Wat is spam nu precies en wat kun je er aan doen?

Spam is de verzamelnaam voor ongewenste e-mails die je ontvangt, zonder dat je je ergens voor hebt aangemeld. Vaak herken je ze aan onbekende afzenders en/of rare aanbiedingen.

Wat doet KPN tegen spam?

E-mail spamfilters
KPN maakt gebruik van E-mail SpamFilters om het aantal spam-berichten dat je mailbox bereikt, zo klein mogelijk te houden.
Deze E-mail SpamFilters houden e-mails tegen waarvan 100% zeker is dat het spam betreft (ook wel "sure spam" genoemd). Je ontvangt deze e-mails dus niet.

E-mails waarvan niet met zekerheid te bepalen is of het spam betreft (ook wel "possible spam" genoemd), worden in de map 'Spam' geplaatst. Deze mails kun je herkennen aan het woord [SPAM] in het onderwerp van het e-mailbericht. Dit is een map in KPN Webmail waarin ongewenste e-mails tot 30 dagen worden bewaard. Deze map kun je ook in je mailprogramma of mailapp bekijken, indien je de aanbevolen (IMAP-)instellingen gebruikt.

Wij passen de instellingen van het spamfilter continu aan waar nodig.

E-mail spamfilter

Wat kun je zelf doen?

Spam voorkomen

Spam voorkomen
  • Wees terughoudend met het opgeven van je e-mailadres op internet.
  • Reageer niet op ontvangen spamberichten.

IMAP instellen

IMAP instellen

Wanneer je IMAP gebruikt, is de spam map ook zichtbaar in je e-mailprogramma. Gebruik je POP, dan is de spam map alleen te controleren via Webmail. Bekijk voor meer informatie alle e-mail instellingen.

Verbeter ons spamfilter

Soms maakt het KPN spamfilter een foutje. In dat geval ontvang je een spambericht in je Postvak IN of belandt een e-mail die je wél wilt ontvangen in je spammap. Je helpt ons spam aan te pakken door deze fouten door te geven. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Je hebt een spambericht ontvangen in je Postvak IN

  1. Log in op Webmail.
  2. Klik bij de mappen aan de linkerkant op ‘Postvak IN’.
  3. Selecteer het bericht.
  4. Klik op het groene verkeersbord-icoon.

Een e-mail die je wilt ontvangen, belandde in je spammap

  1. Log in op Webmail.
  2. Klik bij de mappen aan de linkerkant op ‘Spam’.
  3. Selecteer het bericht.
  4. Klik op het groene duimpje.