Je smartphone winterklaar maken

Heb je de sjaals, handschoenen en dikke truien weer uit de kast gehaald voor de winter? Dan is het goed om ook even stil te staan of je smartphone winterklaar is. Vrieskou, sneeuw en vocht kunnen behoorlijk wat schade veroorzaken. Hoe komt je smartphone ongeschonden de winter door? Wij hebben enkele handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Pas op voor condens

De lucht in een toestel dat in de koude buitenlucht gebruikt is, kan condenseren wanneer het toestel ineens in een omgeving terechtkomt waar de temperatuur zomaar twintig graden, of meer, hoger kan zijn. Daardoor kan vochtschade in het toestel ontstaan. Je kunt dit voorkomen door het toestel uit te zetten voordat je naar binnen gaat. Wacht minimaal een kwartier voordat je hem weer aanzet.

2. Een accu in de winter

In de vrieskou loopt een accu sneller leeg. Neem dus je oplader of een powerbank, mee. Dan heb je altijd extra ‘power’ bij de hand.

3. Gebruik een hoesje

Als je smartphone valt is de kans groot dat het scherm breekt. In de winter is er nog een andere factor die een rol speelt. Koud glas is namelijk gevoeliger, en breekt dus eerder. Een hoesje dient in de winter twee doelen. Het houdt je toestel warm én beschermt het glas.

4. Binnenzak is beter dan broekzak

Bij wind, regen en sneeuw is het verstandig om je smartphone niet in je broekzak of een open jaszak op te bergen. Een door water, of een sneeuwballengevecht, doorweekte broek- of jaszak kan funest zijn voor je smartphone. Bewaar hem dus in een binnenzak.

5. Voorkom vorstschade

Smartphones kunnen niet goed tegen vrieskou. Uiteraard is het nooit verstandig om gadgets in de auto te laten liggen. In de winter is dat echter nog onverstandiger. En niet alleen ’s nachts. Ook overdag kan het toestel letterlijk kapotvriezen wanneer de temperatuur onder nul duikt. Hoe harder het vriest, des te groter wordt de kans op schade.

6. Zorg voor goede grip

Winterbanden zorgen ervoor dat je auto niet van de weg glijdt. Handschoenen met een antislipprofiel kunnen voorkomen dat je smartphone uit je handen glijdt.

Conclusie

Denk ook aan je smartphone wanneer je de komende winter naar buiten gaat. Met deze handige tips komt het toestel ongeschonden de winter door.

Gerelateerde artikelen