Tips om je niet te vervelen tijdens het thuiszitten

Het is voor veel mensen best even wennen, dat binnenblijven. Vooral voor gezinnen met kinderen is het soms even zoeken. Daarom delen we hier een paar ideeën voor wat je thuis samen en alleen kan doen. #blijfthuis #blijfgezond

Haal de spelletjes van zolder

Heb je nog een sjoelbak op zolder staan? Haal ‘m dan gauw naar beneden en stof hem af. Hartstikke leuk met het hele gezin. Sowieso is een gezelschapsspel of een meer actief spel, zoals tafeltennis of voetballen in de tuin, erg leuk om te doen. Maar pas op, vooral geen “mens erger je niet” spelen, als er slechte verliezers in huis zijn!  

Online met je vrienden afspreken

Met je vrienden naar de kroeg of bioscoop zit er nu even niet in. Wil je toch met elkaar afspreken, doe dat dan online. Je hebt een heleboel apps waarin je een groepsgesprek kan voeren en zelfs spelletjes kan doen, zoals pictionary of triviant. Maak bijvoorbeeld een gratis Discord omgeving aan om met elkaar te videobellen

Virtuele meesterwerken bekijken

Had je altijd al eens het Rijksmuseum willen bezoeken, maar kwam het er nooit van? Hier is je kans. Het Rijksmuseum heeft hun grote meesterwerken virtueel beschikbaar gemaakt en er wordt ook nog eens interessante uitleg gegeven. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Bouw een kasteel

Plunder het huis voor oude dekens, beddengoed, kussens, stoelen en lampjes en maak met zijn allen een kasteel in de woonkamer. Met behulp van een tafel of een paar stoelen heb je zo een droomkasteel gemaakt. Best gezellig om elkaar spannende verhalen te vertellen of met de kinderen een “indoor” picknick te houden!

Lekker spelen met Lego

Heb je nog kisten vol met Lego op zolder? Haal het naar beneden en begin met bouwen. Lego blijft geweldig voor jong en oud. Als je op social media kijkt, zoals Instagram, zie je erg leuke voorbeelden van mensen die in deze thuisblijf periode lekker thuis aan het bouwen zijn geslagen. Deze tip geldt trouwens ook voor knutselen of andere creatieve hobby's!

Samen bakken of koken

Veel gezinnen slaan aan het bakken en koken. Maak samen met je kinderen koekjes of cupcakes. Daar ben je wel even zoet mee en is bovendien erg gezellig. Ook een appeltaart bakken is een aanrader, bovendien kan iedereen helpen schillen. Ook koken is inmiddels een nieuwe hobby van velen. Wil je een beetje inspiratie? In ons zenderpakket vind je de kookzenders 24Kitchen op kanaal 24 en Njam! op kanaal 39!

Een diner voor twee

Een restaurant bezoeken is nu even niet mogelijk. Maar niet getreurd, waarom plan je niet gezellig een romantisch diner voor twee? Besteed een beetje extra aandacht aan het eten en zet kaarsen op tafel en je gaat een prachtige avond tegemoet. Ook veel lokale restaurants kiezen er nu voor om eten te bezorgen, wellicht ook een idee! Zo steun je de lokale ondernemers ook nog eens.

Lekker bingewatchen

Natuurlijk mag ons favoriete Nederlandse tijdverdrijf niet ontbreken. We kijken met zijn allen deze dagen veel meer televisie, films en series. Ben je op zoek naar iets leuks om te streamen? Kijk dan eens naar VideolandFilFilm1m1, het Pluspakket of Amazon Prime Video!

Veel plezier met de tips!

Gerelateerde artikelen