Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening

De afstandsbediening wordt gigantisch onderschat. Je meest trouwe hulpmiddel vanaf de bank. Stopzetten, terugspoelen en nog even die gigantische vechtscene opnieuw beleven. Wat gebeurt er als je afstandsbediening even niet lekker werkt? Juist, een uitdaging.

Werkt je afstandsbediening niet helemaal optimaal. Hieronder een paar tips die je kunt proberen om je trouwe rakker weer aan te slingeren. En als hij het weer doet, dan vertellen we je meteen wat tips & tricks die je waarschijnlijk nog niet wist. Volg de onderstaande stappen voor een mogelijke oplossing:

  1. Kijk of je geen nieuwe batterijen nodig hebt of stop de bestaande er opnieuw in
  2. Heb je Ambi-light op je televisie? Kijk eens of je tegen dezelfde problemen aanloopt als je deze uitzet

Je afstandsbediening koppelen (alles met één afstandsbediening)

Er zijn verschillende methodes om je iTV afstandsbediening te koppelen aan je televisie. Zo kan je de meest gebruikte TV-codes voor de iTV afstandsbediening gebruiken.

  1. Start de programmeermodus door de stopknop 5 seconden ingedrukt te houden. Het rode lampje op de afstandsbediening knippert twee keer (het kan ook met de menu knop).
  2. Voer je 3-cijferige tv-code in met de cijfertoetsen. Het controlelampje op de afstandsbediening knippert twee keer ter bevestiging dat de code is geaccepteerd. Je afstandsbediening is nu geprogrammeerd op jouw televisie. Ook lees je op het KPN Forum een aantal tips & tricks.

Hierna zal de afstandsbediening weer gekoppeld zijn met je iTV-box.

De afstandsbediening heeft zijn beste tijd gehad

Ondanks dat hij je van alle gemakken voorziet, slingert hij vooral rond in de huiskamer. Regelmatig ook nog in aanraking komend met de vloer. Mochten bovenstaande stappen niet helpen, dan kun je een nieuwe afstandsbediening aanvragen. Controleer hierbij goed welk type afstandsbediening geschikt is voor jouw iTV-box.

Verborgen functies op de afstandsbediening

  1. De OK-knop is waardevoller dan je denkt. Je kunt er zaken mee bevestigen in het menu, maar je kunt er ook de zenderlijst mee aanroepen. Erg gemakkelijk om snel een zender op te zoeken.
  2. Live Pauzeren, Begin Gemist en Programma Gemist kun je heel eenvoudig vooruit- en terugspoelen. Druk 1 keer op het pijltje naar rechts [>] om 30 seconden vooruit te spoelen. Met [<] spring je 30 seconden terug. Wil je verder vooruit of terug? Vul dan het aantal minuten in, bijvoorbeeld 0500 en druk op [>>] of [<<].
  3. Tijdens TELETEKST kun je met de MENU knop de letters 2 x zo hoog maken. Met OK zet je een wisselpagina vast (deze wordt dan niet meer ververst!).
  4. Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer tips? Houd dan de terug/? toets lang (ca. 2 sec.) ingedrukt.

    Gerelateerde artikelen