Bij Internet van KPN krijg je gratis KPN Veilig, want wij vinden het belangrijk dat jij online veilig bent. KPN Veilig is een compleet beveiligingspakket waarmee je gemakkelijk jouw computer, tablet en smartphone tegen virussen, spyware en andere internetgevaren beschermt. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart online kunt surfen, bankieren of winkelen.

Beveilig al je apparaten

Gratis beveiliging voor je apparaten

Je krijgt van ons gratis KPN Veilig voor 2 of 5 apparaten (afhankelijk van je internetsnelheid). Klik hieronder om de installatie te beginnen.

  • 2 of 5 apparaten gratis beveiligd

Uitbreiden naar 10 extra apparaten

Heb je meer apparaten in huis die je wilt beveiligen? KPN Veilig breid je voor € 4,99 per maand gemakkelijk uit naar 10 extra apparaten.

  • Alle apparaten beveiligd

De voordelen van KPN VeiligJe apparaten beschermd

Voorkom virussen, trojaanse paarden, adware, keyloggers, spyware en andere malware.

Veilig online

KPN Veilig zorgt dat jij veilig kunt browsen, bankieren en online winkelen.

Vind je apparaten

Met de Finder functie vind je verloren of gestolen apparaten weer terug.Ouderlijk toezicht

Schadelijke websites worden automatisch geweerd en zoekresultaten gefilterd op geweld, seks en grof taalgebruik.

Privacy van je apps

Geinstalleerde applicaties op Android telefoons worden gecontroleerd op gevaren voor privacy.

Gaming mode

Zorgt voor ruimte en snelheid op je PC, zodat je zonder haperen de beste game ervaring hebt.

Zo installeer je KPN Veilig

In het installatieprogramma leggen we je stap voor stap uit hoe je KPN Veilig kan installeren.

Direct installerenF-Secure onder de motorkap

KPN veilig is gebaseerd op de beveiligingssoftware van F-Secure. Dit bedrijf zorgt al meer dan 30 jaar dat duizenden bedrijven en miljoenen mensen over de hele wereld online beschermd zijn. F-Secure heeft een schat aan ervaring als het gaat om het vinden en beschermen tegen de gevaren van het internet. Het bedrijf bescherm op die manier consumenten en andere bedrijven tegen ingewikkelde cyberaanvallen, datalekken of nieuwe virussen.

Meer weten over KPN Veilig?

Wil je meer weten over de installatie of hoe KPN Veilig werkt?
Bekijk hieronder dan de meest gestelde vragen over KPN Veilig.

Het is af te raden om twee beveiligingsprogramma's op 1 apparaat te installeren. Die kunnen elkaar tegenwerken, wat grote gevolgen kan hebben voor de beveiliging van jouw apparaat. Daarnaast kan je apparaat langzamer gaan werken.

Eerst verwijderen

Verwijder daarom eerst je huidige beveiligingsprogramma, voordat je KPN Veilig op je apparaat installeert. Als je het huidige beveiligingsprogramma niet wilt verwijderen, omdat deze betaald en nog geldig is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze te behouden. Je kunt KPN Veilig dan installeren wanneer je licentie van het andere beveiligingsprogramma afloopt.

Aantal apparaten Standaard gratis voor 2 apparaten
Licenties Voor 4,99 uit te breiden met 10 extra apparaten
Taal Nederlandstalig
Ondersteuning Windows 7 (sp I), 8.1, 10
macOS X 10.13 of later
iOS 11 of later
Android 5 of later
Bescherming Antivirus, Trojaanse paarden, keyloggers
Ransomware, adware, spyware en malware
Spamfilter
Browserbeveiliging
Bankierbeveiliging
Firewall Nee, gebruikt Windows firewall
Ouderlijk toezicht Ja, mogelijk om toegang te beperken
Heb je een internetabonnement van 200 Mbit/s, 500Mbit/s of 1Gbit/s? Dan krijg je KPN Veilig gratis tot 5 apparaten.
Ja, dat kan. Je kunt KPN Veilig twee keer bestellen in MijnKPN. Op die manier kun je nog eens 10 extra apparaten beveiligen.

Met KPN Veilig beheren wordt bedoeld het toevoegen of verwijderen van apparaten, KPN Veilig (opnieuw) installeren, of je apparaten een voor jou herkenbare naam geven. Dit kan via www.veilig.kpn.com

Overzicht van gebruikte en beschikbare licenties

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je rechtsboven het aantal licenties dat je nog kunt gebruiken voor het beveiligen van je apparaten. In het midden van de pagina zie je een overzicht van de licenties die al gebruikt zijn voor het beveiligen van je apparaten. In totaal kun je 2 of 5 licenties hebben (namelijk KPN Veilig voor 2 of voor 5 apparaten). Je kunt direct apparaten toevoegen, licentiecodes zijn niet nodig.

