Baas over je databundel en dataverbruik

Naar huis appen om te zeggen dat je eraan komt, onderweg een video streamen om de tijd door te komen: tegenwoordig is iedereen met zijn smartphone online. Altijd en overal. Dat kost MB’s van je databundel en soms is het dataverbruik ongemerkt groter dan je denkt. Wat is een databundel? En hoe verbruik je veel of weinig data? Met deze tips voorkom je verrassingen.

Dit moet je weten over dataverbruik en databundels

Met een databundel heb je MB’s om mee te internetten. Om te WhatsAppen bijvoorbeeld. Of om Instagram Stories te maken, websites te bezoeken of om de weg te vinden met Google Maps. Als je databundel al voor het eind van de maand op is, kun je bij KPN alsnog blijven internetten. Maar wel met lagere snelheid. Veel is hiermee niet mogelijk, maar je kunt bijvoorbeeld wel nog berichtjes versturen. Wil je meer dan dat? Zoals streamen of social media gebruiken? Dan heb je snel internet nodig. Door goed op je dataverbruik te letten, voorkom je dat jouw databundel voor het einde van de maand op is.

Zoveel data verbruik je per app

Je bent al heel slim bezig als je goed weet welke apps veel data verbruiken. Hieronder zie je ze. Goed om te weten: het dataverbruik van een iPhone is niet per se hoger dan dat van een Samsung-telefoon. Het hangt vooral af van welke apps je gebruikt.

Dataverbruik per app op je telefoon, zoals WhatsApp, Facebook, Internet en YouTube.

De gloednieuwe Samsung Galaxy S21, Samsung S21 Plus en Samsung S21 Ultra zijn onthuld! Bestel nu bij KPN.

Internetten zonder zorgen met Unlimited Data

Zonder zorgen data verbruiken? Met Unlimited Data van KPN zit je goed. Ideaal als je Spotify uitspeelt en regelmatig films en series streamt via Netflix. Als je op één dag 8 GB verbruikt, kun je daarna zo vaak je maar wilt per gratis sms 2 GB extra data toevoegen. Het mooie aan deze bundel: je kunt Unlimited Data overal voor gebruiken. Unlimited Data voor een hotspot, om op je laptop je werkmail te checken. Unlimited Data voor bellen via internet. Aan jou de keuze!

Hoe zit het met een databundel in het buitenland?

Ga je graag op citytrip naar Berlijn of Parijs? Of met de backpack op je rug naar Azië? Een databundel in het buitenland gebruiken, dat kan in de hele EU. Met Unlimited Data heb je in heel Europa 25 GB per maand aan data. Ideaal om op vakantie op het strand een serie te streamen! Verbruik je meer dan 25 GB? Dan kun je nog steeds blijven internetten, maar wel tegen een lagere internetsnelheid: 64 Kb/s downloadsnelheid en 32 Kb/s uploadsnelheid. Buiten de EU is het wel opletten geblazen, want daar gelden de gewone internetbundels niet. Je betaalt dan roamingkosten, tenzij je een speciale buitenlandbundel neemt.

Sharing is caring: databundel delen!

Heb je vaak genoeg MB’s over? Via de MijnKPN app deel je deze makkelijk met huisgenoten die ook een KPN Mobiel abonnement hebben. Of je nou een abonnement met toestel hebt, abonnement met tablet of een databundel voor Sim Only gebruikt. Ook met Unlimited Data van KPN deel gemakkelijk je MB’s: per maand maximaal 50 GB met andere KPN Mobiel abonnementen op jouw adres. Vinden je huisgenoten of familieleden vast heel erg lief!

Ook data verbruiken zonder zorgen? Dat kan met onze Unlimited Data-databundel. Zo geniet je volop van het betrouwbare KPN-netwerk!

Gerelateerde artikelen