Hulp bij telefonische overlast

Wanneer kan ik overlast melden?

  • SMS- of MMS-berichten van ongewenste personen
  • Anonieme ongewenste bellers

Heb je een ander probleem? Kijk dan bij de onderwerpen hieronder hoe we je kunnen helpen.

Let op: Helaas kunnen we niet helpen bij gesprekken uit het buitenland, omdat wij geen buitenlandse klant- of contractgegevens hebben.

Telefonische overlast melden
Telefonische overlast melden

Inkomende telefoontjes blokkeren

Wil je niet meer gebeld worden door telemarketing bureau's?

Bellen naar nummers blokkeren

Met Vast bellen is het mogelijk om het bellen naar bepaalde servicenummers te blokkeren.

Nummerweergave aan- en uitzetten

Met Nummerweergave kun je op je vaste telefoon direct zien wie jou belt.

Overlast op internet

Internet overlast valt onder Internet abuse. Abuse staat voor misbruik. Om misbruik tegen te gaan hebben we een KPN Abuse Team.

Overige callcenters

Wil je niet gebeld worden door onderzoeksbureaus? Geef dit aan in de Onderzoekfilter.

Nummer wijzigen bij overlast

Als de overlast van ongewenste oproepen niet stopt na ons onderzoek, dan kun je gratis jouw telefoonnummer wijzigen in MijnKPN.

Veelgestelde vragen over telefonische overlast

Als je overlast bij ons meldt, stellen wij een onderzoek in om de veroorzaker van de overlast te achterhalen. Als dit een klant van KPN is, sturen wij een brief met het dringende verzoek te stoppen met de overlast. Ook melden we dat zijn of haar naam en adresgegevens aan jou bekendgemaakt zullen worden als de overlast niet stopt.

Is de overlastgever klant van een andere telecom provider? Dan vragen wij die provider een vergelijkbare brief te sturen. Toestemming voor dit onderzoek geef je door het invullen van het online formulier. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

Heb je last van betaalde sms-berichten, SMS Info van KPN (afzendnummer 969) of andere sms-diensten? Dan kun je je vaak afmelden voor dit soort sms-diensten met een commando als ‘UIT’, ‘OFF’ of ‘STOP’. Bij de website van Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten kun je per dienst zien met welke term je je af kunt melden.