Oude iPhone: inruilen, inleveren of recyclen

Elk jaar komen er weer mooie voordelen kijken bij het aanschaffen van het nieuwste iPhone model. Zo kan je genieten van een beeldscherm in hogere resolutie voor het kijken van films en series onderweg, foto’s en video’s in hogere kwaliteit maken en alle functies tegelijkertijd gebruiken dankzij een snellere software en groter geheugen. Dat klinkt allemaal heel aantrekkelijk. Maar wat een upgrade naar de nieuwste telefoon nu nóg aantrekkelijker kan maken, is de manier waarop je jouw oude weer een tweede leven kan geven. Of profiteer zelfs van een flinke korting op een nieuwer model door je iPhone in te ruilen of te verkopen. Hoe je jouw oude telefoon gebruikt is jouw keuze. Lees hier hoe jij de beste keuze kan maken voor jouw situatie.

Oude iPhone inleveren

Ga je je oude iPhone zelf niet meer gebruiken? Denk er dan over na of je jouw iPhone wilt inleveren. Ook al werkt jouw oude telefoon niet meer naar behoren of is het scherm ernstig beschadigd, zijn er veel onderdelen die weer kunnen worden hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan zilver, goud en koper. Deze materialen zijn vooral nodig voor bijvoorbeeld refurbished telefoons. Dit maakt het inleveren van je oude iPhone niet alleen een mooie duurzame keuze; jij kan er zelf ook een leuk geldbedrag aan overhouden. Er zijn diverse mogelijkheden om je oude iPhone te recyclen.

Apple heeft hier op hun website het eigen Apple Trade In-initiatief voor. Je kan ervoor kiezen om korting te krijgen op een nieuwe aankoop bij Apple of de kortingswaarde in de vorm van een Apple-giftcard te ontvangen. Wil jij je oude iPhone liever inleveren voor geld? Dit kan dan via een inruildeal met KPN. Via de website bereken je eenvoudig de waarde van jouw oude telefoon voordat je deze opstuurt, om te zien of dit een gunstige keuze is voor jou. Als je vervolgens akkoord gaat met de inruildeal ontvang je aan het einde van het proces het afgesproken bedrag gewoon op je bankrekening. Naast je iPhone inleveren voor geld of kortingen, kan je er ook voor kiezen om jouw oude telefoon aan een goed doel te schenken. Organisaties zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell recyclen het apparaat, waardoor jij hen met de opbrengst daarvan op een onwijs mooie manier steunt.

Oude iPhone inruilen voor een nieuwer model

Ook bij KPN kan je jouw iPhone inruilen voor nieuwer model, zoals de nieuwe iPhone 15. De verschillende opties vind je op de pagina met inruildeals. Dit overzicht is altijd helemaal up to date met de nieuwste toestellen en het maximumbedrag dat jij als korting zou kunnen ontvangen. Dit geldt overigens niet alleen voor het inruilen van je oude iPhone. Ook met je oude Android-telefoon kan je profiteren van leuke kortingen op een nieuw model.

Voor het recyclen van de materialen van jouw oude telefoon, werken wij samen met Recommerce. Zij zijn gespecialiseerd in het hergebruiken en recyclen van apparatuur. Zo weet je zeker dat je oude telefoon goed terechtkomt. Is je telefoon heel oud, of te beschadigd? Dan krijg je er geen geld voor. Je kan de telefoon nog steeds inleveren om het duurzaam te laten recyclen.

Mocht je iPhone inruilen voor jou geen aantrekkelijke optie zijn, dan hebben wij nog meer handige tips voor hoe jij je apparaat een andere functie kan geven. Toch zonde om het in een vergeten laatje te laten verstoffen?

Wat kan je nog meer doen met je oude iPhone

In sommige gevallen kan het handig zijn om je goed werkende oude iPhone niet in te leveren of in te ruilen. Het kan namelijk zo voorkomen dat je nieuwe telefoon kwijt raakt, wordt gestolen of per ongeluk een duik neemt in de grachten. Dan is het een fijn idee om nog een andere bruikbare telefoon achter de hand te hebben, om weer zo snel mogelijk bereikbaar te zijn. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat deze ‘reserve’ telefoon ergens in een vergeten laatje stof ligt te verzamelen. Wat te doen met je oude iPhone? We geven je 3 handige voorbeelden.

Je oude iPhone als beveiligingscamera

Kan de beveiliging bij jou thuis wel een upgrade gebruiken of wil je in de gaten houden wanneer je baby wakker wordt? Zet dan je oude iPhone in als beveiligingscamera of babyfoon. Vanaf de iPhone 6 modellen hebben de camera’s al een goede 8 megapixels, waarmee je duidelijk zou kunnen zien wat er allemaal in of buiten je huis gebeurt. Installeer gemakkelijk en snel op beiden je oude iPhone en de nieuwe iPhone een app zoals Manything, om je oude toestel om te zetten in een beveiligingscamera of babyfoon.

Je oude iPhone als wekker

Vele van ons kunnen in de ochtend overprikkelt raken door meteen onze telefoon te checken nadat de wekker afgaat. Je ziet meteen na het uitdrukken alle meldingen van appjes en mails die zijn binnengekomen terwijl je lag te slapen. Het is dan heel verleidelijk om deze meteen te lezen en eventueel te beantwoorden. Voor je het weet scroll je door je Instagram feed of beland je in de eindeloze wereld van TikTok. Dit kan de productiviteit van je ochtend verminderen en je rust wegnemen. Probeer in plaats daarvan eens je huidige telefoon in de woonkamer te laten en je oude iPhone, zonder afleidende apps, als de wekker te gebruiken.

Je oude iPhone als e-reader

Is het scherm van je oude iPhone nog helemaal in orde? Dan kan deze goed als e-reader worden gebruikt. E-boeken lezen op je telefoon scheelt een investering in een speciale e-reader. Vooral de Plus-modellen van iPhone hebben een prima formaat beeldscherm om onderweg lekker op te lezen. Wil je niet gestoord worden? Verbreek dan ook de WiFi-verbinding van de oude smartphone en haal de simkaart eruit. Op die manier is ongestoord leesplezier gegarandeerd.

Gerelateerde artikelen