Spanning in de Formule 1: dit is de stand in het WK

De eerste races van het F1 wereldkampioenschap 2021 zitten erop! Met 2 overwinningen in Italië en Monaco en podiumplaatsen in Bahrein, Portugal en Spanje, staat er voor het eerst een Nederlandse coureur op nummer 1 in het wereldkampioenschap. De strijd om de 1e plaats is dit jaar ongekend spannend, want Mercedes coureur en veelvuldig wereldkampioen Lewis Hamilton zit onze landgenoot op de hielen. Benieuwd wie de strijd gaat winnen? Je volgt de Formule 1 dit seizoen live bij KPN. Hieronder praten we je bij over de stand van zaken, vind je de kalender met alle races op een rij en uitleg hoe je F1 kijkt bij KPN.

Wie wint de strijd: Red Bull vs. Mercedes

De afgelopen jaren was het F1 team van Mercedes het te kloppen team. Met 7 wereldkampioenschappen achter elkaar voor het team en 4 WK overwinningen achter elkaar voor hun coureur Lewis Hamilton, mag je wel zeggen dat ze dominant waren. De voorbije jaren ging de strijd om het kampioenschap met name tussen het team van Mercedes en Red Bull, met Ferrari dat regelmatig meedeed voor de overwinning in de races. Maar het seizoen 2021 is tot nu toe anders begonnen. Waar Mercedes altijd dominant was en weinig fouten maakte, laat het team op dit moment wat steekjes vallen. Het team van Red Bull lijkt op dit moment de zaken beter voor elkaar te hebben. Maar het seizoen is nog lang, met 22 raceweekenden kan er nog van alles gebeuren.    

Winst in Monaco blijft bijzonder

De grand prix van Monaco is ieder jaar een bijzondere race op de Formule 1 kalender. Vorig jaar werd de race – om welbekende redenen – niet verreden, daarom was iedereen blij om dit jaar weer beelden uit het ministaatje te zien. Op zaterdag tijdens de kwalificatie voor de race, leek Max Verstappen op de goede weg voor een pole position (de eerste rijder op de startopstelling). Maar door een crash van Ferrari coureur Charles Leclerc – die op dat moment de snelste was – kon niemand zijn ronde afmaken en moest Verstappen genoegen nemen met de 2e startplek. Door zijn botsing met de vangrail kon de Ferrari coureur echter niet starten in de race op zondag.    

De eerste auto door de eerste bocht in het prinsdom Monaco, is in de 77 ronden daarna bijna niet meer te passeren. Inhalen is bijna niet mogelijk in de smalle straten van het circuit. Onze landgenoot liet die kans dan ook niet aan zich voorbij gaan. Hij had een perfecte start, nam de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Zijn grote concurrent in het kampioenschap, Lewis Hamilton, werd slechts 7e.  

Hoe ziet de F1 kalender in 2021 eruit?

De F1-kalender van 2021 telt 22 Grands Prix. Onder meer de Grand Prix van Nederland, Oostenrijk en de Grand Prix van België. Wel zijn alle races en data onder voorbehoud. Deze races kijk je dit seizoen nog live bij KPN.

Datum Grand Prix Tijd
Zondag 20 juni Frankrijk 15:00
Zondag 27 juni Oostenrijk 15:00
Zondag 4 juli Oostenrijk 15:00
Zondag 18 juli Groot-Brittannië 16:00
Zondag 01 augustus Hongarije 15:00
Zondag 29 augustus België 15:00
Zondag 5 september Nederland 15:00
Zondag 12 september Italië 15:00
Zondag 26 september Rusland 14:00
Zondag 3 oktober Singapore 14:00
Zondag 10 oktober Japan 07:00
Zondag 24 oktober Verenigde Staten 21:00
Zondag 31 oktober Mexico 20:00
Zondag 07 november Brazilië 18:00
Zondag 21 november Australië 07:00
Zondag 5 december Saoedi-Arabië 17:00
Zondag 12 december Abu Dhabi 14:00

Hoe kijk ik Formule 1 bij KPN?

Wil je de spannende strijd in de Formule 1 op de voet volgen en live de races kijken en heb je Televisie van KPN? Zet in MijnKPN dan het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle races, de kwalificatie en de trainingen live van begin tot eind, inclusief voor- en nabeschouwing. Het Ziggo Sport pakket kost 14,99 per maand en kan je elke maand aan- of uitzetten.

Meer over Ziggo Sport Totaal Meteen aanzetten in MijnKPN

Gerelateerde artikelen