Nieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude!

Flirt jij met de gedachte om een nieuwe iPhone te kopen, zoals de iPhone SE of iPhone 12? Dan is de kans groot dat jouw oude iPhone ongebruikt in de la verdwijnt. Zonde, want een oude smartphone kun je prima (her)gebruiken. Met deze handige tips geef je je oude iPhone een tweede leven.

iPhone op camerastatief

Ga jij voor een nieuwe iPhone, zoals de iPhone 12? Maar doet jouw huidige iPhone het nog prima? Dit kun je er allemaal mee doen.

Je oude iPhone verkopen of inleveren

Ga je je oude iPhone niet meer zelf gebruiken? Geef 'm dan een tweede leven bij een nieuwe eigenaar. Dat is niet alleen duurzaam; jij kunt er ook een leuk geldbedrag aan overhouden. Er zijn diverse mogelijkheden om je oude iPhone te recyclen.

iPhone inleveren

Wat je ook met je oude iPhone doet, gooi ‘m niet bij het grofvuil. In je oude, onbruikbare telefoon zitten namelijk ontzettend veel onderdelen die van waarde zijn voor een refurbished iPhone. Denk bijvoorbeeld aan zilver, goud en koper. Wat je het beste kunt doen is je oude iPhone inleveren. En het mooie is: je krijgt hier vaak een leuk bedrag voor terug. Apple heeft hier op zijn website het eigen GiveBack-initiatief voor. Je kunt je oude telefoon ook aan het goede doel schenken, zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell. Zij recyclen hem dan en met de opbrengst steun je de organisatie.

iPhone verkopen

Is je iPhone nog in goede staat? Dan kun je hem ook verkopen. Meest voor de hand liggende manieren zijn via Marktplaats of aan vrienden en familie. Ze hoeven dan alleen een Sim Only abonnement af te sluiten et voilà, je oude iPhone heeft een nieuw leven.

Oude iphone terugzetten naar fabriekinstellingen

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Wanneer je jouw iPhone verkoopt, is het belangrijk dat je zorgt dat deze helemaal leeg is en is teruggezet naar fabrieksinstellingen. Via deze stappen zet je je oude iPhone terug naar de fabrieksinstellingen: 1. Ga naar het Instellingenmenu. 2. Kies Algemeen. 3. Kies Stel opnieuw in. 4. Kies nu voor Wis alle inhoud en instellingen. 5. Voer je wachtwoord in om te accepteren. En de boel is weer helemaal opgeschoond!

Je oude iPhone als beveiligingscamera

Kan de beveiliging bij je thuis wel een upgrade gebruiken? Zet je oude iPhone dan in als beveiligingscamera. De wat nieuwere oude iPhones, zoals de iPhone 6 en iPhone 7 hebben goede 8-megapixelcamera’s waarmee je duidelijk ziet wat er allemaal om je huis gebeurt. Oók als je niet thuis bent. Voor de papa’s en mama’s is er een andere mooie functie: de oude iPhone hergebruiken als babyfooncamera!

Zo stel je een iPhone in als beveiligingscamera

Om te beginnen heb je een oude iPhone nodig. Hij moet verbonden zijn met internet en de app Manything (of een soortgelijke andere app) hebben. Pak ook je nieuwe iPhone erbij, want die heb je ook nodig.

Zo stel je de app in:

1. Download de app op je oude iPhone 2. Kies Recorder 3. Download de app op je nieuwe iPhone 4. Kies Viewer En voilà; je oude iPhone is een beveiligingscamera geworden! Nu kun je op afstand via je nieuwe iPhone de boel in de gaten houden.

Je oude iPhone als e-reader

Is het scherm van je oude smartphone nog helemaal in orde? Dan kun je ‘m goed als e-reader gebruiken. E-boeken lezen op je telefoon scheelt het kopen van een speciale e-reader. Vooral Plus-varianten van iPhone hebben een prima maat om onderweg lekker op te lezen. Wil je niet gestoord worden? Verbreek dan de wifiverbinding van de oude smartphone en haal de simkaart eruit. Ongestoord leesplezier gegarandeerd.

Oude iPhone met e-book

E-books op je oude iPhone zetten

Je kunt op verschillende manieren e-boeken op je oude iPhone zetten: 1. Handmatig met de Boeken-app die standaard op elke iPhone staat. Verbind ‘m met een kabel aan je computer en zet de boeken vanaf daar naar je oude iPhone. 2. Via internet. Bijvoorbeeld via bol.com en Amazon. 3. Boek lenen via onlinebibliotheek.nl.

Je oude iPhone als wekker

Als je een strikte no cellphone policy in de slaapkamer hebt, dan gebruik je jouw gloednieuwe iPhone niet als wekker. Je oude iPhone kun je hier wel inzetten :) Want door de simkaart eruit te halen, heb je een ongestoorde nachtrust. De wekker-app die standaard op de iPhone staat heeft aardig wat keuze. Hier kun je ‘Bedtijd’ instellen, waarbij je aangeeft hoeveel uur je wilt slapen. Je krijgt dan een berichtje van de iPhone dat het tijd is om te slapen. Met deze functie heeft de telefoon ook rustig opbouwende wekkergeluiden, zodat je langzaam en uitgerust wakker wordt.

Je oude iPhone als spelletjescomputer

Vinden je kinderen het fantastisch om spelletjes op je telefoon te spelen, maar zie jij al duizend barsten in je nieuwe iPhone scherm? Je oude iPhone is een ideale spelletjescomputer voor kinderen. Wat leuke spelletjes voor je kids: - Zappelin-app: de leukste cartoons en kinderseries kijken - Fruit Ninja: supersnel digitaal fruit snijden - Lego Kids: op avontuur met je favoriet Lego-personages - Pokémon Go: actief op stap om alle Pokémon te vangen

Oude iPhone gebruiken voor gamen

Je oude iPhone als reismaatje

Een spiksplinternieuwe iPhone meenemen op vakantie is een beetje spannend. Dé oplossing: neem dan je oude iPhone mee! Hiermee kun je prima bellen, internetten en vakantiefoto’s en video’s maken. Als deze telefoon dan een keer uit je handen valt en barst en verdrinkt, dan is dat minder erg (voor je portemonnee) dan wanneer je gloednieuwe iPhone naar de haaien gaat. Apple's nieuwe paradepaardjes zijn onthuld: de iPhone 12iPhone 12 miniiPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Gerelateerde artikelen