Veel voetbal en wielrennen in oktober bij KPN!

Ook de sportevenementen van oktober hebben we weer voor je op een rijtje gezet. Zeker als voetballiefhebber hoef je de deur niet meer uit, want de Europese competities en bekertoernooien zijn weer volop bezig. 

Champions League

In de groepsfase van de Champions League staan in oktober 2 speelrondes op het programma. En voor het eerst sinds 2018 doen er 2 Nederlandse clubs mee: naast landskampioen Feyenoord strijdt ook PSV mee in het kampioenenbal. Feyenoord speelt op 4 oktober een uitwedstrijd tegen Atlético Madrid en ontvangt op 25 oktober Lazio uit Rome. PSV speelt op 3 oktober thuis tegen Sevilla, de oude club van topschutter Luuk de Jong. 3 weken later gaan de Eindhovenaren op bezoek bij het Franse Lens. Je volgt de Champions League-wedstrijden van PSV en Feyenoord live op RTL7. 

Eredivisie & EK

Veel tijd om uit te rusten krijgt PSV niet, want op 29 oktober komt Ajax op bezoek. Deze en andere Eredivisie-wedstrijden kijk je live met ESPN Compleet. Dit zenderpakket activeer je makkelijk in MijnKPN. En ook het Nederlands elftal komt deze maand 2 keer in actie in de kwalificaties voor het EK 2024: op 13 oktober tegen Frankrijk en 3 dagen later tegen Griekenland. Dit zie je live bij de NOS op NPO1. 

Wielrennen

Oktober is ook een heerlijke maand voor wielerfans. Op 7 oktober vindt de Ronde van Lombardije plaats. 2-voudig Tour de France-winnaar Tadej Pogacar won de laatste 2 edities in Noord-Italië. Wie stoot hem dit jaar van de troon? Of maakt Pogacar zijn trilogie compleet? Ook de eerste 2 rondes van de UCI Track Champions League worden in oktober gereden. De 1e ronde van deze wedstrijd baanwielrennen is op 21 oktober in Mallorca, de 2e ronde vindt plaats op 28 oktober in Berlijn. Uiteraard is alles te volgen via Eurosport op kanaal 35. 

Kijk Formula 1® op Viaplay

De fans weten het uiteraard: ook deze maand geniet je weer van de Formula 1® bij Viaplay. Er worden deze maand maar liefst 3 Grands Prix gereden: die van Qatar (6-8 oktober), Verenigde Staten (20-22 oktober) en Mexico (27-29 oktober). Alle trainingen, kwalificaties en natuurlijk de races volg je bij Viaplay.

Bekijk Viaplay

Gerelateerde artikelen