Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. Vettel won vorig jaar de Grand Prix van Bahrein. Zal hij opnieuw de winst binnen rijden of steekt Lewis Hamilton of wellicht Max daar een stokje voor?" />

28 maart 2018

Grand Prix van Bahrein live kijken bij KPN

29/03/2018 - Zondag 8 april wordt de tweede race van het Formule 1 seizoen gereden. De race vindt dit keer plaats in Bahrein op het Bahrein International Circuit. Uiteraard kan je alle Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. Vettel won vorig jaar de Grand Prix van Bahrein. Zal hij opnieuw de winst binnen rijden of steekt Lewis Hamilton of wellicht Max daar een stokje voor?

Formule 1


Hoogtepunten eerste Formule 1 race

Op zondag 25 maart vond de allereerste race van het Formule 1 seizoen plaats in Australië. Vettel wist tijdens de Virtual Safety Car met zijn pitstop voor Hamilton uit te komen. Het Mercedes Team had een ‘rekenfout’ gemaakt in de voorsprong van Hamilton, waar Vettel van profiteerde en de Grand Prix won. Max begon de race op de 4e positie en verloor gelijk al een plek na de eerste bocht. Tijdens ronde 10 maakte hij een volledige spin en verloor hiermee 3 plaatsen. Hij haalde uiteindelijk nog twee coureurs in en kwam als zesde over de finish.

Aankomende Grand Prix: Bahrein

De tweede race van het Formule 1 seizoen wordt gereden in Bahrein (Midden-Oosten). De wedstrijd werd voor het eerst in 2004 gereden. Vettel (Ferrari) en Alonso (McLaren) wonnen de race in totaal drie keer en zijn daarmee recordhouder op dit circuit. Vettel, die nu koppositie staat, boekte zelfs zijn allereerste zege ooit op dit circuit. Hij zal ook aankomend Grand Prix maar al te graag voor rivaal Lewis Hamilton willen eindigen. Benieuwd of Mercedes dit zonder slag of stoot laat gebeuren? Zet dan de race in je agenda!

Het circuit

De coureurs rijden tijdens de Grand Prix een gedeelte onder kunstlicht. Een extra obstakel aan de GP van Bahrein is dat het circuit middenin de woestijn ligt. De baan is hierdoor vaak bedekt door zand, wat het lastig maakt voor de coureurs. Maar wel extra indrukwekkend om te zien! De coureurs rijden in totaal 57 ronden, waarvan elk ronde 5,4 km lang is.

GP van Bahrein 2017

Vorig jaar werd de GP van Bahrein als derde race gereden van het kampioenschap. Vettel won de Grand Prix en Lewis Hamilton werd tweede. Max finishte niet, hij kreeg problemen met zijn rem en viel daardoor uit. Hij lag op dat moment op de tweede positie.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen.

Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Live Grand Prix van Bahrein kijken

Hieronder zie je tijden waarop de voorbeschouwingen starten en vanaf hoe laat je al klaar kan zitten.

- Op zaterdag 7 april start de kwalificatiewedstrijd om 17.00 uur.
- Op zondag 8 april start de Grand Prix om 17.00 uur. Dit alles Nederlandse tijd.

Kijken via een losse wedstrijd?

De wedstrijden staan klaar vanaf:

Wat Kanaal Datum Start - Eind
Kwalificatiewedstrijd 273 7-4-2018 15:45-20:30 uur
Grand Prix race 272 8-4-2018 15:30-21:50 uur

Kijken via abonnement?

De wedstrijden staan klaar vanaf:

Wat Kanaal Datum Start - Eind
Kwalificatiewedstrijd 233 7-4-2018 16:15-18:30 uur
Grand Prix race 233 8-4-2018 16.00-19:50 uur

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Formule 1: data races

Sport

Zo mis je geen enkele voetbalwedstrijd