Viert KPN ooit nog de Pride?

De jaarlijkse Pride in Amsterdam, met de botenparade op als hoogtepunt. Tijdens de Pride vieren we diversiteit in al zijn vormen. Jong, oud, homo, hetero, bi, transgender; vrij en trots staan we met elkaar in Amsterdam om te genieten van de botenparade, de feestjes.en hopelijk de zon.

Lees alles over de Pride van 2019 terug

1969 Remember the past, create the future

Dit jaar herdachten we de Stonewall-rellen die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Die vonden eind juni 1969 plaats in de New Yorkse wijk Greenwich Village bij de ontruiming van de homobar The Stonewall Inn door de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek terug te vechten.

Nooit eerder bood de LHBT-community in zulke grote aantallen hardhandig weerstand tegen de op hun gemeenschap gerichte vernederingen door de politie. Deze rellen vormden wereldwijd een voorbeeld voor holebi-demonstraties. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

KPN en de Pride

Met het thema ‘Remember the past, create the future’ kijkt Pride Amsterdam vooruit, maar herdenken we ook zeker vijftig jaar geschiedenis waarin de LHBT-community gevochten heeft voor hedendaagse verworven rechten en vrijheid. Die zeker nog niet altijd en overal vanzelfsprekend is.

KPN is al meer dan 100 jaar de verbinder van Nederland. Vroeger met de telegram, nu met de nieuwste technologie. We varen mee met de parade om te laten zien hoe belangrijk die verbondenheid met elkaar is. En dat gaat natuurlijk niet alleen om de technische verbinding, maar juist wat je met die verbinding kunt doen: altijd en overal in contact staan met degenen van wie je houdt.

Docu Timeless Love Connection

In aanloop naar de Pride produceerden wij een social mini documentaire waarin verbondenheid centraal staat. In Timeless Love Connection brengen we de ontmoeting tussen twee generaties in beeld. Barrie Stevens (75) en Jeangu Macrooy (25) voeren samen een openhartig gesprek over thema’s als vrijheid, liefde, acceptatie en vebondenheid. Vroeger versus nu: welke verschillen en overeenkomsten zijn er en wat betekent dat? In leeftijd verschillen de heren precies 50 jaar, het getal dat symbol staat tijdens de Pride dit jaar.

Gerelateerde artikelen