9 tips Samsung Galaxy S9 en S9+

15/03/2018 - De Samsung Galaxy S9 en S9+ zitten vol slimme hardware, sensoren en extra features. Hierdoor hebben de toptelefoons ongelooflijk veel mogelijkheden. Met deze 9 tips haal jij alles uit jouw Samsung Galaxy S9 of S9+.


Samsung galaxy s9


Let op. Dit toestel wordt niet meer aangeboden.
Ontdek hier de nieuwste Samsung bij KPN.

1. Filmen in Super Slowmotion

Altijd al eens de stil willen zetten? De geavanceerde Super Slo-mo-functie van de Samsung Galaxy S9 kan het! De geavanceerde camera neemt 960 beelden per seconde op. Daarme kun je een fractie van een seconde uitrekken tot een aantal volle seconden. Perféct als je alle details van bijvoorbeeld iemands reactie of dat spannende sportmoment in full detail wilt zien.

Bij slowmotion draait alles om timing. Daarom heeft Samsung de Super Slo-mo functie uitgerust met Motion Detection, oftewel bewegingsdetectie. Schakel deze functie in en de camera start automatisch met opnemen wanneer hij beweging waarneemt. Zo krijg jij in één keer de Super Slo-mo video die jij wilt. Extra toptip: de Super Slo-mo video’s kun je ook op je vergrendelingsscherm laten afspelen!

Wil je meer weten over de Samsung Super Slow-mo-functie? Lees het in de blog hieronder bij 'Ook interessant voor jou'.

2. Emojificeer jezelf met AR Emoji

Lachend, met zonnebril of in de vorm van een drolletje: voor elke mood is er wel een Emoji. Met AR Emoji van de Galaxy S9 kun je nu ook een emoji maken van jezelf! De camera 'leest' je gelaatsuitdrukkingen. Vervolgens die je op je scherm een virtueel poppetje die jouw nadoet. Dit poppetje kun je zelf stylen zodat ‘ie écht op je lijkt. Van ogen tot kapsel en van kleding tot accessoires. Je kunt je persoonlijke Emoji filmen en deze als AR Emoji-sticker op 54 verschillende manieren delen met vrienden, waaronder via WhatsApp en Facebook!


3. Gebruik de Galaxy S9 als computer

Je Galaxy S9 als computer gebruiken? Kan gewoon! Dit werkt via een Samsung DeX-station waar je je telefoon in plaatst. Vervolgens verbindt je het station met een kabel aan een monitor. De Galaxy S9 schakelt dan in computermodus. Met een muis en toetsenbord kun jeje smartphone als computer gebruiken. Dit werkt hetzelfde als bij een gewone computer. Ideaal als je ergens wil flexwerken, maar geen computer bij je hebt!

Samsung galaxy s9 pc


4. Handige hoesjes voor je Galaxy S9

Het grote scherm maakt de Galaxy S9 ideaal om films op te kijken. Er zijn hoesjes beschikbaar waarmee de telefoon in de landschapsmodus (gekanteld) blijft staan. Zo hoef je je telefoon niet de hele tijd vast te houden tijdens het video kijken. Ook zijn er hoesjes op de markt die je een persoonlijke touch kunt geven met een opdruk. Bovendien heb je keuze uit allerlei materialen: van plastic tot suède en sneakerstof. Welke je ook kiest; jouw Samsung Galaxy S9 is beter beschermd en blijft zo goed als nieuw.


5. Perfecte profielfoto met Selfie Focus

Selfie kings en queens opgelet. De Samsung Galaxy S9 en S9+ hebben een speciale Selfie Focus. Daarmee kun je de achtergrond van het beeld wazig maken zodat jij uit de foto springt. Perfect voor je nieuwe Facebook profielfoto! Laat jij je profielfoto door iemand anders maken? De Galaxy S9+ heeft aan de achterkant een dubbele camera. Hiermee kun je extra goed spelen met scherptediepte, oftewel het Bokeh-effect. Daarnaast kan deze camera optisch inzoomen zonder kwaliteitsverlies. #like!

samsung galaxy s9 foto maken


6. Serietje kijken en chatten tegelijk

Met de Galaxy S9 kun je twee apps tegelijkertijd gebruiken. Handig! Bijvoorbeeld wanneer je een WhatApp berichtje ontvangt terwijl je een serie aan het kijkt. Je kunt dit berichtje gewoon beanwoorden terwijl je verder kijkt. Dit doe je door de inkomende melding van het WhatsAppje naar beneden te slepen. De melding verandert dan in een pop-up venster waarin je kunt reageren. Ondertussen speelt de video verder zonder onderbreken!

7. Stereogeluid voor de ultieme kijkervaring

De Samsung Galaxy S9 is voorzien van geavanceerde Dolby Atmos geluidstechnologie. Dit is de geluidstechnologie die bioscopen ook gebruiken. Hierdoor komt het geluid niet alleen van voren, maar hoor je het 360 graden om je heen. Hiermee vliegen de kogels om je oren tijdens het kijken van een oorlogsfilm. Een ultra-intense kijkbeleving dus! Je activeert deze functie via het snelle instellingenmenu, welke je opent door van boven het scherm naar beneden te vegen.


8. Bixby, reisleider in je broekzak

Op vakantie de weg vinden, een hotspot ontdekken of de menukaart in een vreemde taal ontcijferen: de Samsung Galaxy S9 doet het voor je. De telefoon is namelijk voorzien van Bixby, jouw ingebouwde persoonlijke assistent. Alles wat jij wilt weten, zoekt Bixby voor je op. Rondzeulen met zware reisgidsen hoeft dus niet meer. Met Bixby op jouw Samsung Galaxy S9 of S9+ heb je jouw reisleider op zakformaat altijd bij je.


9. Make-up uitproberen met Bixby Vision

We blijven nog even bij Bixby. Ga je een avondje uit en wil je nieuwe make-up uitproberen? Met de Galaxy S9 zie je al hoe het eruit ziet voordat je het hebt opgesmeerd. Dit doe je door de selfiecamera op jezelf te richten en in Bixby Vision de make-up van jouw keuze te selecteren. Bye bye mismatch!

Gerelateerde artikelen