17 september 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Sim Only of Prepaid simkaart voor je kind?

Ben je toe aan een nieuwe mobiele telefoon? Of mag je zoon of dochter voor het eerst een mobieltje? Dan moet je als eerste de keuze maken voor het abonnement dat bij de situatie past. Naast een abonnement waarbij je een vast bedrag betaald per maand, kan je ook kiezen voor een Prepaid of een Sim Only oplossing om te bellen. In dit artikel vertel ik je wat de verschillen zijn.

Wat is Sim Only?

Een Sim Only is een mobiel abonnement zonder een telefoontoestel. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart waarmee je kan bellen, sms’en en eventueel internetten. Bij een Sim Only kan je kiezen uit verschillende bundels, hiervoor betaal je net als bij een abonnement een vast bedrag per maand voor het aantal belminuten of data. Een Sim Only abonnement heeft meestal de duur van één of twee jaar. Een Sim Only is praktisch als je gebruik wil maken van een telefoontoestel wat je al in je bezit hebt, bijvoorbeeld als je zoon of dochter jouw oude toestel gaat gebruiken als eerste telefoon.

Wat is Prepaid?

De letterlijke vertaling van prepaid is vooraf betalen. In het geval van een mobiele telefoon betekent dit dat je een tegoed koopt en daarmee kan bellen of internetten. Is het tegoed op, dan kan je alleen nog maar gebeld worden of een sms ontvangen, je blijft dus gewoon bereikbaar. Uiteraard is het aanschaffen van nieuw tegoed heel eenvoudig. Veel ouders vinden Prepaid erg prettig om de kosten voor het mobiele gebruik inzichtelijk te houden, daarnaast leren kinderen meteen wat de waarde van geld is.  

Sim Only: altijd bereikbaar en verbonden met internet

Het voordeel van Sim Only is dat je altijd voor een vast, laag tarief mobiel kunt bellen, sms’en en internetten. Je kunt dus altijd mensen bereiken. Ook als je bundels op zijn, kun je nog bellen en internetten. Met Sim Only van KPN kun je zelfs mobiel blijven internetten zonder buitenbundelkosten te maken. Je internetsnelheid wordt dan alleen langzamer. Met Prepaid moet je eerst je tegoed opwaarderen voordat je weer een belletje kunt plegen of een whatsapp bericht kunt versturen.

Prepaid: altijd in controle

Met Prepaid weet je precies wat je uitgeeft. Je betaalt namelijk van tevoren voor het tegoed. Zo word je nooit onaangenaam verrast met onverwachte kosten. Ook is het ideaal als je niet veel belt, maar wél bereikbaar wil zijn. Je zit dan niet vast aan een abonnement, want Prepaid betaal je eenmalig bij het opwaarderen van je tegoed. Bij KPN is Prepaid onbeperkt houdbaar. Je hoeft pas weer te betalen als je tegoed op is en je zelf weer wil bellen, sms’en of internetten.

Wat past bij jou en je kind?

Probeer voor jezelf te achterhalen wat voor type beller je bent. Zo kun je bepalen wat voor jou goedkoper is, Sim Only of Prepaid. Bel je weinig, maar wil je wél graag bereikbaar zijn? Ga dan voor Prepaid. Je koopt dan tegoed dat je meerdere maanden kunt gebruiken. Sim Only is de goedkopere keuze als je jouw mobiele telefoon dagelijks gebruikt om te bellen en internetten. Met de bundels die je bij een Sim Only abonnement kiest, ben je in dat geval goedkoper uit dan wanneer je hetzelfde aantal minuten en MB’s via Prepaid koopt. Bij ons kun al ons Sim Only abonnement vergelijken met die van andere providers. Of kies voor ons speciale telefoon abonnement voor je kind.

We hebben een overzicht voor je gemaakt waar je allerlei informatie vindt rond kinderen en digitale opvoeding.

Heb je nu Prepaid en wil je liever Sim Only? Dat kan! Bij KPN kun je eenvoudig en snel overstappen van Prepaid naar Sim Only.

Nieuw! maak bij KPN gebruik van
e sim: een digitale simkaart.

Ook interessant voor jou:

Gezin

Een mobiele telefoon voor je kind: waar moet je aan denken?

Gezin

Hoe maakt je kind veilig gebruik van het internet?

Gezin

Beter grip op het internetgedrag van je kinderen