Handige tips om ontspannen te reizen

Heb jij al vakantieplannen? Als je op reis gaat (of bent) zorgt dat vaak voor vakantiestress. Alle kleding in je koffer proppen, alvast even online inchecken voor je vliegreis of de weg vinden in een onbekende plaats bijvoorbeeld. Om lekker ontspannen te reizen, hebben wij een paar tips verzameld! Dus neem vijf minuten pauze om dit blog te lezen, dan weet je zeker dat je voorbereiding en je vakantietrip zonder gedoe verlopen!

1. Veilig op reis met de Reisapp

We zijn er nog niet, maar je kunt weer naar meer landen op reis. Natuurlijk is het belangrijk om goed op te letten dat je de basisregels nog steeds in acht neemt, maar gelukkig mogen we weer genieten van mooie plekken in de wereld. Vergeet niet om de Reisapp op je telefoon te zetten. Met de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijf je namelijk op de hoogte van de lokale coronasituatie en -maatregelen.

2. Veilig internetten op vakantie

Op je vakantieadres of in een gezellig café op Nederlandse bodem ben je al snel verbonden met een openbaar wifi-netwerk. Lees van tevoren waar je op moeten letten als een openbaar wifi-netwerk gebruikt.

Maak je liever geen gebruik van een openbaar wifi-newerk? Dan is het instellen van een mobiele hotspot een goed alternatief.

3. Voorkom onverwachte kosten

Als je op vakantie gaat wil je niet voor verrassingen komen te staan. Zet daarom de MijnKPN app op je telefoon. Daarmee bekijk je makkelijk hoeveel mobiele data je nog hebt. Of als je Google maps heel vaak nodig hebt om niet te verdwalen, bestel je in MijnKPN snel een extra databundel! Wil je meer weten over het gebruik van internet in het buitenland? Hier vind je alle informatie over internetten, sms'en en bellen in het buitenland.

4. Zet belangrijke nummers in je telefoon

Natuurlijk hoop je dat er niets mis gaat als je op reis bent. Maar kom je toch een keer in een vervelende situatie terecht, dan kun je maar beter voorbereid zijn. Zet daarom voordat je vertrekt alvast een paar belangrijke telefoonnummers in je contacten. Denk aan het nummer van de ANWB Alarmcentrale (0031703141414), het nummer om je bankpas te blokkeren en het nummer van je reisbestemming (hotel, camping, etc).

5. Telefoon opladen aan de televisie

Nu we het toch over de mobiele telefoon hebben, wellicht is deze “lifehack” iets voor jou. Als je de hele dag je telefoon gebruikt, is de batterij op den duur op. In veel landen steek je niet zomaar de stekker van je oplader in het stopcontact, meestal heb je een reisstekker nodig. Ben je nou je reisstekker vergeten en verblijf je in een hotel? Kijk dan aan de achterzijde van de televisie. Vaak zit daar een USB poort waarmee je eenvoudig je telefoon oplaadt.

6. Ben je goed verzekerd?

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je krijgt onverhoopt een aanrijding. Met een reisverzekering zorg je ervoor dat er dag en nacht mensen vanuit Nederland voor je klaarstaan. Dat geeft wel een lekker gevoel als je op vakantie bent!

7. Ook op reis lekker Spotify luisteren of Netflix kijken

Wil je tijdens het zonnebaden genieten van een lekker muziekje of een podcast? Vergeet dan niet om de Spotify app alvast op je telefoon te zetten. Heb je internet en mobiel van KPN? Dan kan je Spotify voordelig luisteren met Entertainmentkorting.

Natuurlijk kijk je ook op reis je favoriete Netflix-series overal waar je wilt. Maar wist je dat je Netflix tegenwoordig ook voordelig en gemakkelijk kijkt via je KPN abonnement?

Stream je Netflix en Spotify via je mobiele data? Let er dan wel op je dat je hierdoor meer data verbruikt. Met de MijnKPN app weet je altijd hoeveel data je nog in je bundel hebt.

8. Limiet van je creditcard verhogen?

In het buitenland kan het erg gemakkelijk zijn om met je creditcard te betalen. Dit betaalmiddel wordt namelijk praktisch overal geaccepteerd. Kijk wel voordat je Nederland verlaat of je de creditcard in het buitenland kan gebruiken en vooral of je de limiet voor uitgaven in het buitenland moet verhogen.

9. Pak je koffer slim in

We eindigen deze blog met een paar handige tips voor je koffer (of reistas). Het is vast herkenbaar dat het iedere keer weer een strijd is om alles mee te krijgen. Kies daarom voor de meest efficiënte manier om je spullen mee te nemen. Rol bijvoorbeeld je kleren op, dat scheelt een hoop ruimte. Ook de binnenkant van je schoenen is een mooie plek voor extra spulletjes.

Reis je met het vliegtuig, dan is het handig om je koffer of tas te “pimpen” met opvallende stickers of kleuren. Op die manier valt hij meteen op bij het ophalen van de bagage. Wil je trouwens zeker weten dat er niemand bij je spullen komt? Gebruik een tiewrap om je bagage af te sluiten. Ook kan je op Schiphol je koffer laten “sealen”, dan komt er een laagje plastic over je koffer zodat niemand er meer bij kan.

Nog een laatste tip. Gebruik je medicijnen? Doe deze altijd in je handbagage, mocht je koffer kwijtraken dan heb je deze in ieder geval bij je (dit geldt ook voor andere spullen die je echt niet kan missen).

Gerelateerde artikelen