Samsung A51 vs A71: welke past het beste bij jou?

Met de Galaxy A51 en Galaxy A71 brengt Samsung twee betaalbare toptelefoons uit. Ze delen een paar voordelen: het opvallende ontwerp, grote scherm en de indrukwekkende camera’s. Maar wat zijn de verschillen? En welke past het beste bij jou? Ontdek het in deze Samsung A51 versus A71 blog.

De Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71 zijn sinds januari 2020 beschikbaar. Qua prijs zijn de nieuwe Samsung smartphones echte midrangers: telefoons uit het middensegment met een prijs tussen de 300 en 500 euro. In tegenstelling tot concurrenten, hebben ze echter een paar pluspunten die je normaal alleen in dure toptelefoons ziet. Kom alles te weten over de overeenkomsten én verschillen van de A51 en A71. Zo weet jij welke het beste bij jou past.

Camera’s Samsung Galaxy A51 vs Galaxy A71

Je kunt niet om de vijf camera’s van de Samsung Galaxy A51 en A71 heen. Aan mogelijkheden dus geen gebrek…

Vergelijking van cameraspecificaties

Vier van de vijf camera’s zitten bij de Samsung-smartphones aan de achterkant. De hoofcamera van de Galaxy A51 schiet foto’s in 48 megapixel, die van de Galaxy A71 zelfs in 64 megapixel. Deze camera legt daarmee meer details vast en ‘ziet‘hierdoor ook in het donker beter. Een foto bij weinig licht is daarmee op de A71 nét wat gedetailleerder, scherper en lichter.

De andere drie camera’s aan de achterkant zijn hetzelfde. De 12-megapixelcamera heeft een ultragroothoeklens en maakt extra brede foto’s. Handig om iedereen op de familiefoto te krijgen! Mooie close-ups maken? Dat kan met de macrolens van 5 megapixel. Een andere 5-megapixelcamera heeft een goede dieptesensor voor foto’s met een mooi bokeh (scherptediepte)-effect.

De camera’s van de Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71 hebben allebei veel mogelijkheden. Toch presteert de hoofdcamera van de Galaxy A71 net wat beter door de extra hoeveelheid megapixels. Hiermee krijg je dus nét wat meer details op de foto.

Indrukwekkende selfiecamera

Het baanbrekende camerawerk van Samsung beperkt zich bij de A51 en A71 niet alleen tot de hoofdcamera. Ook de selfiecamera maakt indruk. Allereerst omdat je hem nauwelijks ziet, want bij alle twee de telefoons zit de selfiecamera in een gaatje in het scherm verwerkt. De twee selfiecamera’s maken érg mooie selfies en ze missen geen enkel detail. Dit komt omdat ze voor een selfiecamera veel megapixel hebben: 32 om precies te zijn! Prijsgenoten van de twee Samsungs kunnen daar niet aan tippen.

Filmen in superslowmotion met de A71

De Samsung Galaxy A71 kan iets bijzonders wat zijn kleine broer niet kan: filmen in superslowmotion. Dit gaat met 960 frames per seconde. Een opname van een 0,4 seconde heeft daarmee een afspeeltijd van twaalf seconde en laat je de tijd vrijwel stil staan. Een mooie extra als je graag bijzondere video’s maakt. Bijvoorbeeld bij een sportwedstrijd of op stap met vrienden.

Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A71: de voorkant, zijkant en achterkant.

Design A51 versus A71

De Samsung Galaxy A71 en A51 zijn duidelijk broers van elkaar. Ze hebben dezelfde dunne randen rondom het scherm, waardoor ze niet groter dan nodig zijn. Ook is het prettig dat de zijkanten aan de achterkant schuin aflopen, want zo hou je de telefoons fijn vast.

De telefoons hebben een glazen voorkant en een frame en achterkant van plastic. voordeel hiervan is dat de telefoons niet zwaar zijn: 172 (A51) en 179 (A71) gram. Het nadeel? Ze voelen niet zo chique aan als duurdere modellen. Onderling zijn er geen grote verschillen qua design.

