Meer muziek met KPN

De voetjes mogen van de vloer en de keeltjes geschraapt, want november is een muzikale maand bij KPN!

Muziekfilms in het Pluspakket

Er zijn deze maand heel veel nieuwe muzikale films toegevoegd aan het Pluspakket. Allerlei verschillende soorten, dus voor ieder wat wils. Zo is er de heerlijke musical Walking on Sunshine met allemaal hits uit de jaren ’80 of het prachtige moderne sprookje La La Land dat zes Oscars won. Maar ook de heftige documentaire Amy, over het toch wel droevige leven van zangeres Amy Winehouse, de Justin Bieber-documentaire Believe of The Beatles: Eight Days a Week, over de beginjaren van The Beatles. Ook te zien is het visuele kunstwerkje Vox Lux, over een tiener die geheel onverwachts opeens een popster wordt. Of kijk naar het mooie en ontroerende Youth, over een gepensioneerde dirigent, of Sing Street, over een Ierse jongen die in de jaren ’80 een eigen band begint. In PlusTV, elke dag te zien op Beleef KPN (kanaal 41), bespreken we een aantal van deze muziekfilms met filmkenner René Mioch.

Tick, Tick…Boom!

Ook op Netflix verschijnt er deze maand een heerlijke musical: Tick, Tick…Boom!, gebaseerd op het leven van Jonathan Larson. Hij schreef onder andere de musical Rent en stierf op tragische wijze net voordat de musical een enorme hit zou worden. Tick, Tick…Boom! speelt zich af in 1990 en vertelt het verhaal van een aspirant-theatercomponist die in de bediening werkt in New York City, terwijl hij Superbia schrijft. Hij hoopt dat dit dé musical wordt die hem eindelijk zijn grote doorbraak geeft. De hoofdrollen in deze musical worden gespeeld door Andrew Garfield en Vanessa Hudgens. Tick, Tick…Boom! is vanaf 12 november op Netflix te zien.

BLØF

We hebben nog iets heel gaafs en dat heeft alles te maken met de Zeeuwse band BLØF! Zij sloten op zaterdag 13 november namelijk het HIER-festival af. Helaas zorgden de aangekondigde coronamaatregelen ervoor dat er geen publiek bij kon zijn. Maar BLØF en KPN hebben er samen voor gezorgd dat het concert en de uitzending tóch door konden gaan. 

Heb je het concert gemist? Geen zorgen: je kunt de hele maand november het concert nog gratis on demand zien bij KPN. Ga daarvoor naar het menu van je TV, kies Films, selecteer Pluspakket en dan vind je het concert onder Uitgelicht.

En om de voorpret te vergroten kun je in PlusTV een interview zien met zanger/gitarist Paskal Jakobsen en bassist Peter Slager. Over dit optreden, maar ook over hun carrière van bijna 30 jaar! PlusTV zie je elke dag vanaf 16:00 uur op Beleef KPN.

Gerelateerde artikelen