De Grand Prix van Italië live kijken bij KPN

In september vindt de Formule 1 Grand Prix van Italië plaats. Het circuit van Monza wordt ieder jaar trouw bezocht door duizenden in rood uitgedoste “tifosi”, oftewel de fans van Ferrari. Deze racefans zullen hun best doen om Vettel en Leclerc op het Autodromo Nazionale Monza naar de overwinning te schreeuwen. Wij praten je alvast helemaal bij over de aankomende race en hoe laat je de Grand Prix live kan volgen.

Heb je vorige week de Grand Prix van België gekeken? Dit weekend staat de volgende race alweer op de kalender. Wil je de race in Italië live zien? Bestel dan het Ziggo Totaal pakket via MijnKPN! Net als de races in België en Groot-Brittannië kent de race in Italië een erg lange historie. Alle drie de Grand Prix’s staan werden in 1950 voor het eerst op de F1 kalender gezet, toen het eerste Formule 1 seizoen werd verreden. Het circuit dat in de buurt van Milaan ligt, mag worden gerekend tot een baan waarop snelheid en een goede motor een belangrijke rol spelen. De paar chicanes en bochten worden voornamelijk voorafgegaan door lange rechte stukken. Het wordt even spannend in de eerste bocht na de start, deze chicane levert vaak opstoppingen op en het wordt dan ook afwachten of alle coureurs er ongeschonden doorheen komen.

Uiteraard zal Ferrari zijn uiterste best doen om de vele fans een geweldige race te laten zien, ze hebben in ieder geval een mooie generale repetitie gehad met de winst in de grand prix van Belgie. Het circuit van Monza is traditie getrouw iets minder geschikt voor de bolides van Red Bull. Onze landgenoot zal waarschijnlijk een inhaalrace moeten rijden. Door een motorwissel is al bekend dat hij een gridstraf zal krijgen en aan de achterzijde van de startopstelling moet plaatsnemen.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan zet je via MijnKPN eenvoudig het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle wedstrijden live. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten.

Activeer Ziggo Sport Totaal

Wil je een losse wedstrijd kijken? Dat kan via de tv-ontvanger. Je betaalt dan per wedstrijd.

Hoe laat begint de Grand Prix van Italië

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Italië starten.

Eerste vrije training vrijdag 10 september 11:30 - 12:30 uur

Tweede vrije training vrijdag 10 september 15:00 - 16:00 uur

Derde vrije training zaterdag 11 september 12:00 - 13:00 uur

Kwalificatie zaterdag 11 september 15:00 - 16:00 uur

Race zondag 12 september 15:00 uur

Terugblik GP Italië 2018

De Italiaanse Grand Prix heeft vaak spektakel opgeleverd. In 2018 werden we dan ook op een spannende race getrakteerd. Zowel Vettel als Hamilton hadden destijds nog kans om wereldkampioen te worden. De Duitser Vettel mocht starten op de tweede plaats, vlak achter zijn teamgenoot Kimi Raikonen. De eerste bocht leverde geen problemen op, maar in de tweede chicane zag Hamilton al kans om Vettel te passeren. Door een kleine aanraking tussen beide coureurs spinde Vettel in het rond en moest hij vanaf plek 18 zijn race hervatten. Hamilton reed ondertussen een prima race en wist een aantal ronden voor het einde de Fin Raikonen te passeren en won de race. Onze landgenoot leek keurig derde te worden, maar door een botsing met Bottas kreeg hij een straf van vijf seconden en viel van het podium af. Vettel deed ondanks zijn spin goede zaken met een vierde plek.

Gerelateerde artikelen