De geheel vernieuwde iTV website

Na de nieuwe iTV app gaat ook de nieuwe iTV website live. Rond 2011 is itvonline.nl in het leven geroepen en het is tijd om te vernieuwen. We hebben gekozen voor een gefaseerde uitrol en beginnen de ondersteuning met Chrome en Firefox. Hieronder lees je meer over de nieuwe online tv-omgeving.

Algemeen

Wat is er nieuw aan de Interactieve TV website?

De Interactieve TV website is vernieuwd en verbeterd. De website ziet er anders uit en we hebben mooie nieuwe functies toegevoegd. Je kon altijd al TV kijken, de TV Gids gebruiken en opnames inplannen en bekijken op de website. Nu kun je ook:

• Programma’s tot 7 dagen terug bekijken vanuit de TV Gids
• De website gebruiken om TV of video’s te kijken op je grote scherm door Chromecast ondersteuning
• Buitenshuis tv kijken, dus ook in de EU

   Wat zijn de minimale vereisten om de Interactieve TV website te kunnen gebruiken?

   De nieuwe website is te gebruiken met de volgende browsers:
   • Google Chrome
   • Firefox

   Het maakt niet uit of je Windows of macOS gebruikt. Zoals ik al eerder vermelde zal de oude versie van de iTV website in de lucht blijven voor de andere populaire browsers (IE, Edge en Safari)

   De iTV website ziet er het best uit wanneer je scherm minimaal 1025 pixels breed is (vergelijkbaar met een 11” scherm). Op een heel groot scherm, zoals een 4K tv, werkt de website wel maar ziet deze er mogelijk wat anders uit. De website is niet geschikt om te gebruiken op je telefoon of tablet. We raden hierbij aan om gebruik te maken van de beschikbare apps voor Android en iOS.

   Hoe werkt Chromecast i.c.m. de iTV website?

   Op de iTV website is het alleen mogelijk om te casten als je eerst een item afspeelt. Rechtsboven in de player zie je een Chromecast icoon, waar je op kunt klikken om met je Chromecast te verbinden.

   Met hoeveel mensen kun je tegelijkertijd kijken?

   Als je verbonden bent met het thuisnetwerk kun je met 3 apparaten tegelijkertijd kijken, buitenshuis kun je met 2 apparaten tegelijkertijd kijken. Het aantal kijkers via de tv-ontvanger telt hier niet in mee.

   Films & Series kijken in On Demand

   Hoe kan ik een film of serie vinden in On Demand?

   Op de startpagina van de Interactieve TV website staan een aantal suggesties van films en series die je kunt kijken. Daarnaast kun je een film of serie zoeken via 'Zoeken'. Op de website vind je bovenin het scherm een grote zoekbalk. Vooral als je het Pluspakket hebt, is er een rijk aanbod aan gratis films en series om te bekijken.

   Waarom kan ik het On Demand menu niet vinden?

   Momenteel is er geen apart On Demand menu op de website. Gebruik hiervoor de carrousels op de startpagina of zoek naar films en series.

   Kan ik video’s hervatten?

   Het hervatten van video’s kan alleen tussen de app en de website onderling. Tussen de tv-ontvanger en de app/website vindt er nog geen synchronisatie plaats.

   Kan ik ook video’s huren?

   Nee, huren van video’s kan alleen via de tv-ontvanger.

   TV Gids en Terugkijken

   Wat kan ik vinden in de TV Gids?

   De TV Gids geeft een overzicht van alle programma’s van de afgelopen 7 dagen en de komende 5 dagen. In de TV Gids kun je ook eenvoudig de programma’s vinden die beschikbaar zijn voor ‘7 dagen terugkijken’. Dit is herkenbaar aan de tekst “Kijk terug” onder het programma.

   Hoe kan ik een programma terugkijken?

   Het is nu ook mogelijk om programma’s tot 7 dagen terug te kijken via de Gids. Je kunt een programma terugkijken als deze meer dan 15 minuten geleden is afgelopen. Programma’s die je terug kunt kijken zijn in de Gids te herkennen aan de tekst “Kijk terug”.

   Waarom kan ik bij sommige programma’s niet doorspoelen?

   Voor sommige zenders is het doorspoelen van uitzendingen geblokkeerd. We mogen de doorspoelfunctie in verband met rechten niet gratis aanbieden. Wanneer je niet kunt doorspelen, wordt dit aangegeven met de melding: “Vooruitspoelen voor deze zender niet toegestaan”.

   Waarom begint het programma niet meteen?

   Het opnemen van een programma begint 5 minuten eerder dan de starttijd. Dit is om ervoor te zorgen dat je niet het begin mist als het programma iets eerder start dan gepland. Hierdoor kan het gebeuren dat je soms nog een stukje van het programma ervoor ziet, of dat je reclames kijkt. Daarom kun je bij elk programma altijd de eerste 7 minuten doorspoelen.

   Opnames Hoe kan ik een programma opnemen?

   Als je het Opnemen pakket hebt, kun je programma’s opnemen. Op de detailpagina van het programma vind je de mogelijkheid om het programma op te nemen. Je kunt van alle kanalen die in je abonnement zitten een opname inplannen. Als je een opname inplant op je tv-ontvanger van een HD-kanaal, kun je deze niet bekijken in de app tenzij je HD-op-1 hebt.

   Hoe verwijder of annuleer ik een opname?

   Op de iTV website kun je geplande opnames annuleren op de detail pagina. Verwijderen van opnames is nog niet mogelijk. Verwijder je opnames via de tv-ontvanger of via de iTV app.

   Gerelateerde artikelen