Veilig online op je laptop en computer

KPN Veilig, wat is het en wat kan je ermee?

Je laptop en computer beveiligen klinkt heel logisch. Maar waar moet je je tegen beveiligen en hoe doe je dat? Lees hier alles over de internetgevaren maar ook wat je er tegen kunt doen.

Beveilig je laptop of computer met KPN Veilig

KPN Veilig is een compleet beveiligingspakket van F-Secure, dat je standaard kosteloos bij een Internet en TV of Internet abonnement krijgt. KPN Veilig kan je installeren op jouw laptop, computer maar ook op je tablet of smartphone. Eenmaal geïnstalleerd ben je beschermd tegen onder andere virussen en spyware.

Tips

Hoe herken ik valse e-mail?

WiFi netwerken

Up to date software

Veilige wachtwoorden

Gebruik het internet verstandig.

Wanneer je online gaat controleer dan het adres van de website, kijk dus bijvoorbeeld of er kpn.com staat in plaats van kqn.com. Als je bijvoorbeeld online bankiert is het ook belangrijk om te kijken of er een hangslotje in de adresbalk staat en er gebruik wordt gemaakt van https in plaats van http.

Zorg voor back ups

Als je ervoor zorgt dat je van alle gegevens op je computer ook een back up hebt dan kan een virus minder vervelend zijn. Zo heb je altijd je gegevens nog als je bijvoorbeeld toch een virus op je computer hebt.

Update je software

Krijg je een software update aangeboden? Installeer deze ook. Vaak bevatten de updates van de software ook beveiligingsupdates. Zo houd je op een eenvoudige manier de meeste internetgevaren al buiten de deur.

Veilige wachtwoorden

Wachtwoorden, we hebben ze allemaal nodig en ze zijn tegenwoordig het bastion van je digitale veiligheid. Maar ik vind het nog vrij lastig om door de bomen het digitale bos te zien.

Nepacties

Ze duiken de laatste tijd steeds vaker op. Berichten in je mailbox waarmee je prijzen kan winnen of een hele mooi aanbieding. In 1e instantie denk je:  ‘Wat een fantastische aanbieding!’

Tips voor veilig gebruik

Je bankzaken regelen of je e-mail bekijken. De pc heeft ons leven eenvoudiger gemaakt. Hiermee is de online criminaliteit toegenomen. Het is belangrijk om je computer goed te beschermen.

Internetcriminelen

Na een gezellig avondje stappen kom je thuis en zie je dat de voordeur op een kiertje staat, als je de deur binnenstapt zie je een grote puinhoop. Alles is overhoop gehaald en je mooiste spullen zijn meegenomen, je moet er toch niet aan denken…