Tips om niet door je wekker heen te slapen

Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt. Je bent in een diepe coma en je lichaam is nog lang niet klaar om daar uit te komen. Je hebt weliswaar de wekker van je telefoon gezet, maar omdat deze niet hard genoeg gaat, slaap je dwars door de wekker heen. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Check onze tips om te voorkomen dat je door je wekker heen slaapt.

Leg je telefoon in een glas

Met een simpele oplossing kan je dit probleem voorkomen. Leg je telefoon voordat je gaat slapen in een glas, zonder water of iets dergelijks uiteraard. Je glas zal fungeren als een klankkast, waardoor je wekker extra hard af gaat. Precies dat beetje extra om te ontwaken en je niet te verslapen.

Koop een wake up light

Hoe komt het toch dat je door je wekker heen slaapt? Waarschijnlijk doordat je nog in een diepe slaapmodus bent. Een wake up light, ook wel lichtwekker genoemd, kan je hierbij helpen. Je kamer wordt langzaam verlicht en dit zorgt ervoor dat je heel geleidelijk wakker wordt, voordat je wekker daadwerkelijk gaat. Het idee is dat de zonsopgang wordt nagebootst en je lichaam een seintje krijgt dat het wakker moet worden. Zo kom je vanzelf in een lichtere slaapmodus terecht. Dat merk je direct zodra je wekker gaat: je staat veel makkelijker op.

Ga voor een smart home

Dat klinkt goed hè, zo'n wake up light? Er is nog een andere optie om langzaam wakker te worden door licht. Door daglicht om precies te zijn. Met een smart home kun je namelijk slimme gordijnen instellen. Dit zijn gordijnen die automatisch open en dicht gaan. Je kunt dan instellen hoe laat je gordijnen in de ochtend open gaan, en bijvoorbeeld ook dat ze steeds een beetje verder open gaan. Zo schrik je niet wakker van de zon in je gezicht, maar kom je geleidelijk in een lichtere slaap terecht. Ideaal!

Stel je Sonos speaker in

Wil je nog een stapje verder gaan met je smart home? Zet dan een extra wekker op je Sonos One, om er zeker van te zijn dat je niet door je wekker heen slaapt. Wat je ook kunt doen: stel in dat er een liedje om 8 uur 's ochtends wordt afgespeeld. Jouw favoriete liedje van het moment bijvoorbeeld, of een liedje dat je vrolijk maakt in de ochtend. Onze tip: Good Morning van Kanye West.

Gerelateerde artikelen