24 december 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Verhuizen? Dat doen we gewoon samen

De verhuisdozen zijn gevuld en de verhuisbus is gehuurd: tijd om te verhuizen! Een leuk vooruitzicht, waarbij je ook genoeg moet regelen. Zoals het afsluiten van een internet en tv abonnement voor in je nieuwe woning. Wij geven je handige verhuizen tips. Met deze verhuizen checklist vergeet je niets.

Wij zorgen voor een soepele overgang

Handige verhuizen checklist

Zonder verhuizen checklist geen geslaagde verhuizing. Op deze manier vergeet je namelijk niets en laat je niets aan het toeval over. Eén van de beste verhuizen tips is daarom: maak een verhuizen checklist. Dat voorkomt stress tijdens verhuizen. Houd tijdens het verhuizen de checklist bij en je weet zeker dat alles goed gaat!

Tip 1: verhuizing doorgeven

Heb je een abonnement bij KPN en ga je verhuizen? Dan ben je slim bezig als je dit zo snel mogelijk doorgeeft aan KPN. Je kunt hier je verhuizing doorgeven. Want als wij je nieuwe adres en de verhuisdatum weten, zorgen we er samen voor dat je niet zonder internet en tv zit. Op die manier was verhuizen nog nooit zo makkelijk!

Ga je verhuizen en wil je misschien overstappen op KPN? Met onze gratis Overstapservice is dit zo gedaan. Wij zeggen het contract bij je huidige provider voor je op en zorgen dat je op tijd bent verbonden met KPN. Weer iets dat je kunt afvinken van je verhuizen checklist.

Tip 2: inschrijven als je gaat verhuizen naar een andere gemeente

Bij het verhuizen naar een andere gemeente komen er een aantal extra checks op je verhuizen checklist. Na de verhuizing moet je je namelijk binnen vijf dagen inschrijven bij je nieuwe gemeente. Deze adreswijziging doorgeven aan je gemeente? Dat kan vaak online, maar ook in het gemeentehuis. Ook niet vergeten: je inschrijven bij een nieuwe huis- en tandarts!

Tip 3: emigratie doorgeven als je gaat verhuizen naar het buitenland

Gaat jouw verhuizing de landsgrenzen over? Daar komt wat extra geregel bij kijken. Als je de komende twaalf maanden voor langer dan acht maanden in het buitenland blijft, moet je een emigratie doorgeven. Dit kan bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Dit moet altijd als je gaat verhuizen naar het buitenland. Of je nu verhuist naar België of Amerika.

Tip 4: bespaar op je verhuiskosten

Verhuizen kost geld. Je koopt verhuisdozen, huurt een busje en regelt lunch voor helpende vrienden en familieleden. Hoe hou je de kosten binnen de perken? Allereerst door zelf te verhuizen, want als je dit door een verhuisbedrijf laat doen, ben je volgens Moveria gemiddeld tussen de 350 tot 1300 euro kwijt. En zeg nou zelf: het is toch veel gezelliger om met familieleden en vrienden de verhuisklus te klaren? En wie weet heeft een van hun wel een busje die je kunt gebruiken. Makkelijk bespaard!

Tip 5: verhuizen naar nieuwbouw en waar je op moet letten

Wat een fijn vooruitzicht: je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Een nieuwe plek die je helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Bij het verhuizen naar nieuwbouw zijn er wat aandachtspuntjes. Zo zijn nieuwbouwwoningen vaak goed geïsoleerd door dikke muren. Fijn voor je energierekening, minder goed nieuws voor het wifisignaal.

Installeer UTP-aansluitingen

Overweeg daarom om tijdens de bouw UTP-aansluitingen in kamers boven en op zolder te laten installeren. Omdat alles nieuw is, kun je dit mooi wegwerken en heb je in je nieuwe huis verschillende wifipunten. Oftewel: overal snel en stabiel internet!

Leg loze leidingen aan voor wifipunten

Weet je nog niet waar je de wifipunten wilt hebben in je nieuwbouwwoning? Dan hebben we nog een handige tip voor de verhuizen naar nieuwbouw checklist: vraag de aannemer om loze leidingen aan te laten leggen. Dan kun je dit ook nog zelf bepalen als je eenmaal bent verhuisd.

Tip 6: geniet van glasvezel in nieuwbouwwoning

Veel nieuwbouwwoningen hebben Glasvezel Internet. Heb je al een internetabonnement van KPN? Dan zetten we je abonnement gratis om naar glasvezel.

Weet je niet of je nieuwbouwwoning een glasvezelaansluiting krijgt? Op onze glasvezel nieuwbouw-pagina krijg je het antwoord. Glasvezel is het snelste, stabielste internet. Perfect voor in je nieuwe woning. Daarmee ben je niet alleen dankzij je nieuwbouwwoning klaar voor de toekomst, maar heb je ook een netwerk dat klaar is voor de nieuwe mogelijkheden van je nieuwe huis!

Ook interessant voor jou:

Gezin

Zes dingen die je online regelt bij samenwonen

Internet

5 grote voordelen (en nadelen) van glasvezel

Internet

Glasvezel of kabel/koper?