Netflix films en series opslaan op SD-kaart

Netflix had het offline kijken van films en series al beschikbaar gemaakt. Het is ook mogelijk om titels te downloaden op de SD-kaart van je Android-apparaat. “Vooruit nog één aflevering dan…”


Films en series op SD-kaart

Lekker onderweg Netflixen is een uitkomst voor elke film- of serieliefhebber. Het enige nadeel was dat het veel MB’s kostte als je dit op je mobiele netwerk deed. Daar kwam verandering in met de offline functie waarmee je films en series op je telefoon kunt opslaan. Nu je downloads ook zijn op te slaan op je SD kaart is het tekort aan interne opslagruimte van je telefoon of tablet ook geen probleem meer. Let wel: de content is maar voor een beperkte periode geldig en zal niet tot het einde der tijden toegankelijk zijn.

Hoe werkt het?

Ga in de Netflix-app naar het zij-menu en kies daar vervolgens voor de optie ‘app-instellingen’. Daar vink je de SD-kaart aan als externe opslag en kun je zien hoeveel ruimte er door Netflix ingenomen wordt en hoeveel ruimte er nog op de SD-kaart over is.

Welke Android versie heb ik nodig?

Om het downloaden via Netflix mogelijk te maken zal je minimaal Android versie 4.4.2 moeten hebben op je smartphone of tablet. Ook heb je minimaal versie 4.13 van de Netflix-app nodig. Mocht je deze versie wel hebben, maar nog altijd niet kunnen downloaden? Kijk dan in de Playstore voor de laatste update van de Neflix-app. De update werkt op de meeste Android toestellen met een uitbreidbaar geheugen, maar helaas niet op alle toestellen. Apple apparaten doen helaas niet mee met de update, omdat Apple niet werkt met uitbreidbaar geheugen.

Aanbod Netflix

Het is het nog niet mogelijk om alle Netflix content offline op te slaan. Niet alle aanbieders zijn namelijk akkoord of vragen een te hoge prijs. Alle Netflix Originals, zoals Bojack Horseman, Stranger Things, Ozark, When They See Us en The Crown zijn gewoon op je telefoon te zetten. Gedownloade titels zijn alleen in het buitenland te bekijken wanneer deze ook in dat land worden aangeboden. Vervelen is nu echt geen optie meer.

Kijk nu Netflix bij KPN

Kijk gemakkelijk en browse met je iTV afstandsbediening door de programma's, series en films nu.

Gerelateerde artikelen