Welke internetsnelheid heb ik thuis nodig?

Wil je internet voor thuis, maar heb je geen idee hoeveel snelheid je nodig hebt? Dat is heel begrijpelijk. We helpen je graag een handje bij het maken van de juiste keuze.

Wat voor internetgebruiker ben je?

Om te bepalen welke internetsnelheid je thuis nodig hebt, is het goed om eerst na te denken over de vraag hoe je internet gebruikt. Ben je bijvoorbeeld vooral op zoek naar informatie of vind je het leuk om veel films en series te kijken via Netflix? Ben je een fervent gamer of verstuur je regelmatig grote bestanden?

Als je internet alleen gebruikt voor informatie en bijvoorbeeld internetbankieren, dan is de minimale internetsnelheid – vaak 50 Mbit/s – voldoende. Ga je ook series kijken via Netflix, dan heb je een sneller abonnement nodig. Zeker als ook anderen tegelijkertijd willen internetten. Mensen die veel online gamen, snel willen downloaden en bestanden snel willen kunnen versturen, hebben vaak een abonnement met meer Mbit/s nodig.

Hoeveel Mbit/s heb ik thuis nodig?

Het aantal Mbit/s van je internetverbinding geeft weer hoe snel je verbinding is. Het maximaal haalbare aantal Mbit/s is afhankelijk van het soort internetverbinding, zoals bijvoorbeeld ADSL, internet via de kabel of glasvezel.

Welke internetsnelheid past bij jou?

Het internetpakket dat bij jou past hangt af van hoeveel internet jij nodig hebt. Gebruik je internet puur voor het opzoeken van informatie? Dan heb je minder Mbit/s nodig dan wanneer je video’s of andere bestanden gaat downloaden.

Tot 50 Mbit/s: degelijke snelheid voor beperkte gebruiker

Woon je alleen of met z’n tweeën en gebruiken jullie de internetverbinding maar beperkt? Dan is deze internetsnelheid voldoende om te mailen, op social media te kijken en te internetbankieren. Ook kun je hiermee gewoon tv-kijken en met één apparaat een film of serie via Netflix streamen.

Tot 100 Mbit/s: betrouwbare verbinding voor standaard gebruiker

Met deze snelheid kun je tv-kijken op meerdere televisies en tegelijkertijd mailen, downloaden en via Netflix een video streamen. Handig voor gezinnen met kleine kinderen, want gezamenlijk tv-kijken gaat met deze snelheid zonder problemen.

Tot 200 Mbit/s: snel en stabiel internet voor het hele gezin

Zijn je kinderen al wat groter en wil iedereen tegelijk Netflixen en zonder gedoe online gamen? Dan is deze snelheid de juiste keuze. Ideaal om supersnel in 4K tv te kijken, supersnel te gamen en om snel grote bestanden te downloaden.

1 Gbit/s: geen beperkingen voor de heavy user

Voor gebruikers die de allerhoogste eisen stellen aan hun internetverbinding is dit de juiste keuze. Hiermee kun je ongekend snel zeer grote bestanden downloaden en uploaden en tegelijkertijd op meerdere apparaten streamen, gamen en tv-kijken.

welke internetsnelheid heb ik nodig

Overtuigd? Ga direct naar de shop en ontdek de laatste actie, de prijzen van de snelheden en welke opties er nog meer zijn.

Naar shop

Gerelateerde artikelen