Je simkaart ontgrendelen in 4 snelle stappen

Een simkaart is een klein kaartje dat je in je telefoon stopt. Via deze chip krijg je toegang tot het mobiele netwerk van je provider. Voordat je mobiel internet kunt gebruiken, moet je eerst je simkaart ontgrendelen. In deze blog vertellen we je precies welke vier stappen je moet doorlopen om toegang te krijgen. Lees dus snel verder!

Wat moet je doen als je simkaart is vergrendeld?

Voor het gebruik van mobiel netwerk is een ontgrendelde simkaart nodig. Deze chip zorgt er namelijk voor dat je telefoonnummer aan het toestel wordt gekoppeld. De simkaart is beveiligd met een pincode. Je ontgrendelt hem door de simcode in te voeren. Deze bestaat uit 4 cijfers en is meestal 0000. Deze voer je in als je de telefoon opstart of als je een nieuwe simkaart in je smartphone stopt. Je kunt de code zelf veranderen naar een code die moeilijker te raden is. 

Simkaart ontgrendelen op een iPhone

Bij het opstarten van je iPhone wordt altijd om de pincode van je simkaart gevraagd. Na het invoeren van deze code krijg je toegang tot het mobiele netwerk. Het is ook mogelijk om de code niet in te voeren en je telefoon te gebruiken zonder 5G. Wil je op een later tijdstip alsnog je simcode invoeren, om zo toegang te krijgen tot je mobiele netwerk? Zo ontgrendel je de simkaart:

  1. Open ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘Mobiel netwerk’.
  3. Tik op ‘Simpincode’.
  4. Ontgrendel je simkaart door je pincode in te voeren.

Simkaart ontgrendelen op een Samsung of andere Android

Ook op een Samsung of andere Android telefoon kun je de simkaart ontgrendelen bij het opstarten, zodat je toegang krijgt tot je mobiele netwerk. Heb je dit nog niet gedaan na het opstarten? Dan is het mogelijk om handmatig je simkaart te ontgrendelen op een later moment. Dit gaat als volgt:

E-sim: de digitale simkaart

Wil je liever een ingebouwde simkaart? Dat kan met de e-sim! Dit is een digitale simkaart die je rechtstreeks op je toestel downloadt. Steeds meer smartphones hebben deze optie. Erg handig, want zo hoef je niet te wachten op de levering van je simkaart.

Lees ook: De geschiedenis van de simkaart: van bankpas naar e-sim

Mijn simkaart is geblokkeerd, wat nu?

Bij drie verkeerde pincodes wordt je kaart geblokkeerd. Wil je de chip weer ontgrendelen? Dan moet je eerst de pukcode invoeren. Dit is een achtcijferige code die te vinden is in MijnKPN of op het kaartje waarin je simkaart geleverd wordt. Heb je geen MijnKPN en wil je de pukcode opvragen? Dat doe je via dit formulier. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Jouw simkaartnummer (voor prepaid).
  • Laatste vier cijfers van je bankrekeningnummer.

Zo kun je de sim deblokkeren en een nieuwe pincode instellen.

Je leest het: met deze vier stappen heb je de simkaart binnen no time weer ontgrendeld. Wil je toch liever een digitale simkaart? Dan is de e-sim een handige optie!

Lees ook: Sim only of Prepaid simkaart voor je kind

Gerelateerde artikelen