Boefproof gaat de strijd aan met smartphone diefstal

Met de campagne 'Boefproof'; gaat het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de telecomsector de strijd aan tegen straatroof en diefstal van smartphones. Mede door de inzet van toestelblokkering zijn er bijna 20 procent minder toestellen gestolen.


boefproof overheid en kpn


 Hoe stel ik dat in?

  • Bij de meeste smartphones kun je de anti-diefstal functies eenvoudig activeren via het instellingenmenu in je smartphone.
  • Zet via instellingen de functionaliteit 'zoek mijn telefoon’ of ‘vind mijn mobiel’ aan.
  • Als je smartphone gestolen is, log je via internet in op je account en kun je je toestel terugvinden, persoonlijke data wissen en je toestel blokkeren.

Volgens officiële cijfers is het aantal straatroven is het eerste kwartaal gedaald met 20% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014, het zou dan gaan om ruim 3600 smartphones. Volgens Simyo ligt dat cijfer hoger en werden er vorig jaar 68.349 telefoons ontvreemd. Het gaat dan om ruim 17.000 per kwartaal. Ga er maar vanuit dat er ergens in Nederland per uur meerdere telefoons verdwijnen.

Om de bezitters van mobiele telefoons te attenderen op de antidiefstalfunctie, start de campagne "Maak in 15 seconden je smartphone boefproof". Sinds 9 juni hangen in de acht grote steden abriposters waarop precies is te zien hoe de gebruiker de antidiefstalfunctie kan activeren. De telecomproviders ondersteunen de overheid in deze campagne met eigen activiteiten. Op de website https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/ is voor elke smartphone een stappenplan te vinden.

De samenwerking tussen het ministerie en de telecomsector moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun toestel waardeloos maken voor dieven en helers. Met het eenvoudig aanvinken van de antidiefstalfunctie op de smartphone, kan de eigenaar op afstand zijn telefoon terugvinden of onbruikbaar en dus waardeloos maken voor een dief. Zo zorgen ze er ook voor dat hun privégegevens uit handen van criminelen blijven.

Gerelateerde artikelen