19 oktober 2017

De 5 leukste online muziekplatformen

Op je vrije dag lekker op de bank met wat tijdschriften en een swingend muziekje op de achtergrond, dat klinkt toch heerlijk? Maar ook als je gewoon moet werken biedt muziek de nodige arbeidsvitamine voor een productieve dag. Omdat muziek nou eenmaal alles beter maakt, hebben wij de 5 meest swingende online muziek aanbieders voor je op een rij gezet.

online muziekplatformen

Muziek voor iedereen


Muziek luisteren waar je ook bent. Met Spotify heb je miljoenen nummers binnen handbereik. Of je nou wilt genieten van een ‘gouwe ouwe’ of op zoek wil gaan naar de nieuwste nummer 1 hit,  met Spotify ontdek je de muziek waar jij van houdt. Ben je op zoek naar fijne weekendnummers die je vrije gevoel versterken? Luister dan deze Spotify playlist die wij samenstelden op basis van jullie favoriete ‘voel je vrij’ muziek.

Je persoonlijke muziek adviseur


Weet je even niet meer welke muziek je wilt luisteren en heb je een beetje inspiratie nodig? Last.fm is de muzieksite die uitkomst biedt. De website geeft je persoonlijk advies voor nieuwe nummers op basis van de liedjes die je eerder hebt beluisterd. Op die manier leer je snel nieuwe artiesten kennen die toch vertrouwd klinken.

Iedereen een eigen podium


Maak je zelf muziek? Dan heb je vast wel van SoundCloud (http://www.soundcloud.com) gehoord. Op deze site plaats je eenvoudig je eigen muziek en deel je deze moeiteloos met andere muziekliefhebbers. Soundcloud biedt hiermee het perfecte podium om jouw talent met de wereld te delen. Ook als je geen muziek maakt is de website erg leuk om te bezoeken. Misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete DJ, band of artiest.

Nederlandse radiozenders op een rij


Geen radio bij de hand, maar toch zin in een vrolijk deuntje? Surf dan naar de website van Nederland.fm. Hier heb je keuze uit alle Nederlandse radiozenders.

Sleep je muziek bij elkaar


Op het eerste oog lijkt Grooveshark op een doorsnee muziek website. Pas als je iets langer rondkijkt ontdek je dat de site leeft door een grote groep muziekliefhebbers die zelfs complete radioshows met elkaar delen. De muziek op Grooveshark is bovendien eenvoudig naar je eigen afspeellijst te slepen. Zo kan je al je favoriete liedjes achter elkaar zetten en hoef je het komende uur niet meer uit je stoel te komen. 

Maak ons blij


Met bovenstaande tips kan je urenlang online luisteren naar je favoriete muziek. Waar luister jij het liefst naar?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

De 5 leukste apps die je niet wilt missen

Innovatie & Techniek

De 5 beste webwinkels op een rij

Films, series & TV

De 5 best bekeken Youtube filmpjes allertijden