Inflatiecorrectie, abonnementsprijzen veranderen

Inflatiecorrectie op KPN Mobiel

Elk jaar stijgen de prijzen in Nederland door inflatie. Dat heeft ook effect op onze kosten. Daarom verhogen wij jaarlijks op 1 oktober onze abonnementsprijzen exclusief kortingen. Hiervoor gebruiken wij het inflatiepercentage dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vaststelt. Dat noemen we inflatiecorrectie.

In 2022 is de inflatiecorrectie 5,8%. Wij passen dit toe met een maximum van 2,- per maand per mobiel abonnement.

Veelgestelde vragen

Waarom corrigeert KPN de mobiele abonnementstarieven voor inflatie?

Jaarlijks stijgen de prijzen van producten en diensten. Onze kosten stijgen dus ook. Daarom passen wij de abonnementsprijs aan van mobiele abonnementen.

Als je abonnement na 1 maart 2009 en vóór 1 juli 2022 is ingegaan, dan geldt de inflatiecorrectie in 2022 ook voor jou.

Door de inflatiecorrectie verandert het maandbedrag van je abonnement en de korting zolang je abonnement loopt (als je die hebt). Om het zelf te berekenen doe je het volgende:

Pak het basisbedrag van je abonnement zonder alle kortingen. Trek daar de ‘Korting zolang je abonnement loopt’ vanaf. Doe dit keer 5,8%. Dit bedrag ga je meer betalen per maand (met een maximum van 2,- per maand per mobiel abonnement).

De prijzen van andere bundels, maandelijkse toestelkosten en de prijzen voor verbruik buiten de bundel blijven hetzelfde.

Ook kortingen waarbij een vast bedrag is afgesproken, blijven hetzelfde. Bijvoorbeeld de korting die je krijgt op je KPN Mobiel als je ook Internet Thuis van KPN hebt op hetzelfde adres. Deze korting staat op je factuur als KPN Compleet (5,- korting) of Korting op Mobiel (2,50 / 5,- / 7,50 korting).

Je hebt de aankondiging van deze correctie gekregen in de maandelijkse e-mail en de factuur in de maand september en oktober. De inflatiecorrectie is onderdeel van je contract. Daar lees je wat dit voor jou betekent.

Dit staat er in je contract over de inflatiecorrectie:

“Het tarief van uw abonnement of bundel wordt jaarlijks op 1 oktober verhoogd volgens de CBS Consumentenprijsindex over de afgelopen periode 1 juli t/m 30 juni. De aanpassing geldt uitsluitend als op die datum meer dan 3 maanden van uw contractstermijn verstreken zijn. Als de CBS Consumentenprijsindex negatief is zullen de prijzen niet worden aangepast.”

Wij passen de abonnementsprijs elk jaar aan op 1 oktober. We verrekenen de inflatie niet met terugwerkende kracht.

Wij volgen de berekening (consumentenprijsindex, CPI) van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor 2022 heeft het CBS een correctie berekend van 5,8%. Je maandelijkse abonnementsprijs gaat met dit percentage omhoog. Dat is de gemiddelde inflatie over de periode 1 juli 2021 t/m 30 juni 2022. Meer informatie over inflatie vind je op de website van het CBS.

In 2022 is de inflatiecorrectie 5,8%. Maar we zorgen ervoor dat de verhoging niet meer dan 2,- per maand per mobiel abonnement is.
De inflatiecorrectie is geen geldige reden om je abonnement kosteloos op te zeggen voor het einde van je contract. De inflatiecorrectie is onderdeel van de algemene voorwaarden van je abonnement.

Je kunt je mobiele abonnement alleen verlengen als de looptijd van je contract bijna voorbij is. De verlengdatum verandert niet door de inflatiecorrectie. Voor meer informatie over het verlengen van je mobiele abonnement ga je naar kpn.com/zitiknoggoed.

Ja dit kan. Je extra voordeel door te combineren;

  • Elke maand tot € 7,50 korting op mobiel
  • Elke maand € 5,- Entertainmentkorting op extra zenders of diensten zoals ESPN Compleet, Pluspakket, Film1, Spotify, Xbox Game Pass Ultimate of Viaplay

Ga voor meer informatie naar kpn.com/thuis.

Is jouw abonnement ingegaan na 1 juli 2022? Dan geldt voor jouw abonnement geen inflatiecorrectie.