zit het met jouw online privacy?

Tegenwoordig doen we alles online. Met de komst van het internet is de wereld letterlijk binnen handbereik. Met behulp van je smartphone kan je online winkelen, met mensen praten of je bankzaken regelen. Maar juist doordat alles zo makkelijk en toegankelijk is geworden, zijn we ook minder voorzichtig geworden. Weet jij hoe het met jouw online privacy zit?

Ze mogen alles van mij weten...

Je hoort veel mensen zeggen dat ze niets te verbergen hebben, waardoor ze makkelijk gegevens delen en een spoor van persoonlijke informatie achterlaten. Hoog tijd om tips te delen om online je privacy te beschermen.

Online privacy van je kind

Van het plaatsen van gekke filmpjes op social media tot het volgen van een online les: kinderen van nu groeien op in het digitale tijdperk. Maar hoe zorg je dat de privacy van je kind goed beschermd blijft?


Herken jij deepfake van echte video?

Een deepfake video is een nepvideo waarin het lijkt alsof iemand iets zegt of doet, terwijl hij dat nooit echt heeft gezegd of gedaan. Vooral voor bekende personen of wereldleiders kan deze techniek voor vervelende situaties zorgen. Herkennen we straks nog wel echt van nep? Wij vertellen er meer over.

Met deepfake is niets meer wat het lijkt

Deepfake is een computertechniek waarbij nepvideo’s worden gemaakt. Door software kan je iemand iets laten zeggen of doen wat hij nooit gezegd of gedaan heeft.

Steeds vaker WhatsApp-fraude

De meest toenemende vorm van internetcriminaliteit is phishing via WhatsApp. Daarom vertellen we je de belangrijkste phishing trends van nu en hoe je zelf phishing kan herkennen en voorkomen.

WhatsApp-fraude

Je hoort steeds vaker meldingen van WhatsApp-fraude. Gelukkig kun je zelf veel doen om fraude te voorkomen en voorbereid te zijn op deze manier van fraude.

Phishing

Doormiddel van Phishing proberen criminelen jouw gegevens te stelen. Wat kun je hier precies tegen doen? Wij geven je tips.