Kijk de klassieker live bij KPN

Ga maar vast klaar zitten, zondag 24 september is het zover! De Klassieker Ajax – Feyenoord. Om 14.30 uur trappen de 2 clubs af in de Johan Cruijff ArenA, live te zien op ESPN2.

Druk ligt bij Ajax

De Klassieker is extra beladen. De uitslag kan namelijk grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de Eredivisie-ranglijst, maar ook voor Ajax-coach Maurice Steijn. Na de slechtste seizoensstart sinds 1964/1965, zit de van Sparta Rotterdam overgekomen coach op de schopstoel. Ajax bezet momenteel - met een wedstrijd minder gespeeld - een teleurstellende 12e plek. Een nederlaag in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord kan weleens de spreekwoordelijke druppel zijn. De inzet is dus hoog en Maurice Steijn snakt naar een overwinning. 

Ondanks de matige vorm waarin de ploeg verkeert, kan Ajax hoop putten uit de laatste confrontatie met Feyenoord. Tijdens een krankzinnige halve finale in het KNVB-bekertoernooi won Ajax vorig seizoen met 1-2. 

Feyenoord tankt vertrouwen

Hoe anders hangt de vlag erbij voor Feyenoord. De landskampioen zal met veel vertrouwen afreizen naar Amsterdam. Na de 6-klapper tegen SC Heerenveen beleefden de Rotterdammers deze week een geweldige terugkeer in de Champions League. Thuis werd het Schotse Celtic met 2-0 verslagen. Enige domper was het uitvallen van Luka Ivanusec. De Kroatische aanvaller ging in de slotfase lelijk door zijn enkel en lijkt de Klassieker komende zondag vrijwel zeker te missen. 

Welke ploeg is op tijd fit?

Ajax speelt donderdagavond om 21:00 uur eerst nog een Europa League-wedstrijd tegen het Franse Olympique de Marseille. Veel tijd om te herstellen hebben Ajax en Feyenoord dus niet na de Europese optredens. Dat kan zondag zomaar een slijtageslag opleveren. 

Beleef de Klassieker

Je kijkt de Klassieker met het ESPN pakket op kanaal 222. Met ESPN Compleet kijk je live voetbal, waaronder het Eredivisie seizoen en nog veel meer sport, op 4 zenders voor 12,99 per maand. Je zet ESPN Compleet gemakkelijk aan in MijnKPN of via het menu van je tv..

ESPN Compleet of kijken zonder abonnement

Ajax – Feyenoord kijk je op zondag 24 september vanaf 14.30 uur op ESPN2, te vinden op kanaal 222 als je ESPN Compleet hebt.

Met ESPN Compleet kijk je live voetbal en nog veel meer sport op 4 zenders, voor 12,99 per maand. Heb je nog geen abonnement? Lees hier meer over ESPN Compleet.

Een losse wedstrijd kijken

Makkelijk en snel een losse live sportwedstrijd kijken zonder abonnement? Kijk dan wedstrijden live vanaf 6,- per wedstrijd. Zo mis je helemaal niets meer van je favoriete sport.

• Makkelijk een live sportwedstrijd bestellen op je tv

• Betalen zonder gedoe via je KPN factuur

• Geen abonnement, maar eenmalig betalen

Hoe bestel je een losse sportwedstrijd op je tv?

1. Zet je tv aan en ga met je afstandsbediening naar het tv-menu

2. Kies 'Sport' en klik op [OK]

3. Kies je wedstrijd en klik op [OK]

4. Klik op [BETAAL], voer je pincode voor tv in en druk op [OK].

Hoe kijk je een losse wedstrijd?  

Je kijkt de wedstrijd zodra deze is begonnen op kanaal 222 (ESPN 2).

Gerelateerde artikelen