Nieuw: Gezinsregels instellen

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina per apparaat tijdslimieten of inhoudfilters instellen. Hiermee kun je de toegang tot internet, apps of bepaalde internetpagina's beperken. Selecteer het apparaat door er op te klikken en klik vervolgens op 'Gezinsregels'.

Apparaten een andere naam geven

Op de KPN Veilig beheerpagina kun je de naam van je apparaten aanpassen om ze van elkaar te kunnen onderscheiden. Selecteer het apparaat door er op te klikken. Door op [Instellingen] te klikken, kun je de naam aanpassen.

Een apparaat terug vinden met de functionaliteit Finder

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina je apparaat lokaliseren en zelfs op afstand de inhoud van je toestel vergrendelen of verwijderen. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Finder'.

Apparaten verwijderen

Je kunt op de KPN Veilig beheerpagina licenties verwijderen van een apparaat. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Licentie vrijgeven'. Als je de licentie vrijgeeft, is het apparaat niet langer beveiligd. Op dat apparaat verschijnt dan de melding "Abonnement verlopen". Nadat je een licentie hebt vrijgegeven, kan je een licentie opnieuw toevoegen voor een apparaat naar jouw keuze door te klikken op "Apparaat toevoegen" op de KPN Veilig beheerpagina.

Als je KPN Veilig hebt gedownload en de installatiestappen hebt voltooid, is je apparaat beveiligd. Als je KPN Veilig opent op je apparaat, zie je de status van de verschillende functionaliteiten. Groene meldingen zijn oké, oranje meldingen geven aan dat een functie is uitgeschakeld. Dit hoeft geen probleem te zijn als je er bewust voor hebt gekozen om deze functie (nog) niet te gebruiken.

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je soms een uitroepteken bij een apparaat dat je kort geleden hebt toegevoegd. Als je op het apparaat klikt, krijg je de melding "Dit apparaat wordt nog niet beschermd" Dit betekent in sommige gevallen dat je apparaat dat je zojuist hebt toegevoegd, wel degelijk beschermd is, maar dat de KPN Veilig beheerpagina nog niet volledig bijgewerkt is. Dit kun je oplossen door op [vernieuw] te klikken. Krijg je nog steeds de melding dat het apparaat nog niet wordt beschermd? Voltooi dan de installatiestappen van KPN Veilig op het apparaat om goed beveiligd te zijn.

KPN Veilig beschermt je tegen schadelijke websites wanneer Browserbescherming is ingeschakeld. Voor de browser Safari dient nog een extra stap te worden uitgevoerd na installatie.

Ga naar voorkeuren

Kies voor Browserbescherming

Voor Safari moet je de browserextensie downloaden en deze apart installaren. Klik op Browserextensie installeren om een webpagina te openen die de extensie automatisch downloadt en je voorziet van verdere instructies.

1. Log in op de KPN veilig beheer pagina (op https://veilig.kpn.com)

2. Klik op het apparaat waarvan je de licentie wilt vrijgeven en ga naar instellingen. Klik op licentie vrijgeven:

Er volgt een scherm met een voortgangsweergave. Na het verdwijnen van dit scherm is de licentie vrijgegeven en kun je deze toewijzen aan een ander apparaat.

KPN Veilig is gebaseerd op de virusscanner van F-Secure. Dit bedrijf ontwikkelt al drie decennia lang baanbrekende beveiligingsoplossingen en beschermt tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen. F-Secure heeft ongeëvenaarde ervaring op het gebied van bescherming, detectie en incidentrespons en beschermt zo bedrijven en consumenten tegen alles op het gebied van geavanceerde cyberaanvallen en datalekken tot ransomware-epidemieën.

We doen er alles aan om jou zo veilig mogelijk te laten internetten. Zo hebben wij een Security Operations Center (SOC), een groep ethische hackers (Red team) en het Abuse team in dienst om het netwerk zo veilig mogelijk te houden.

  1. Klik links onder op het [Windows] icoon
  2. Navigeer naar KPN Veilig
  3. Klik op [Installatie ongedaan maken]
  4. Klik op [KPN Veilig]
  5. Klik op [Verwijderen/wijzigen]
  6. Selecteer [Alle applicaties verwijderen]
  7. Klik op [Volgende] KPN Veilig wordt van je PC verwijderd
  8. Klik op [Sluiten] KPN Veilig is van de PC verwijderd

Onderwerpen die met veiligheid te maken hebben

Alles over valse e-mail

Wat is een phishingmail en hoe herken je dit?

Internet en veiligheid

Hier vind je informatie over de meest voorkomende internetgevaren.

Kwetsbaarheid melden

Heb je een kwetsbaarheid ontdekt? Breng ons op de hoogte.