Verschil scherm Samsung A51 en A71

Je kunt niet om de schermen van de A51 en A71 heen. Check snel waarom niet!

Groter, grootst!

De A51 en A71 hebben een scherm van 6,5 en 6,7 inch. Voor telefoons is dit behoorlijk groot en daarmee zijn ze ideaal om mee te Netflixen of om te gamen. Met zo’n groot schermformaat is je favoriete serie of karakter immers altijd goed te zien.

Voor videoliefhebbers is het een groot voordeel dat de telefoons een breedbeeld schermverhouding van 20:9 hebben. Zo heb je geen dikke zwarte randen boven en onder de film of serie die je streamt. Ook de schermresolutie van de telefoons is heel hoog: Full HD+ met 2400x1080 pixels. Hiermee ontgaat je geen detail!

Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A51: de voorkant, zijkant en achterkant.

Super Amoled vs Super Amoled Plus

De twee Samsungs hebben allebei de Super Amoled-schermtechnologie. Een groot pluspunt. Veel concurrenten hebben namelijk LCD-displays. Super Amoled heeft een hogere schermhelderheid én betere kleurweergave. Video’s en games komen zo veel beter over en zien er realistischer uit.

Wat betreft het scherm heeft de A71 een extra voordeel. De gebruikte schermtechnologie, Super Amoled Plus, is nét wat beter dan het Super Amoled-scherm van de A51. Met deze telefoon kun je rekenen op nóg realistischer beeld!

Verschil in prestaties Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71

Voor de beste hardware ben je aan het juiste adres bij de Galaxy A71. Van de twee broers heeft hij namelijk de krachtigere processor. Deze Snapdragon 730-chipset heeft meer rekenkracht, omdat er minder ruimte tussen de transistors zitten. Al is ook de Exynos 9611-processor van de Galaxy A51 heel snel.

De Galaxy A71 heeft ook meer werkgeheugen. Je kunt bij deze telefoon kiezen tussen 6 of 8 GB werkgeheugen. Bij de A51 kies je tussen 4 en 6 GB. Meer werkgeheugen betekent onder andere sneller schakelen tussen apps. De opslagcapaciteit? Die is bij beide telefoons 128 GB. Genoeg voor al je foto’s en video’s! Laatste prestatieverschil: de batterij van de Galaxy A71 is met 4500 mAh een stuk groter dan de 4000 mAh van de Galaxy A51. 

Alle belangrijkste A51- en A71-specificaties op een rijtje

Samsung Galaxy A51 Samsung Galaxy A71
Gewicht 172 gram 179 gram
Scherm 6,5 inch Super Amoled 6,7 inch Super Amoled Plus
Schermresolutie Full HD+: 2400x1080 pixels Full HD+: 2400x1080 pixels
Processor 2,3 GHz Exynos 9611 octacore (10 nm) 2,2 GHz Snapdragon 730 octacore (8 nm)
Camera 48 + 12 + 5 + 5 megapixel 64 + 12 + 5 + 5 megapixel
Selfiecamera 32 megapixel 32 megapixel
Batterij 4000 mAh 4500 mAh
Extra’s Onzichtbare vingerafdruksensor Onzichtbare vingerafdruksensor

Voor welke Samsung ga jij?

De Samsung Galaxy A51 is de goedkopere van deze twee toppers uit het middensegment. Een smartphone met goede prijs-kwaliteitverhouding en de cameraprestaties van een wereldtopper. Wil je dezelfde mogelijkheden met nét wat betere hardware en extra goede batterijduur? Dan is de Galaxy A71 jouw perfecte match.

Voor welke Samsung ga jij?

Ga voor het nieuwste van het nieuwste. De Samsung A52 en Samsung A72 zijn onthuld! Bestel nu bij KPN.

Gerelateerde artikelen