Nummer blokkeren bij telefonische overlast

Wat doe ik bij telefonische overlast of ongewenste gesprekken?

  • Ongewenste privégesprekken
  • Enquêtes, verkoop en telemarketing
  • Ongewenste gesprekken


Let op: Helaas kunnen we niet helpen bij gesprekken uit het buitenland, omdat wij niet beschikken over buitenlandse klant- of contractgegevens.

Telefonische overlast melden

Ongewenste privégesprekken

Heb je last van (anonieme) bellers die ongewenst bellen? Vul het formulier in, dan kunnen we je het snelst helpen.

Direct overlast melden

Enquêtes, verkoop en telemarketing

Word je door marktonderzoekbureaus gebeld en wil je dit niet? Dan kun je dit aangeven bij het Onderzoeksfilter of het Bel-me-niet register. Het kan enkele weken duren voordat jouw registratie is doorgevoerd.

Nummer wijzigen bij overlast

Als overlast van ongewenste oproepen niet stopt, dan kun je gratis je nummer laten wijzigen in 1 van onze winkels of via de Klantenservice.

Nummerweergave aan- of uitzetten

Met Nummerweergave kun je via de vaste telefoon direct zien wie jou belt met welk telefoonnummer. Je kunt ook je eigen nummer eenvoudig uitzetten .

Servicenummers uitgaand

Je kunt groepen telefoonnummers blokkeren. Je kunt vanaf je vaste telefoon dan niet meer bellen naar telefoonnummers uit bepaalde reeksen.

Ongewenste gesprekken uit het buitenland

Heb je een oproep van een onbekend buitenlands nummer gemist? Dat kan Wangiri fraude zijn! Wat moet je doen:

  • Neem niet op en bel niet terug

  • Heb je wel opgenomen, hang dan zo snel mogelijk op. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden

  • Volg nooit instructies op!

Veelgestelde vragen over telefonische overlast

Als je overlast bij ons meldt, stellen wij een onderzoek in om de veroorzaker van de overlast te achterhalen. Als dit een klant van KPN is, sturen wij een brief met het dringende verzoek te stoppen met de overlast. Ook melden we dat zijn of haar naam en adresgegevens aan jou bekendgemaakt zullen worden als de overlast niet stopt.

Is de overlastgever klant van een andere telecom provider? Dan vragen wij die provider een vergelijkbare brief te sturen. Toestemming voor dit onderzoek geef je door het invullen van het online formulier. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

KPN kan niet voorkomen dat je ongewenste sms'jes van personen krijgt. Het enige dat je kunt doen is de afzender vragen hiermee te stoppen, het mobiele nummer kun je altijd zien. Als dit niet werkt kun je dit melden bij de politie. 

Heb je last van betaalde sms-berichten, SMS Info van KPN (afzendnummer 969) of andere sms-diensten? Dan kun je je vaak afmelden voor dit soort sms-diensten met een commando als ‘UIT’, ‘OFF’ of ‘STOP’. Bij de website van Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten kun je per dienst zien met welke term je je af kunt melden.

Krijg je ongewenste oproepen? Dan kun je ervoor kiezen om gratis je mobiele nummer te laten wijzigen.

Bekende beller
Wil je je nummer niet wijzigen, maar weet je wel wie de beller is: dan kan KPN je helaas niet verder helpen. Je kunt wel zelf het nummer laten blokkeren via je toestelinstellingen.

Niet altijd traceerbaar
Het is helaas niet altijd mogelijk een ongewenste oproep te traceren. Dit is het geval als er via een telefooncel of een buitenlandse aansluiting gebeld wordt.