Grand Prix van Groot-Brittannië live kijken bij KPN

Op zondag 3 juli gaan de lampen uit voor de Formule 1 race van Groot-Brittannië. Op het Circuit van Silverstone zullen de Britse rijders hun uiterste best doen om een overwinning te behalen. Of gaat onze langenoot Max Verstappen er met zijn 7e overwinning van het seizoen vandoor? Kijk de grand prix van Groot-Brittannië live met Viaplay bij KPN.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Hoe laat begint de grand prix van Groot-Brittannië?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Groot-Brittannië starten.

Vrijdag 1 juli 2022:

14.00 uur    F1 GP Groot-Brittannië: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

17.00 uur    F1 GP Groot-Brittannië: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 2 juli 2022:

13.00 uur    F1 GP Groot-Brittannië: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP Groot-Brittannië: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 3 juli 2022:

16.00 uur    F1 GP Groot-Brittannië: Race (zender 225 of de Viaplay app)

De historische Grand Prix van Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië is er eentje met een boel historie. De eerste Formule 1 race werd er al gereden in 1950 en het circuit van Silverstone behoort dan ook tot een van de klassieke circuits op de kalender. Silverstone heeft veel snelle bochten, wat garant staat voor actie. Inhalen is daarentegen wel lastig voor de coureurs. De baan die in het midden van Engeland ligt, kent een paar legendarische bochten zoals Stowe, Copse en de bochten combinatie Maggots en Becketts. Het klimaat wil op dit circuit nog wel eens zorgen voor een regenbui, waardoor de race een interessante wending kan krijgen. In totaal rijden de coureurs 52 rondes. Elk ronde is 5,89 km lang.

Lewis Hamilton heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij alles op alles zet om zijn thuisrace te winnen. De Brit heeft de Grand Prix op Silverstone al vele malen op zijn naam geschreven.

Gerelateerde artikelen