De powerbank: een extra batterij op zakformaat

Afgelopen zomer ben je waarschijnlijk veel onderweg geweest of misschien ga je nog weg. Maar ook tijdens het reizen in Nederland en op momenten waar je even geen stopcontact hebt kun je natuurlijk niet zonder je telefoon. Aan het begin van de dag is je telefoon tot 100% opgeladen, maar als je niet oppast heb je een paar uur verder nog maar 40% en dan is je werk- of schooldag nog niet eens voorbij.

Je geliefde smartphone, waar je met twee duimen van alles kunt bereiken. Persoonlijk voor mij hét belangrijkste middel tegen verveling en het doden van tijd. Met 5G van KPN en een grote databundel zit je dan toch weer snel een aflevering van je favoriete serie te kijken. Of misschien zit je weer bij die saaie wiskundeles en is zelfs Facetimen met je huisdier veel interessanter…

Geen stopcontact in de buurt

Maar wat doe je als je telefoon leeg is en er geen stopcontact in de buurt is? De oplossing is een powerbank! Dit is een extra batterij op zakformaat die jouw smartphone een extra boost kan geven als je batterij leeg dreigt te lopen. Zie het als een blikje energiedrink waarmee je het einde van de dag kunt halen.

Het voordeel van zo’n powerbank is dat ze vaak erg klein zijn en haast niets wegen. Ook laadt je hem ’s nachts op samen met je telefoon zodat je altijd verzekert bent van extra batterijcapaciteit. 

Klinkt dit als muziek in je oren? Hieronder mijn tips voor de beste powerbanks: 

LAB31 back-up battery

Een vrij grote powerbank met een capaciteit van 6000mAh. Hiermee kan jouw smartphone in de meeste gevallen (afhankelijk van hoe vol je powerbank is opgeladen) wel minstens tot 2x helemaal vol geladen worden. Je krijgt er een Micro-USB kabeltje bij om hem op te laden. Ideaal voor tijdens lange reizen of een weekendje kamperen!

De LAB31 is hier verkrijgbaar en onder andere bij de Action voor €10,95

A-Solar Xtorm Power Bank free XB102

De A-SOLAR XTORM POWER BANK FREE XB102 is van een heel ander formaat. Een vrij grote wit/grijze unit die net even iets zwaarder is dan de LAB31. Maar met een capaciteit van 15000mAh ben je verzekert van genoeg stroom voor minstens een week! Met een stroomuitvoer van 3,1 A laadt je telefoon zelfs drie keer zo snel op dan de gemiddelde smartphone oplader die je in het stopcontact steekt. Overigens is deze powerbank krachtig genoeg om drie apparaten tegelijk op te laden.

De A-SOLAR XTORM Power Bank Free XB102 heeft dan ook een prijskaartje van €59,95

Tip: OnePlus Power Bank

Last, but not least is er nog de OnePlus Power Bank. Deze stijlvolle Power Bank van fabrikant OnePlus biedt een powerbank van 10000mAh aan in de kleuren zwart en wit. Het apparaatje is er licht en heeft een idicator ingebouwd zodat je precies weet hoeveel energie er nog in je powerbank zit. Met deze powerbank kun jij jouw telefoon wel tot 3x onderweg opladen! Helaas duurt het bestellen van de OnePlus Power Bank iets langer, zo’n drie tot vier werkdagen voordat je hem binnen hebt.

De OnePlus Power Bank is te bestellen voor €15,99 exclusief verzendkosten.

Dit blog werd geschreven door een van onze klanten, namelijk: -Bjorn

Gerelateerde artikelen