7 handige tips om ontspannen te reizen

Heb jij al vakantieplannen? Als je op reis gaat (of bent) zorgt dat vaak voor vakantiestress. Alle kleding in je koffer proppen, alvast even online inchecken voor je vliegreis of de weg vinden in een onbekende plaats bijvoorbeeld. Om lekker ontspannen te reizen, hebben wij een paar tips verzameld! Dus neem vijf minuten pauze om dit blog te lezen, dan weet je zeker dat je voorbereiding en je vakantietrip zonder gedoe verlopen!

1. Met een Buitenlandbundel voorkom je onverwachte kosten 

Als je op vakantie bent gebruik je vaak meer data dan normaal. Bijvoorbeeld om via Google maps je route te bepalen of ’s avonds even een serie te kijken op Netflix. Als je op reis bent binnen de EU, dan app, surf of bel je zonder extra kosten. Ben je toch een keer door je data heen, dan kun je heel eenvoudig een Extra bundel aanschaffen.

Reis je buiten de EU? Dan betaal je een buitenbundel tarief per MB. Wil je onverwachte kosten voorkomen? Zet dan in Nederland alvast een Extra Bundel aan via de MijnKPN app. Je ontvangt een sms'je als je op 50%, 75% en 100% van je bundel zit. Zodra je Extra Bundel op is, blokkeert je internet automatisch. Dit heet Bescherming Internetkosten.

2. Zet belangrijke nummers in je telefoon

Natuurlijk hoop je dat er niets mis gaat als je op reis bent. Maar kom je toch een keer in een vervelende situatie terecht, dan kun je maar beter voorbereid zijn. Zet daarom voordat je vertrekt alvast een paar belangrijke telefoonnummers in je contacten. Denk aan het nummer van de ANWB Alarmcentrale (0031703141414), het nummer om je bankpas te blokkeren en het nummer van je reisbestemming (hotel, camping, etc).

3. Telefoon opladen aan de televisie

Nu we het toch over de mobiele telefoon hebben, wellicht is deze “lifehack” iets voor jou. Als je de hele dag je telefoon gebruikt, is de batterij op den duur op. In veel landen steek je niet zomaar de stekker van je oplader in het stopcontact, meestal heb je een reisstekker nodig. Ben je nou je reisstekker vergeten en verblijf je in een hotel? Kijk dan aan de achterzijde van de televisie. Vaak zit daar een USB poort waarmee je eenvoudig je telefoon oplaadt.

4. Ben je goed verzekerd?

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je krijgt onverhoopt een aanrijding. Met een reisverzekering zorg je ervoor dat er dag en nacht mensen vanuit Nederland voor je klaarstaan. Dat geeft wel een lekker gevoel als je op vakantie bent!

5. Lekker Spotify luisteren op je strandstoel

Over relaxed gesproken… Veel Nederlanders genieten ieder jaar van een bezoekje aan het strand. Lekker bakken aan de Spaanse Costa’s of andere populaire badplaatsen. Wil je tijdens het zonnebaden genieten van een lekker muziekje of een podcast? Vergeet dan niet om de Spotify app alvast op je telefoon te zetten. Wil je geen reclame tijdens het luisteren en onbeperkt doorspoelen naar een volgend nummer? Via MijnKPN zet je voor 9,99 per maand Spotify Premium aan!

6. Limiet van je creditcard verhogen?

In het buitenland kan het erg gemakkelijk zijn om met je creditcard te betalen. Dit betaalmiddel wordt namelijk praktisch overal geaccepteerd. Kijk wel voordat je Nederland verlaat of je de creditcard in het buitenland kan gebruiken en vooral of je de limiet voor uitgaven in het buitenland moet verhogen.

7. Pak je koffer slim in

We eindigen deze blog met een paar handige tips voor je koffer (of reistas). Het is vast herkenbaar dat het iedere keer weer een strijd is om alles mee te krijgen. Kies daarom voor de meest efficiënte manier om je spullen mee te nemen. Rol bijvoorbeeld je kleren op, dat scheelt een hoop ruimte. Ook de binnenkant van je schoenen is een mooie plek voor extra spulletjes.

Reis je met het vliegtuig, dan is het handig om je koffer of tas te “pimpen” met opvallende stickers of kleuren. Op die manier valt hij meteen op bij het ophalen van de bagage. Wil je trouwens zeker weten dat er niemand bij je spullen komt? Gebruik een tiewrap om je bagage af te sluiten. Ook kan je op Schiphol je koffer laten “sealen”, dan komt er een laagje plastic over je koffer zodat niemand er meer bij kan.

Nog een laatste tip. Gebruik je medicijnen? Doe deze altijd in je handbagage, mocht je koffer kwijtraken dan heb je deze in ieder geval bij je (dit geldt ook voor andere spullen die je echt niet kan missen).

Gerelateerde artikelen