Het gemak van gratis HotSpots bij KPN

Ga je dit jaar op vakantie in eigen land en wil je overal kunnen internetten? Of ben je veel onderweg in Nederland en wil je niet continu je mobiele bundel gebruiken? Met de gratis KPN HotSpots weet je zeker dat je internet binnen handbereik hebt. In dit blog lees je hoe je de HotSpots kunt gebruiken en waar je ze vindt.

Wat zijn KPN HotSpots?

Internetten zoals je thuis ook gewend bent met je wifi, dat is wat je met een HotSpot doet. Op die manier gebruik je geen data uit je mobiele bundel. Je vindt KPN HotSpots op allerlei publieke plekken in Nederland, zoals vliegvelden, hotels of supermarkten. De ruim 4.500 KPN HotSpots zijn gratis te gebruiken als je klant bent bij KPN.

Zijn KPN HotSpots gratis of moet ik betalen?

KPN Hotspots zijn bijna altijd gratis. Klanten van KPN kunnen gratis inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, daar lees je hieronder meer over. Ben je geen klant van KPN? Dan zijn HotSpots vaak ook gratis. Kom je toch een keer een locatie tegen met een betaalde HotSpot, dan kan je kiezen om een tegoed aan te schaffen, dit kan al vanaf 5 euro.  

Hoe maak ik verbinding met een KPN HotSpot?

Verbinding maken met een KPN HotSpot is gemakkelijk. Ga net als bij je wifi-verbinding thuis, naar de wifi-instellingen op je telefoon en kijk of je een HotSpot met de naam “KPN” vindt. Ben je al klant bij KPN, dan kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Hieronder lees je waar je deze kunt vinden. Tip: doe dit eenmalig van te voren, zodat je op de locatie niet meer hoeft te zoeken naar je inloggegevens.

Inloggegevens met een Internet abonnement
Heb je Internet voor thuis bij KPN, dan ga je naar wifi.kpn.com en log je daar in met je KPN ID. Hier vind je alle informatie en instellingen om gebruik te maken van een KPN HotSpot.

Inloggegevens met een Mobiel abonnement
Heb je een Mobiel abonnement bij KPN, stuur dan een SMS met de tekst HOTSPOTS AAN naar 1266 vanaf de mobiele telefoon met het KPN abonnement. Vervolgens ontvang je 3 SMS berichten met je gebruikersnaam, wachtwoord en de algemene voorwaarden.

Hoe vind je een KPN HotSpot?

Op vliegvelden, in supermarkten of andere publieke plekken, je vindt de KPN HotSpots door heel Nederland. Wil je van te voren alvast weten of er een HotSpot in de buurt is van jouw locatie. Kijk dan op de deze kaart (onderaan de pagina).

Meer weten over KPN HotSpots?

Wil je meer informatie over KPN HotSpots? Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen.

Uitloggen is mogelijk door in de browserbalk http://logout.hotspots te typen en vervolgens op enter te drukken. De uitlogpagina verschijnt. Klik op logout en je bent uitgelogd.

Vervelend dat inloggen niet direct lukt. Hieronder staan een aantal bekende foutcodes en de bijbehorende oplossing.

  • Foutcode 10: De door jou ingevulde inloggegevens zijn bij ons niet bekend. Heb je de goede gegevens ingevuld en heb je de juiste keuze gemaakt uit het pulldown menu? Probeer het nog eens.
  • Foutcode 40: Het inloggen is niet gelukt vanwege een probleem in het netwerk van KPN HotSpots. Probeer het later nog een keer.
  • Foutcode 50: Het inloggen is niet gelukt, doordat dit account of deze kaart de toegang tot het KPN HotSpots netwerk is ontzegd.
  • Foutcode 71: Het inloggen is niet gelukt doordat het maximale aantal deelnemers al met deze familiekaart is ingelogd. Probeer het later nog een keer.
  • Foutcode 80: Het inloggen is niet gelukt doordat dit account op dit moment al ingelogd is. Het is niet mogelijk tegelijkertijd met meerdere apparaten in te loggen. Je dient eerst met een ander ingelogd apparaat uit te loggen door in de browser http://logout.hotspots in te voeren.
Open, nadat je verbonden bent met de KPN HotSpot, een browser en ga naar www.kpn.com. Vervolgens verschijnt de inlogpagina.

Gerelateerde artikelen